×
×

در مراسم آیینی پرده‌خوانی عنوان شد

  • کد نوشته: 145079
  • 08 خرداد 1396
  • ۰
  • مراسم آیینی پرده‌خوانی در هفته مناسبتی ماه رمضان در شهر کتاب، شنبه‌شب ۶ خرداد در فروشگاه مرکزی شهر کتاب با حضور دکتر «اردشیر صالح‌پور» و مرشد «محسن میرزاعلی» برگزار شد. «اردشیر صالح‌پور» بر این اعتقاد است که شهر کتاب مرکزی با برگزاری این هفته مناسبتی در این ماه شریف به سنت گذشته ایرانیان ادای دین […]

    در مراسم آیینی پرده‌خوانی عنوان شد
  • مراسم آیینی پرده‌خوانی در هفته مناسبتی ماه رمضان در شهر کتاب، شنبه‌شب ۶ خرداد در فروشگاه مرکزی شهر کتاب با حضور دکتر «اردشیر صالح‌پور» و مرشد «محسن میرزاعلی» برگزار شد.

    «اردشیر صالح‌پور» بر این اعتقاد است که شهر کتاب مرکزی با برگزاری این هفته مناسبتی در این ماه شریف به سنت گذشته ایرانیان ادای دین کرده است: «پرده‌خوانی عمدتا به دوره ساسانی برمی‌گردد؛ اما به مرور زمان کامل شده است. به عنوان مثال هنر نقالی، به دوره اشکانی برمی‌گردد و گوسان‌ها، حکم نقالان و راویان را داشته است و در زمان هخامنشیان در کوی و برزن حرکت می‌کردند و برای مردم شعر می‌خواندند. یا مثلا ارژنگ که به واسطه نقاشی رسالتش را انجام می‌داد، به نوعی پرده‌خوانی می‌کرده است؛ اما برای نخستین بار، در جنگ چالدران بود که مرشدها برای تهییج سربازان، برای آنها رجز‌خوانی می‌کردند، بنابراین پرده‌خوانی پیش از این‌که مذهبی باشد، ملی و حماسی بوده است. پرده‌خوانی به این ترتیب شکل گرفت و ادامه پیدا کرد و تا امروز هم ادامه داشته است.»

    او هم‌چنین با اشاره به ویژگی‌های بصری این هنر به این مساله اشاره کرد که پرده‌های نقالی پرسپکتیوی دارد که با پرسپکتیو نقاشی‌های غربی تفاوت دارد؛ در ادامه، مرشد محسن میرزا علی، با خواندن شعرهایی، حکایت خود را آغاز و داستان‌های متفاوتی را برای حضار نقالی کرد.

       
    برچسب ها

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *