گروه موسیقی ایتالیایی «دلا اسکالا» در حالی کنسرت خود را در تالار وحدت برگزار کرد که سولیست گروه با آرشه ویولن ۳۶۶ ساله خود چند بار به مخاطبان تذکر داد میان موومانهای قطعات، تشویق نکنند و مدیر هنری ارکستر نیز آکوستیک تالار وحدت را فوقالعاده توصیف کرد.
کنسرت کامریستی دلا اسکالا شامگاه ۳۱ شهریورماه با حضور یک نوازنده ویولنسل ایرانی در میان گروه به نام نسیم سعد، برگزار شد.
در ابتدای این اجرا جانلوکا اسکاندولا –مدیر هنری ارکستر مجلسی تئاتر دلا اسکالا- در سخنانی بیان کرد: برای من باعث افتخار است که امشب در خدمت شما هستیم، اگر توانستیم برنامه امشب را ترتیب بدهیم به خاطر زحمات حامیان ما یعنی شهرداری میلان و نمایشگاه شهر رم هست که اجازه سفر و اجرای برنامه را به ما دادند.
وی ادامه داد:برای ما باعث خوشحالی است که ارکستر ما از جایی میآید که اپرای فاخر ایتالیا در آن اجرا میشود،همانطور که میدانید اپرا بزرگترین ابداع موسیقی ایتالیا است.امشب ما اینجا هستیم تا نه تنها به اپرای ایتالیا بلکه به یک ساز معروف ایتالیایی یعنی ویولن ادای دین کنیم و همانطور که میدانید ویولن در ایتالیا متولد شده است.
مدیر هنری ارکستر دلا اسکالا اضافه کرد: اولین سازهای ویولن در قرن ۱۷ میلادی ساخته شدهاند و جالب است بدانید تمام ویولنهایی که در آن دوره ساخته شدهاند هنوز توسط نوازندگان سرتاسر جهان مورد استفاده قرار میگیرند و از کیفیت بالایی برخوردار هستند. امشب نیز فرانسیسکو مانارا (سولیست گروه) با سازی برای شما مینوازد که در سال ۱۶۵۰ میلادی توسط یکی از برترین سازندگان ویولن، ساخته شده است.
سپس با حضور کلودیو موندینی (ویولن)، نا لی (ویولن) روبرتو پارتی (کنترباس)، جوزپه روسو روسی (ویولا( و نسیم سعد (ویولونسل) اجرا آغاز شد. پس از نواختن قطعاتی فرانسیسکو مانارا نیز به آنها پیوست.
پس از استراحتی کوتاه گروه دوباره به روی صحنه آمد و قطعاتی را اجرا کرد.
در این کنسرت قطعات کنسرتو «محبوب» از آنتونیو ویوالدی و دو کنسرتوی دیگر از این آهنگساز اجرا شد.
اجرای «خیال نقال» اثر جوزپه وردی نیز بخش دیگری از این کنسرت بود. اسکاندولا پیش از این درباره این قطعه اظهار کرده بود: قطعات بعدی که اجرا خواهیم کرد، دو فانتزی از جوزپه وردی (خیال نقال) است. این دو قطعه را فقط ما مینوازیم و پیش از ما نواخته نشده است. این را از این جهت میگویم که ما بهمناسبت دویستمین سالگرد تولد وردی یک کار تحقیقاتی انجام دادیم و سعی کردیم در کتابخانه، قطعاتی را پیدا کنیم که فقط برای اجرای موسیقی و نه آواز نوشته شدهاند.
«کنتابیله» نیز نام قطعهای از نیکولو پاگانینی است که شامگاه گذشته توسط این شش نوازنده اجرا شد.
افرادی مانند علی مرادخانی (معاون امور هنری وزارت ارشاد)، علیاکبر صفیپور (مدیرعامل بنیاد رودکی)، شهرداد روحانی (رهبر ارکستر سمفونیک تهران)، سفیر فرانسه، سفیر ایتالیا، رایزن فرهنگی ایتالیا در ایران، شیرین یزدانبخش (بازیگر) به تماشای این اجرا نشسته بودند.
پس از اتمام برنامه اسکاندولا برای بار دوم به روی صحنه آمد و گفت: امیدوارم به اندازه ما، شما نیز از این قطعات لذت برده باشید و امیدوارم درک کرده باشید که برای ما چه افتخار بزرگی است که امشب برای شما بنوازیم. این موسیقی بیانگر پیشینه و تاریخ گذشته ما است و امیدواریم بیانگر آینده ما نیز باشد و بتوانیم دوباره با شما این نوع موسیقی را به اشتراک بگذاریم.
به همین مناسبت از مسئولان کشور جمهوری اسلامی ایران به ویژه از آقای مرادخانی تشکر میکنم. همچنین از آقای صفیپور که ما را به چنین تالار مجلل و آکوستیک فوقالعادهای دعوت کردند نیز تشکر میکنم. همچنین از سفیر ایتالیا تشکر میکنم.
تشویقهای پی در پی مخاطبان گروه را مجبور کرد تا سه بار دیگر بنوازند.
دیدگاهتان را بنویسید