مدیر ادارهکل موزهها میگوید: چون شرایط پذیرایی (سرویس بهداشتی) برای مردم در کاخ گلستان و در زمان برگزاری فستیوال موسیقی فراهم نبود، مکان برگزاری این رویداد فرهنگی از کاخ گلستان به کاخ نیاوران منتقل شد.
یک هفته پیش خبری از حضور گروههای موسیقی در کاخ جهانی گلستان به مدت ۹ شب منتشر شد، و از سوی دیگر مسئولان میراث فرهنگی مانند «فرهاد عزیزی»، مدیرکل پایگاههای میراث فرهنگی و «سید محمد بهشتی»، رئیس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری موافق این اتفاق در کاخ جهانی گلستان بودند.
اتفاقی که قطعا آتشزیر خاکستر دوستداران میراث فرهنگی و برخی کارشناسان این حوزه بود، هرچند در اصلِ ماجرا تغییر خاصی رخ نداده و قرار است کنسرتی ۹ شبه در یک بنای تاریخی نفیس اجرا شود، در شرایطی که به نظر میرسد هیچکدام از مسئولان میراث فرهنگی حتی هنوز فکری برای تهیه یک بخشنامه مدون با هدف چگونگی قرارگرفتن حتی بلندگوها و سن و جایگاه مخاطبان ندارد.
اما «محمدرضا کارگر» همچنان معتقد است که این اتفاق هیچ آسیبی به بناهای تاریخی وارد نمیکند.
او به خبرنگار ایسنا میگوید: فستیوال موسیقی از کاخ جهانی گلستان به نیاوران منتقل شد، چون شرایط پذیرایی فراهم نبود و از جملهی فراهم نبودن این تسهیلات تعداد «سرویس بهداشتی» است. برای حضور حدود هزار نفر جمعیت، سرویس بهداشتی در کاخ گلستان فراهم نبود، اما در کاخ نیاوران هست!
وی کنسرت را برنامهای که اشاعهدهنده هنر است میداند و ادامه میدهد: قرار است این برنامه در کاخ نیاوران اجرایی شود و همه اطلاعرسانیها در این زمینه نیز انجام شدند.
«کارگر» پاسخ به این پرسش را که «با توجه به فروش بلیت برای مخاطبان فستیوال بارانا در هفته و روزهای گذشته، قرار بود آن رویداد به طور دقیق در کدام بخش از فضای باز کاخ گلستان برگزار شود؟» فقط به گفتن کلمهی «فضای باز کاخ گلستان» اکتفا میکند و در مقابل چندین بار پرسش خبرنگار ایسنا، این جمله را تکرار میکند.
مدیر اداره کل موزهها با تاکید بر اینکه برگزاری کنسرت، صدا و سازهای موسیقی هیچ آسیبی به این بناهای تاریخی وارد نمیکند، میگوید: عدم آسیب به جدارهها و بخشهای تاریخی بناهای تاریخی در همه بناها قابل تعمیم است و هیچ مشکلی ندارد.
وی یادآوری خبرنگار ایسنا را نسبت به این بحث و یادآوری آسیبهایی که چند سال گذشته پس از برگزاری کنسرت در پشت بنای تاریخی کاخ ملت در سعدآباد رخ داد، اظهارنظرهای کارشناسان غیررسمی بیان میکند و ادامه میدهد: باید فقط کارشناسان رسمی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در این زمینه اظهار نظر کنند، اگر فرد دیگری بگوید دیوار کاخ ملت ترک برداشته اظهار نظر کارشناسی نیست.
او حتا درباره مکان برگزاری کنسرت در کاخ نیاوران نیز اظهار میکند: مانند گذشته در بخش دربِ ماشینرو در غرب مجموعه یا فضای باز مجموعه در قسمت جنوبی برگزار میشود، اما اگر کارشناسان میراث فرهنگی بگویند نباید در فلان بنای تاریخی کنسرت برگزار شود، ما مجوز نمیدهیم.
وی اضافه میکند: در برخی بناهایی که آسیبپذیریِ بیشتری دارند، تشخیص با کارشناس میراث فرهنگی است و اگر تائید کند آسیبرسان است، این کار برگزار نمیشود.
«کارگر» نهادِ تعیین کننده آسیبپذیری یا غیرآسیبپذیری بناهای تاریخی برای برگزاری چنین رویدادهای فرهنگی را دفتر فنی اداره کل موزهها اعلام میکند.
در حالی که قطعا مکان این فستیوال ۹ شبه کاملا مشخص است و حتا شرکت برگزاری کننده این فستیوال در صفحه مجازی خود اعلام کرده است؛ «به دنبال استقبال بالای شما مخاطبانِ عزیز از برنامههای «شبهای موسیقی بارانا» و محدودیتهای بنای تاریخی گلستان، با پیشنهاد سازمانِ محترم میراث فرهنگی، مکان اجرای این رویداد به «کاخ نیاوران» تغییر پیدا کرد .لازم به ذکر است، چیدمان صندلیها در مکانِ جدید کاملا مطابقِ چیدمان قبلی است و تغییری در مشخصات بلیت (اعم از جایگاه و ردیف) ایجاد نخواهد شد.» بنا براین قطعا مکان دقیق سن و جایگاه مخاطبان در کاخ گلستان و حتی در کاخ نیاوران مشخص شده است و کارگر به عنوان مدیر کل اداره موزهها همچنان در بیخبری به سر میبرد!
مهمترین علت این نقل مکان از کاخ جهانی گلستان به نیاوران، نبود شرایط پذیرایی و رفاهی مطرح شده است؛ شرایطی که شامل سرویس بهداشتی هم میشود، اما متاسفانه به هیچعنوان به این نکتهای اشاره نمیشود که به دلیل جهانی بودن و نداشتن یک دستورالعمل مدون نمیتوان در بناهای تاریخی بخصوص نفیس و از نوع جهانی چنین برنامهای برگزار کرد.
دیدگاهتان را بنویسید