رهبر ارکستر و آهنگساز معاصر اظهار کرد: برای رهبری ارکستر باید دیوانه بود و البته بهتر است که رهبر، ۶۰سالگی را گذرانده باشد.
لوریس چکناواریان که در حمایت از یک ارکستر سمفونیک نوپا در یک نشست خبری حضور پیدا کرده بود، گفت: ما باید از جوانها حمایت کنیم. من هم سعی میکنم همانطور که قدیمیترها راه را برای ما باز کردند برای جوانان قدمی بردارم.
او ادامه داد: دنیا، دنیای جوانان است. آقای کهریزی هم از آهنگسازان خوب کشور است که قرار است کنسرت خود را یکم و دوم تیرماه در تالار رودکی روی صحنه ببرد و آثار خودش را اجرا کند. در واقع این تولد هنری یک آهنگساز است.
چکناواریان با تأکید بر اهمیت حمایت از فعالیت جوانان توضیح داد: اگر ما نتوانیم فعالیتمان را انجام دهیم، خیلی هم مهم نیست. مهم این جواناناند که برای آینده کشور اهمیت دارند.
وی افزود: کنسرتمایستر ارکستر سمفونیک تونیک، علی صالحیپور است که یکی از نوازندگان بسیار خوب ویلن محسوب میشود.
این هنرمند پیشکسوت درباره فعالیتهای آیندهاش نیز توضیح داد: من مهرماه امسال ۸۰ ساله میشوم و شاید در این تاریخ، اجرایی را در قالب یک فستیوال برگزار کنم که عواید آن برای امور خیریه صرف خواهد شد. وقتی زمانش فرا برسد درباره جزییات آن صحبت خواهم کرد.
چکناواریان بخش دیگری از صحبتهای خود را به مقوله رهبری ارکستر اختصاص داد و گفت: رهبری ارکستر کار بسیار مهمی است، چون در طول اجرای یک قطعه موسیقی، میلیونها نت نواخته میشود. این کار به تجربه بالا نیاز دارد و بهتر است سن رهبر ارکستر از ۶۰ گذشته باشد. قطعات نباید بهصورت ظاهری توسط رهبر اجرا شوند، بلکه او باید بهخوبی از پس نقش خود برآید تا روح قطعه را نشان دهد.
او با بیان اینکه در مدت ۵۰ سال ۵۰۰ بار ارکستر را رهبری کرده است، اظهار کرد: ما در ایران، مدرسهی رهبری نداریم و این در حالی است که استعدادهای زیادی در ایران وجود دارد و من امیدوارم این ظرفیت در کشور بهوجود آید.
در نشستی که صبح ۲۳ خردادماه در تالار وحدت برگزار شد، رهبر ارکستر سمفونیک تونیک در سخنانی گفت: ارکستر ما از بهمنماه سال ۹۳ فعالیت خود را آغاز کرد و رفتهرفته به تعداد اعضای آن افزوده شد. اکنون این ارکستر ۵۰ نفره در تالار رودکی روی صحنه میرود و این در حالی است که آقای لوریس چکناواریان از بدو تأسیس ارکستر، ما را حمایت کردند.
رضا کهریزی همچنین بیان کرد: ارکستر ما بدون حمایت دولتی فعالیت میکند و هدف آن انجام کار فرهنگی است. البته امیدوارم در آینده اسپانسر هم داشته باشیم، زیرا حیات یک ارکستر منوط به تأمین نیازهای مالی است.
این رهبر ارکستر جوان ادامه داد: هدف بلندمدت ما این است که هر سال چند اجرا داشته باشیم و بتوانیم از نوازندگان جوان استفاده کنیم تا استعدادهایشان را روی صحنه نشان دهند.
این آهنگساز درباره رپرتوآر این کنسرت نیز توضیح داد: قطعات این اجرا از ساخته من هستند و ۹ قطعه را دربرمیگیرند. قطعاتی مانند «والس»، «کوچ پرستوها»، «بهار»، «معما» و قطعهای برای ویلن سلو و ارکستر اجرا میشود. همچنین قطعه «فوگ» که یکی از قطعات قدیمی من است در این کنسرت اجرا خواهد شد.
دیدگاهتان را بنویسید