موسیقی ایرانیان – لاله جهانشاهی: ارکستر «مهر» به خوانندگی «امیر اثنی عشری»، کنسرت «پاییزان» را به روی صحنه برد.
به گزارش خبرنگار موسیقی ایرانیان، در این برنامه که ۲۳ و ۲۴مهرماه، با عنوان «پاییزان» و از سوی مؤسسه فرهنگی هنری «رادنواندیش» در تالار وحدت با استقبال خوب مخاطبان و علاقه مند موسیقی ایرانی برگزار شد، آهنگهایی از بردیا صدر نوری و ناصر ایزدی به خوانندگی امیر اثنی عشری اجرا شد.
عباس خوشدل، میلاد کیایی، کیوان ساکت، وارطان ساهاکیان،آرش فرهنگ فر، حسین علیشاپور، جهانشاه صارمی، شهرام صارمی، پری ملکی، اشکان کمانگری، پیروز ارجمند (رئیس دفتر موسیقی) و علی مرادخوانی (معاونت هنری وزارت ارشاد) از جمله هنرمندانی بودند که به تماشای این کنسرت نشستند.
علیرضا دریایی، نیلوفر ابراهیمی، آزاده امیری، کامران یعقوبی، صدیقه شعبانی، پدیده نادری، رضا رضاپور، امیر شکرابی، نیلوفر هداوند، محمد حسین غریبی، احمد رضا نیکخو، حمیدرضا باقری، حسام استیلایی، بردیا امیری، حسین واحدی، مازیار چاهی، امیرحسین طائی، داریوش حجازی، شاهین زند مقدم، مهدی کریمی، شیوا احمدی سپهر و الناز اسدی سایر اعضای گروه مهر را در این اجرا تشکیل می دادند.
خبرنگار موسیقی ایرانیان در حاشیه کنسرت ارکستر مهر، با «امیر اثنی عشری»، خواننده جوان و خوش صدای موسیقی کشورمان، که تفاوت آواز خوانی اش با دیگرخوانندگان هم دوره اش، زبانزد بوده و او را خواننده ای مستقل از تأثیرات تقلید گونه و وابسته به دیگر خوانندگان ساخته است، درباره این اجرا و برنامه آتی وی به گفتگو نشسته که ماحصل آن را در ادامه می خوانید؛ همچنین پس از پایان این مطلب می توانید عکسهای دیدنی موسیقی ایرانیان (عکاس: صمد امامی) از کنسرت ارکستر مهر را دنبال کنید.
- از آغاز همکاری تان با ارکستر ملی مهر برای ما بگویید.
شروع همکاری بنده با ارکستر مهر به دعوت آقای ایزدی و به منظور بزرگداشت هنرمند و آهنگساز گرامی آقای عباس خوشدل انجام شد. این برنامه که در مرداد سال نود و دو اجرا شده به اجرای آثار شاخصی از ایشان از جمله تصنیف «بویپیراهن»، «بهشتیاد»، «انتظاردل» و … اختصاص یافت. بعد از این اجرا بود که جناب آقای ایزدی پیشنهاد ادامه همکاری با ارکستر مهر را به بنده دادند و در نتیجه آن اسفند ماه سال پیش طی دو شب آثاری از ایشان در دو بخش مبتنی بر سازبندی ایرانی و ارکسترال در تالار وحدت به روی صحنه رفتیم، دیروز و امروز (۲۳ و ۲۴ مهر) نیز با اعضای این ارکستر، کنسرت خوبی برگزار کردیم که امیدوارم مورد استقبال مخاطبین هم قرار گرفته باشد.
- از جزئیات قطعات اجرایی این کنسرت کمی توضیح دهید.
در بخش اول کنسرت پیانوی هنرمند گرامی جناب آقای صدر نوری را ویولون آلتو، فلوت و سازهای کوبه ای همراهی کردند و در بخش دوم با همراهی هنرمند گرامی آقای صادق چراغی قطعه ساری گلین که برای ارکستر و بالابان تنظیم شده است، اجرا شد و ارکستر نیز قطعاتی را از ساخته های جناب ایزدی اجرا کردند. حسن ختام این کنسرت هم اجرای پر شور قطعه ماندگار سپیده بود که در بین مخاطبان با عنوان ایران ای سرای امید شناخته شده می شود، تا یادکردی باشد از استاد بی بدیل موسیقی ایرانی «محمدرضا لطفی».
- چه ویژگی ای در کارهای ناصر ایزدی، در شما انگیزه همکاری با وی را بوجود آورده است؟
ذوق و دریافت درست ایشان از موسیقی ایرانی در کنار رنگ آمیزی و تنظیم جذاب قطعات و استفاده از شعر شاعران معاصر در این همکاری نقش ویژه ای داشته است. در کنار این ها بهترین حالت برای یک خواننده این است، که خیالش از تمامی مسائل اجرایی آسوده باشد و با آرامش خیال وظیفه اش را در گروه انجام دهد. کار با آقای ایزدی ، به دلیل دقتشان به مسائل جزئی و در نظر گرفتن همه ریزه کاری ها از این ویژگی برخوردار است.
-
اجرای این کنسرت آیا تنها به تهران ختم شد یا تمهیداتی در قالب یک تور نیز برای آن اندیشیده اید؟
با توجه به هزینه های جانبی یک ارکستر بزرگ اجرا در شهرستان ها هزینه های بالایی را برای گروه در پی خواهد داشت، بنابر این علی رغم میل گروه برای اجرا در شهرستان های مختلف، فعلا فقط اجراها در تهران برنامه ریزی شده بود.
- با ارکستر مهر، آثاری برای انتشار در قالب آلبوم، ضبط کرده اید؟
همزمان با تمرینات گروه برای اجرای مهرماه، ضبط این آثار نیز در حال انجام است.
- از این مجموعه نیز قطعاتی در کنسرت پیش رو اجرا شد؟
بله. اغلب این آثار در کنسرت پیش رو اجرا شد.
- به فکر فعالیت در فضای موسیقی تلفیقی و سازهای ابداعی که این روزها به شدت بازار گرمی دارد، شما نیز هستید؟
به نظر من هر هنرمندی باید برای خود جهان بینی مشخصی داشته باشد، تا ضمن نگاه به آینده، مسیر حرکت امروزش نیز در راستای آن، قابل توجیه باشد.در پاسخ به سوال شما باید بگویم هدف بلند مدتی که من برای خود ترسیم کرده ام، در چارچوب موسیقی ایرانی تعریف می شود؛ بنابر این شاخه های دیگری که در آن راستا نباشد، در مسیرم جایی نخواهد داشت.
- نظرتان درباره فعالیت در این فضاها چیست؟
ما می توانیم شاخه های مختلفی از موسیقی داشته باشیم، به این شرط که تعریف مشخصی نیز از آن ها داشته باشیم. هم مجری، هم مخاطب باید بداند که موسیقی که به آن گوش می دهد در چه شاخه ای می گنجد. این که ما به بهانه افزایش مخاطب در موسیقی ایرانی، از ملودی ها و ویژگی های یک فرهنگ دیگر استفاده کنیم و نام آن را موسیقی ایرانی بنامیم، کاری از پیش نمی برد. این لزوما به معنای بد بودن این و یا خوب بودن آن سبک از ارائه موسیقی نیست، بلکه سخن از دانستن تعریف ها و رعایت چارجوب ها در زیرمجموعه آن ژانر خاص است.
و حرف آخر؟
در پایان باید بگویم علاقه شخصی بنده به ساز و آواز در موسیقی ایرانی، بیشتر از سایر فرم هاست و در این راستا با دوستان مختلف در حال تمرین و ضبط آثاری هستم که به مرور در اختیار مخاطبان قرار خواهد گرفت.
عکسهای دیدنی موسیقی ایرانیان (عکاس: صمد امامی) از کنسرت ارکستر مهر را دنبال کنید.
دیدگاهتان را بنویسید