شهرام شکوهی در مراسم رونمایی از آلبوم جدیدش گفت: همایون خرم به من لطف داشت و قول داده بود برای آلبوم جدیدم دو ملودی به من بدهد اما متاسفانه از بابت فوت ایشان این فرصت از دست ما رفت و حسرت بزرگی بر دلم ماند.
این خواننده پاپ ادامه داد: شاید اگر این اتفاق میافتاد، این آلبوم تبدیل به اثری ماندگار میشد و حضور این هنرمند درگذشته در آلبوم «کولی عشق» باعث افتخارم میشد.
او درباره روند تولید آلبوم «کولی عشق» گفت: این اثر آلبوم دوم بنده محسوب میشود که پروسه تولید آن به هفت ماه پیش بازمیگردد. سعی کردم این آلبوم نیز در امتداد آلبوم «مدارا» باشد و تا حدی در سازبندیها کار را بهروز کردیم.
این خواننده پاپ دربارهی به کارگیری آواز ایرانی در آثارش گفت: من متولد سال ۱۳۵۲ هستم و به دلیل جبر زمانه به سمت این موسیقی کشیده شدم. در آن زمان آموزشگاه موسیقی نبود و حمل ساز هم کار مشکلی بود، بنابراین تنها هنری که کم خرجتر و راحتتر بود، هنر آواز بود.
وی افزود: سال ۷۱ در محضر حاتم عسگری آواز را یاد گرفتم و حدود سه سال ردیفهای آوازی را آموختم.
شکوهی در عین حال گفت: اما هیچگاه از دایره بستهای که موسیقی سنتی در آن وجود داشت راضی نبودم و میدیدم که نوجوانان نسبت به موسیقی ایرانی دافعه داشتند و علیه آن جبهه میگرفتند؛ البته من درباره صاحب سبک بودن هیچ ادعایی ندارم.
او اضافه کرد: شاید موسیقی اسپانیش غربی تلقی شود، اما تم آن شرقی است و مانند موسیقی ایرانی دستگاه دارد. من به موسیقی ایرانی آشنایی داشتم و حسین کاشانیان هم موسیقی غربی را خوب میداند و در نهایت این تلفیقی که شما میشنوید ایجاد شد.
او در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا خوانندگان پاپ به جای اینکه به سلیقهی مخاطب احترام بگذارند به مسائل مالی توجه میکنند؟ گفت: این موضوع به طور ۱۰۰ درصد نیست و خیلی وقتها خوانندهها چوب ندانمکاری تهیهکنندگان را میخورند؛ مثلا در یکی از کنسرتهای من وقتی اجرا در شهرستان لغو شد، تهیهکننده پول بلیت مردم را بازگرداند و این باعث شد مردم همه چیز را از چشم من ببینند خیلی از مسائل به تهیهکننده برمیگردد.
با پولسازترین خواننده پاپ در حد یک فوتبالیست درجه سه برخورد مالی میشود
این هنرمند همچنین گفت: من کوچکترین عضو جامعه موسیقی هستم اما در هر جامعهای نخبگان طبقه خود را دارند. در ایران برای این طبقه که پولسازترین آنها اهالی موسیقی پاپ هستند، در حد یک فوتبالیست درجه سه در مورد مسائل مالی برخورد میکنند و درباره اینکه چرا در کنسرتهای پاپ تنوع نیست، باید بگویم یک خواننده بر روی صحنه حواسش باید به خیلی از چیزها باشد؛ مثل کنترل تماشاچیها که کار سختی است و فضای امنیتی که در سالن حاکم است شرایط را دشوار میکند.
شهرام شکوهی درباره حاشیههایی که برایش به وجود آمده بود و درباره اتفاقات قرعهکشی جام جهانی اظهار کرد: نمیدانم چرا نسل جدید اینقدر عصبانی هستند پایشان را روی همه چیز میگذارند و حرمت میشکنند. باید برای اهالی هنر هم ارزش قائل بود.
برج میلاد درش را به روی خوانندگان پاپ بسته است
در بخش دیگری از این نشست حسین کاشانیان که تنظیمکننده این اثر است در سخنانی گفت: سعی کردیم سازبندی این اثر نسبت به آلبوم «مدارا» متفاوتتر باشد، اما فضای اسپانیش همچنان در آلبوم حاکم است.
علی بحرینی نیز که ترانهسرای این اثر است، در سخنانی مطرح کرد: شهرام شکوهی به لحاظ موسیقی و خوانندگی به سهم خودش حرکت جدیدی را پایهریزی کرد و در مورد ترانهها نیز ما هم حرفهای خودمان را داریم.
در این آلبوم چهار ترانه وجود دارد که از دایره عشقهای زمینی خارج شده است و شاید در این آلبوم کمبودهایی که در زمینه ترانه احساس میشود، جبران شده است.
این ترانهسرا در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه سالن همایشهای برج میلاد درش را به روی خوانندگان پاپ بسته است، اظهار کرد: سالن برج میلاد که از هزینه بیت المال ساخته شده و متعلق به مردم است درش را به روی اهالی موسیقی پاپ بسته است و از طرفی دیگر در بسیاری از سالنهای کنسرت ردیفهایی که میتواند کانون انرژی مخاطبان برای خوانندگان باشد در اختیار سالنها و مسئولان قرار گیرد و آنقدر آدمهای سرد و بیروحی بر روی آن صندلیها نشستهاند که خواننده نمیتواند هیچ انرژی از آنها بگیرد.
آلبوم «کولی عشق» با تیراژ ۳۰۰ هزار نسخه در بازار عرضه شده است.
گزارش متنی را دنبال کردید، در ادامه عکسهای موسیقی ایرانیان (علی اکبر رهنمایی) از این نشست را دنبال کنید.
دیدگاهتان را بنویسید