محسن شریفیان قبل از آنکه گروه لیان به صحنه بیاید، یک جانباز را به عنوان یکی از بهترین نوازنده های نی انبان معرفی کرد و از او و اعضای گروهش خواست به صحنه بیایند و به مدت ۱۰ دقیقه برای حاضران جشنواره اجرا کنند.
به گزارش ایسنا، سرپرست گروه «لیان»، درباره گروهی که برای نخستین بار در جشنواره ای در تهران اجرا می کنند، گفت: این گروه با نام قدیم «کنگان» فعالیت می کند و نوازنده نی انبان آن جانباز جنگ و بازنشسته سپاه است. اغلب موزیسن ها متهم هستند اما نوازنده ای که امشب برای شما اجرا می کند جانباز ۳۰ درصد است و در عین حال در حوزه موسیقی هم فعالیت می کند. می خواهم بگویم کسی که در حوزه موسیقی فعالیت می کند هیچ منافاتی با قوانین کشور ما ندارد و هر چیزی در کشور ما می تواند سرجای خودش انجام شود.
او بیان کرد: من از مسوولان می خواهم تا به موضوعی و فنی کردن جشنواره فجر توجه کنند. فکر نمی کنم خوب باشد تا در جشنواره از هر رنگ موسیقی داشته باشیم. جشنواره فجر هیچگاه از ما نظر نخواسته است.
سپس گروه شش نفرهای که با نام قدیم کنگان فعالیت می کند به صحنه آمد. نوازندههای این گروه با رقص خاص منطقه خود به مدت ۱۰ دقیقه شروع به نواختن کردند. این اجرا با استقبال حاضران در سالن رودکی مواجه شد.
سپس گروه ۱۰ نفره « لیان» با لباس هایی به رنگ بنفش، سبز و قرمز به صحنه آمدند. شریفیان- سرپرست گروه با بیان تسلیت حادثه ساختمان پلاسکو گفت: از اتفاقی که امروز در تهران افتاد ناراحت شدم اما به هرحال زندگی ادامه دارد. امیدوارم بتوانیم با موسیقی هایی که امشب اجرا می کنیم حالتان را خوب کنیم.
این گروه بعد از اجرای موسیقی سمت گناوه و تاثیر آواز لری و بوشهری، آهنگ های «اشکله» و «دریایی» را اجرا کرد.
شریفیان در بخش دیگری از اجرا با بیان اینکه جای گروه «لیان» در سالن رودکی نیست و باید سالن بزرگتری را برای اجرا این گروه اختصاص می دادند، خطاب به مخاطبانش بیان کرد: باید طوری با من در اجرای آهنگ ها همکاری کنید که تالار وحدت را بپوکونیم و صدایمان گروهی که هم اکنون در تالار وحدت اجرا دارد را مختل کند.
او سپس با نی جفتی قطعه ای نواخت و آن را به حادثه دیدگان ساختمان پلاسکو تقدیم کرد. همچنین در بخش دیگری آکلو فرامرزی – یکی از خواننده های گروه قطعه دیگری را به احترام حادثه دیدگان ساختمان پلاسکو اجرا کرد.
«لیان» گذری هم به موسیقی جزیر خارک زد و شریفیان درباره اجرایی که از این منطقه داشتند، توضیح داد: این قطعه مربوط به ۳۰۰ سال پیش است که قومی در جزیره خارک آن را اجرا می کرده البته این آئین کماکان در این منطقه اجرا می شود.
نواختن در بوق شاخی مارپیچ، بخش دیگری از اجرای این گروه بود. سرپرست گروه لیان برای اجرای این بخش نیز با انتقاد از سی و دومین جشنواره موسیقی فجر که سالن مناسبی را به اجرای آنها اختصاص نداده است، خواست تا صدای تمام میکروفن ها بسته شود زیرا صدای شاخ مارپیچ بلند است و ممکن است حاضران را اذیت کند.
او سپس از حاضران در تالار رودکی خواست، هر کس که فکر می کند می تواند صدای این ساز را دربیاید به روی صحنه برود. یکی از حاضران نیز به صحنه رفت و بعد از کمی تلاش بدون آنکه موفق شود، از صحنه خارج شد.
لیان به درخواست حاضران قطعه ای از اشعار خیام را نیز اجرا کرد.
سرپرست گروه لیان با اشاره به اینکه تصمیم داشته به مناسبت تولد خودش و اکلو فرامرزی – یکی از خواننده ها قطعه جدیدی را برای نخستین بار اجرا کنند، گفت: به دلیل حادثه ساختمان پلاسکو این قطعه را امروز اجرا نمی کنیم.
گروه لیان در اجرای هفتمین شب از سی و دومین جشنواره موسیقی فجر با نگاهی به موسیقی راه ابریشم آبی از اجرای موسیقی بندر سیراف شروع کرد و سرپرست گروه بعد از رسیدن به بندر گوانجو در چین، سازی به نام «روزی» را که از آلمان خریده بود معرفی کرد و نواخت.
همچنین از حیدر سلمانی نوازنده نی انبان گروه کنگان که قبل از گروه لیان برای نخستین بار در جشنواره ای نواختند، تقدیر شد.
شریفیان در بخش دیگری از اجرایشان که ۳۰ دی ماه در تالار رودکی به صحنه رفت، لباس هایی که اعضای گروه لیان بر تن داشتند را معرفی کرد و توضیح داد: آمنه فروردین طراح لباسهای گروه ماست که در منطقه گناوه زندگی می کند. از آنجایی که دوستانی که در کارگروه مد و لباس بیشتر به لباس های بخش موسیقی پاپ توجه می کنند، خواستم بگویم به لباس بخش های دیگر موسیقی هم توجه کنند.
آکا صفوی، اکلو فرامرزی، حمید اکبری، مرتضی پالیزدان، ایمان قاسمی، امین سلیمیان،مهدی شریفیان، حسین سنگسر و حمزه مقدم، محسن شریفیان را در گروه لیان همراهی می کردند.
در ادامه می توانید گزارش تصویری «موسیقی ایرانیان» (عکاس: علی چاشنی گیر) از کنسرت گروه موسیقی لیان را مشاهده نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید