×
×

شب آواز ایرانی برگزار شد

  • کد نوشته: 131787
  • 27 دی 1395
  • ۰
  • هفدهمین شب‌ آواز ایرانی روز شنبه ۲۵ دی‌ماه با حضور اساتید و هنرمندان عرصه آواز و موسیقی ایرانی در تالار «سوره» حوزه هنری برگزار شد. به گزارش موسیقی ما، به نقل از  پایگاه خبری حوزه هنری، هفدهمین شب‌ آواز ایرانی روز شنبه ۲۵ دی‌ماه با حضور اساتید و هنرمندان عرصه آواز و موسیقی ایرانی در […]

    شب آواز ایرانی برگزار شد
  • هفدهمین شب‌ آواز ایرانی روز شنبه ۲۵ دی‌ماه با حضور اساتید و هنرمندان عرصه آواز و موسیقی ایرانی در تالار «سوره» حوزه هنری برگزار شد. به گزارش موسیقی ما، به نقل از  پایگاه خبری حوزه هنری، هفدهمین شب‌ آواز ایرانی روز شنبه ۲۵ دی‌ماه با حضور اساتید و هنرمندان عرصه آواز و موسیقی ایرانی در تالار «سوره» حوزه هنری برگزار شد. در این مراسم همانند گذشته ۶ گروه برنامه اجرا کردند که یک گروه به صورت مه‌مان و پنج گروه دیگر به شکل رقابتی روی صحنه رفتند.

    داوران این قسمت از «شب آواز ایرانی» مطابق برنامه‌های گذشته آقایان مظفر شفیعی، فریدون شهبازیان و علی اصغر شاه زیدی بودند. بخش اول برنامه با اجرای سید جواد موسوی به همراه سید علی مصطفوی (نوازنده تار) شروع شد که به اجرای آوازی در مایه افشاری با استفاده از غزل‌های سعدی شیرازی اختصاص داشت. سیدجواد موسوی متولد ۱۳۷۳ (اصفهان) موسیقی را با مجتبی عسگری آغاز کرد و سپس زیر نظر عارف احسن دوره‌های کوتاه صدسازی را گذراند. وی با گروه‌های موسیقی بسیاری در استان اصفهان به اجرای برنامه پرداخته است. سید علی مصطفوی (نوازنده تار) متولد اصفهان دانش آموخته کار‌شناسی نوازندگی موسیقی، تار و سه تار را زیر نظر اساتیدی چون عطا جنگجوک، حمید سکوتی، مجید درخشانی و محمدرضا لطفی فرا گرفته است. وی سرپرست گروه «سرو آزاد» است و به همراه استاد مجید درخشانی کنسرت‌های بسیاری را در شهرهای مختلف کشور اجرا کرده است.

    همچنین بخش دوم این برنامه را آقای امیر شرفیان و به نوازندگی آقایان وحید اسدیان فعلی و خسرو عینی تاری با مایه آواز بیات ترک اجرا کردند.

    بخش سوم این برنامه به اجرای مهران بهاری متولد ۱۳۶۴ (تهران) به همراه کیارش ترکمان (نوازنده تار) اختصاص داشت. بهاری ردیف آوازی را نزد یوسف فریادی آغاز کرد و در ادامه ردیف آوازی و ضربی خوانی را نزد امیر مسعود امیری گذرانده است. وی همچنین دوره عالی آواز را زیر نظر استاد محمدرضا لطفی فرا گرفت. بهاری آلبوم موسیقی خلوتیان را در دی ماه سال ۹۴ منتشر کرده است و همچنین در دانشگاه‌ها و موسسه‌های موسیقی معتبر کشور به تدریس آواز می‌پردازد. کیارش ترکمان (نوازنده تار و سه‌تار) نیز متولد ۱۳۶۷ (اراک) موسیقی را نزد اساتیدی چون محمدرضا لطفی، محمدرضا خزاعی، حمید خبازی، محمدرضا ابراهیمی، مهران مهرنیا و مجید کیانی فرا گرفته است. وی سرپرست گروه «آوای کهن» است و با گروه‌های مختلف موسیقی همچون گروه «سیاووشان» همکاری کرده است.

    این اجرا به شدت توسط داوران مورد انتقاد قرار گرفت؛ به‌طوری که استاد مظفر شفیعی درباره آن گفت: من انتظار دارم دوستان در برنامه‌ای که اساتیدی چون شهبازیان و شاه‌زیدی در آن حضور دارند با آمادگی بیشتری حضور پیدا کنند تا وقت خودشان و حاضرین در سالن را بیشتر از این تلف نکنند.

    عباس سجادی، مجری برنامه، هم در این رابطه به جو حاضر در سالن اشاره کرد و تصریح کرد: به نظر بنده اجراهایی این چنین باعث می‌شود جوانان عرصه آواز در محفلی بسیار بزرگ خود را محک بزنند و استرس این اجرا‌ها به گونه‌ای است که شاید نتوانند از همه استعدادهای خود بهره ببرند و از این بابت به آن‌ها نباید زیاد خرده گرفت. دو گروه دیگر نیز برنامه‌های خود را به همین منوال اجرا کرده و داوران و اساتید نظر خود را برای گروه‌های بیان کردند و در پایان برنامه با توجه به امتیازدهی هیئت داوران به این گروه‌ها، گروه اول سید جواد موسوی و سید علی مصطفوی به عنوان گروه برگزیده با توجه به نظر هیئت داوران انتخاب شدند.

    از بخش‌های مهم این برنامه می‌توان به اجرای ویژه استاد کریم صالح عظیمی به همراه تارنوازی بهزاد رواقی اشاره کرد که با استقبال بسیار خوب مخاطبان حاضر در سالن سوره روبه‌رو شد؛ به طوری که این استاد گران‌قدر را تا چند دقیقه به صورت ایستاده تشویق کردند.

    کریم صالح ‏عظیمى در سال ۱۳۲۵ (تبریز) ردیف‌دان و مدرس آواز و خواننده موسیقی سنتی ارائه‌دهنده سبک و شیوه آوازی استاد اقبال آذر است و وفادار‌ترین شاگردی به شمار می‌رود که استاد آذر طی یک صد و چند سال زندگی خویش تربیت کرد. ‌ در حقیقت می‌توان صالح عظیمی را در بخش آموزش ردیف‌های مکتب تبریز، تنها یادگار اقبال بزرگ دانست.

    پیش از اجرای استاد کریم صالح عظیمی، شاگرد وی آقای فاضل جمشیدی به روی سن آمد و چند دقیقه‌ای را به معرفی استاد خود پرداخت. وی در جملات کوتاهی در ستایش صالح عظیمی وی را بزرگ‌مرد عرصه آواز و موسیقی دانست و گفت: هر روز بیشتر متاسف می‌شوم که هنر آواز در کشورم آنچنان که باید جدی گرفته نمی‌شود و شاید یکی از دلایل آن هم نداشتن استاد در این عرصه است، به طوری که خیلی از جوانان این عرصه از موهبت داشتن استاد عالی آواز و گذراندن مقدمات و سطوح عالی ردیف‌های آوازی برخوردار نیستند و همین باعث می‌شود که بسیاری از کارهای جوانان را نتوانیم حتی گوش کنیم.

    وی در همین رابطه ادامه داد: بنده خیلی از آوازهای سالیان جوانی خودم را که در محضر استاد صالح عظیمی خوانده بودم را ضبط کردم اما خودم امروز نمی‌توانم آن‌ها را گوش کنم و این برمی گردد به خامی دوره‌های جوانی که هر کس در این دوره فکر می‌کند بهترین آواز را ارائه می‌دهد اما در حقیقت این گونه نیست.

    گفتنی است برنامه شب آواز ایرانی به همت مرکز موسیقی و موسسه فرهنگی هنری سپهر سوره هنر، شنبه‌های آخر هر ماه ساعت ۱۸ در تالار «اندیشه» حوزه هنری واقع در خیابان سمیه نرسیده به حافظ برگزار می‌شود. ورود برای عموم علاقه‌مندان آزاد است.

       
    برچسب ها

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *