به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، رمان «قربانی طهران» نوشته داستاننویس و منتقد ادبی حامد اشتری توسط نشر معارف منتشر شده و برای اولین بار در سی و دومین نمایشگاه کتاب عرضه خواهد شد.
ماجرای این کتاب در تهران قدیم و اواخر دوره قاجار رخ میدهد. در کنار این روایت که پیکره اصلی داستان را تشکیل میدهد داستانی نیز بهصورت همزمان در پاریس در حال رخ دادن است که در ضمن آن بازتابی از حضور روشنفکران و سیاسیون اواخر دوره قاجار در دولتهای اروپایی ارائه میشود.
این رمان پیش از انتشار بهعنوان یکی از نامزدهای نهایی جشنواره داستان انقلاب معرفی شده بود.
در بخشی از این کتاب آمده است: «قهوهام را سر کشیدم و به شیشههای مهگرفته خیره شدم. این کافه دنج را در یکی از گشتزنیهایم گوشه پارک بولوین پیدا کرده بودم. پاتوق همیشگیام در کافه دولاپه دیگر دنج نبود. هر روز عدهای منورالفکر مفتخور ایرانی میآمدند و مسائل تکراری مطرح میکردند.
قجرها فلانی را گرفتهاند. قزاقها فلان انجمن را بستهاند. درِ آن روزنامه را گل گرفتهاند. پسرعمویم را از مناصب دولتی عزل کردهاند. عمهزادهام را از امیرتومانی خلع کردهاند … و هزار و یک خبر و شکایت بیربط.
اینجا هم نمیگذاشتند آب خوش از گلویمان پایین برود. احمقها پاریسِ پایتخت عیش و عشرت را با مرکز ثقل تحولات سیاسی ایران اشتباه گرفتهاند. یکی نیست بگوید اگر خود ناکستان یا پسرعمو و عمهتان سرکار بود باز اینطور غر میزدید؟ بابت هر روز اقامت اینجا کمِ کم پنجاه تومان هزینه میکنند. پنجاه تومان یعنی پول دو اسب کالسکهکش جوان. مگر کمپولیست؟ با دوبرابر آن میشود یک خانه متوسط در تهران خرید. من را خر فرض کردهاند. این پولها را از کجا میآورید که اینجا اینطور قهوه فرانسه بخورید و در تیاتر و اپرا و سیرک جولان بدهید و شقی و لوپق و توپق حواله هم کنید؟»
دیدگاهتان را بنویسید