مراسم نوگشایی محل خانه موسیقی پس از اتمام مراحل نوسازی همزمان با تجلیل از استاد جلیل شهناز در محل این نهاد صنفی با حضور بزرگان موسیقی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار مهر، در این مراسم که با حضور هنرمندان برجسته درعرصه موسیقی و برخی از مسئولان فرهنگی شهرداری و ارشاد برگزار شد استاد جلیل شهناز به کمک استاد آواز ایران با دستی لرزان روبان افتتاح خانه موسیقی را قیچی کرد.
پس از افتتاح و نوگشایی خانه موسیقی سید عباس سجادی مجری مراسم ضمن خوش آمدگویی به حاضرین، در ابتدای صحبت های خود درگذشت عطا جنکوک نوازنده تار و سه تار را به اهالی موسیقی تسلیت گفت و در ادامه به شخصیت هنری این هنرمند اشاره کرد و گفت : استاد عطا جنکوک هنرمندی با اخلاق، آگاه به موسیقی اصیل ایرانی و از شاگردان علی اکبرخان شهنازی بود که براثر سکته مغزی درگذشت و داغی تازه بردل جامعه موسیقی گذاشت.
بوسه مهر استاد بر دستان استاد
در ادامه این مراسم محمدرضا شجریان رئیس شورای عالی خانه موسیقی در میان تشویق حاضرین به روی صحنه آمد و ضمن ابراز خوشحالی از نوگشایی درباره حضور استاد جلیل شهناز گفت : افتخار بزرگی است که امروز در خدمت استاد جلیل شهناز بزرگ مرد موسیقی ایران هستیم.
استاد آواز ایران در ادامه صحبت های خود گفت : چندی پیش به اتفاق جمعی از دوستان به دیدار استاد رفته بودیم و قول حضور در این مراسم را از این بزرگ مرد گرفتیم و حالا بسیار خوشحالم که استاد عزیزم در میان ما است و مقدم او را گرامی می دارم .
در ادامه این مراسم استاد محمدرضا شجریان ،لوح تقدیر و هدیه ای که از سوی خانه موسیقی و مرکز موسیقی صدا و سیما به پاس یک عمر تلاش ماندگار استاد جلیل شهناز درنظر گرفته شد بود را به او اهدا کرد و بوسه ای از مهر بر دستان این نوازنده تار زد؛جلیل شهناز هم ضمن سپاسگزاری از حاضرین در سالن درباره مقام استاد شجریان در عرصه موسیقی گفت : شجریان در اخلاق ، انسان دوستی در عرصه موسیقی بی همتا است و امیدوارم سایه این مرد بزرگ بر موسیقی اصیل این سرزمین مستدام باشد و من هم زنده باشم و درکنار شما نفس بکشم.
خانه ای به وسعت دل
محمد سریر مدیرعامل خانه موسیقی در ادامه این مراسم گفت : خوشحالم در جمع صمیمانه دوستان و هنرمندان موسیقی هستم ، امروز ما فکر می کنیم خانه ای داریم زیبا اگرچه وسعت این خانه زیاد نیست اما مهر و محبت در خانه موسیقی که به قول استاد گنجه ای خانه دل ها است بسیار زیاد است .
وی در ادامه صحبت های خود با اشاره به مراحل بازسازی خانه موسیقی گفت : در سال ۱۳۷۸خانه موسیقی تشکیل شد و چندسالی در خیابان مرجان مستقر بود و پس از آن با همت و نگاه مثبت وزیر ارشاد دولت آقای خاتمی به این مکان آمدیم و توانستیم این خانه را به صورت پیش پرداخت خریداری کنیم و پس از آن روند پرداخت پول باقی مانده به تاخیر افتاد تا اینکه با کمک محمدحسین صفارهرندی وزیر ارشاد دولت گذشته، بخش دیگری از پول پرداخت شد و بخش دیگری از پول خانه با کنسرت هایی که استاد شجریان ، ارکستر ملی به رهبری فرهاد فخرالدینی و گروه کامکار سال ۸۷ در جشن خانه موسیقی برگزار کردند تامین شد و درنهایت بقیه پول مانده را آقای قالیباف شهردار تهران پرداخت کرد و به این ترتیب بود که خانه موسیقی خریداری شد.
عضو هیئت مدیره خانه موسیقی در ادامه صحبت های خود به تلاش پی گیر مهندس سلیمی شهردار منطقه شش اشاره کرد و گفت : پس از خرید ملک خانه موسیقی در جلسه ای که با آقای سلیمی داشتیم تعمیرات خانه آغاز شد و پس از پایان تعمیرات آقای شاه آبادی معاون هنری وزارت ارشاد در بدو ورود خود به وزارت خانه دستور خرید تجهیزات خانه موسیقی را صادر کردند.
وی در ادامه صحبت های خود از اساتیدی چون رضوی سروستانی ، علی تجویدی و فریدون ناصری که نقش مهمی در تشکیل خانه موسیقی داشتند یاد کرد .
رعایت حقوق مولف و مصنف الزامی است
محمد سریر به فعالیت های خانه موسیقی پس از نوگشایی اشاره کرد و گفت : خانه موسیقی به عنوان تنها نهاد صنفی موسیقی بنا دارد از این پس زمینه رشد کیفی موسیقی به خصوص در میان جوان ترها را پیش از گذشته در دستور کار خود قرار دهد؛ بدون شک هنر موسیقی بیش از سایر هنرها با فرهنگ این سرزمین گره خورده است بنابراین اهمیت پرداخت وتوجه ویژه به این هنر بیشتر است چراکه با نگاه به گذشته باید سیاست جدیدی را برای ارتقا کیفی موسیقی در نظر بگیریم تا موسیقی به اصطلاح زیرزمینی را با حمایت و پشتوانه مسئولان به روی زمین و در میان مردم بیاوریم.
وی درپایان صحبت های خود به رعایت حقوق مولف و مصنف اشاره کرد و گفت : این دهه به دهه پیشرفت و عدالت نامگذاری شده است به همین دلیل علاوه بر پیشرفت کیفی باید زمینه های لازم برای رشد و تغییر ذائقه مخاطب را نیز درنظر بگیریم؛ در حوزه عدالت هم رعایت حقوق مولف و مصنف هم باید درنظرگرفته شود من پیشنهاد می کنم که کارگروهی با محوریت خانه موسیقی و بخش های فعال در این عرصه تشکیل دهیم و راههای قانونی برای رعایت حقوق مولف و مصنف پیش بینی کنیم.
رسم استاد و شاگردی
پس از پایان صحبت های مدیر عامل خانه موسیقی داود گنجه ای در میان حاضرین قرار گرفت و گفت : ما هنرمدان با دل خود صحبت می کنیم و این عاطفه و عشقی که در میان هنرمندان وجود دارد از دوران گذشته از زمان مرکز حفظ و اشاعه وجود داشته است ولی افسوس که از این خانه عشق افراد و عزیزانی کم می شوند؛ساعاتی پیش نزد استاد پیرنیاکان بودیم و در فکر بودیم که برای تقدیر از جنکوک چه کاری انجام دهیم که متاسفانه خبر درگذشت این هنرمند را شنیدیم و ما را متاثر کرد؛ ولی به هرحال خوشحالم که خانه موسیقی نوگشایی شد.
وی در ادامه ضمن سپاس از مجموع فعالیت های شهردار منطقه شش گفت : افراد بسیاری از ابتدا برای خرید ملک خانه موسیقی و تشکیل این خانه زحمت کشیدند و در این میان آقای سلیمی شهردار منطقه شش تهران که در گذشته از شاگردان من بود رسم استاد و شاگردی را به درستی به جا آوردند پس از سند خوردن این مکان تنها نهاد صنفی هنرمندان موسیقی در کامل شدن خانه موسیقی کمک های شایسته ای را انجام دادند و من از این بابت بسیار خوشحالم و کمال سپاس را از ایشان به جا می آورم.
پس از پایان صحبت های گنجه ای ، فرهاد فخرالدینی رهبر ارکسترملی،مصطفی کمال پورتراب، حسین دهلوی آهنگساز و هوشنگ ظریف برای اهدای لوح سپاس به دست اندرکاران اجرایی برای بازسازی خانه موسیقی جلوی صحنه آمدند و با اهدای لوح تقدیر به مهندس سلیمی شهردار منطقه شش،مهندس زلفی قائم مقام حوزه عمران شهردار منطقه شش و حمیدرضا قاسمخانی مدیر تعمیرات خانه از مجموع زحمات آنها قدردانی کردند.
شهردار منطقه شش پس از دریافت لوح تقدیر خانه موسیقی گفت : باعث افتخاراست که شاگردی استاد گنجه ای را کرده و می کنم و بسیار خوشحالم که خانه موسیقی در منطقه شش قرار دارد و افتخار می کنم که هنرمندان موسیقی در این منطقه تردد دارند.اجرای قطعه موسیقی به نوازندگی سه تار بهداد بابایی و آواز حمید نوربخش پایان بخش مراسم نوگشایی خانه موسیقی بود.
درحاشیه
– مراسم نوگشایی خانه موسیقی در فضایی بسیار صمیمی و درجمع خانواده موسیقی ایران برگزار شد و بیشتر شبیه به دید و بازدید نوروزی بود .
-حضور جلیل شهناز شادی مضاعفی را به جمع حاضر در خانه موسیقی بخشید و سید عباس سجادی مجری مراسم هم در ابتدای صحبت های خود شعر “زخمه تا برتار جانها می زند/می چکد از پنجه شهناز شور” را به پاس حضور استاد تار ایران خواند.
– نوربخش با اجازه استاد شجریان آواز خواند و استاد شجریان در حین آواز نوربخش گریست.
دیدگاهتان را بنویسید