×
×

طنین نوای «عاشیق رسول قربانی» برای همیشه خاموش شد

  • کد نوشته: 88691
  • موسیقی ایرانیان
  • سه شنبه, ۷ام مهر ۱۳۹۴
  • ۵ دیدگاه
  • hot-topic-logoعاشیق «رسول قربانی» از معروف‌ترین عاشیقهای ایران که با عنوان «دده» در بین عاشق‌ها شناخته می‌شد، شامگاه دیروز ششم مهرماه در سن ۸۰ سالگی درگذشت.
    +در ادامه ویدئویی قدیمی از اجرای «رسول قربانی» را آنلاین ببینید و در صورت تمایل دانلود نمایید
    +«موسیقی ایرانیان» درگذشت عاشیق «رسول قربانی» را به جامعه هنری، خانواده و دوستداران این هنرمند موسیقی ایران تسلیت می گوید
    +پیام تسلیت علی مرادخانی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را در ادامه بخوانید

    طنین نوای «عاشیق رسول قربانی» برای همیشه خاموش شد
  • رسول قربانی

    رسول قربانی

    موسیقی ایرانیان – محمد رهنما: عاشیق «رسول قربانی» از معروف‌ترین عاشیقهای ایران که با عنوان «دده» در بین عاشق‌ها شناخته می‌شد، شامگاه دیروز ششم مهرماه در سن ۸۰ سالگی درگذشت.

    به گزارش خبرنگار «موسیقی ایرانیان»، این هنرمند شهیر دیار آذربایجان که چندی پیش به خاطر سکته مغزی در بیمارستان امام رضا (ع) تبریز بستری شده بود، شامگاه ششم مهرماه سال جاری چشم از این جهان فرو بست.

    این استاد حوزه موسیقی عاشیقی چندی پیش نیز به خاطر سکته جزئی در بیمارستان بستری شده بود که پس از آن احوالش رو به بهبودی رفت و توانست در آیین رونمایی از کتاب خود، «سینه مده سسله نن سازیم وار منیم» و تجلیل از مقام شامخ هنری‌اش، ساز به دست بگیرد و با صدایی دلنشین حاضرین را به وجد بیاورد.

    عاشیق رسول از معدود هنرمندانی بود که در فستیوال‌های خارجی حضور داشته و بیش از ۳ هزار بیت در مضامین عارفانه و دینی و در مدح ائمه اطهار (ع) شعر سروده و همه آن‌ها در سینه این هنرمند محفوظ بود.

    رسول قربانی

    رسول قربانی

    رسول قربانی از چهره‌های ماندگار موسیقی ایران، در هشتم اردیبهشت سال ۱۳۱۴ در روستای عباس‌آباد منطقه قره داغ به دنیا آمد. وی فعالیت در عرصه موسیقی عاشیقی را از سال ۱۳۳۰ با شاگردی نزد عاشیق خیرالله، عاشیق حیدر، عاشیق کریم حضرتی و عزیز شهنازی آغاز کرد. او از سال ۱۳۴۳ در رادیو به اجرای موسیقی پرداخت و گاهی نیز در تلویزیون تبریز آواز می‌خواند. در سال‌های میانی دهه شصت، عاشیق رسول قربانی، که به سختی با پارچه فروشی زندگی می‌کرد، خواندن آوازهایی با مضامین مذهبی و انقلابی را آغاز کرد و از سال ۱۳۶۴ در جشنواره‌های مختلف موسیقی محلی داخلی حضور یافته و جوایز ممتازی را دریافت کرد. او همچنین در فستیوال‌های خارجی در ۱۸ کشور جهان از جمله فرانسه، آلمان، هلند، انگلستان، ژاپن، چین، چک، اسلواکی، اتریش، استرالیا، جمهوری آذربایجان (باکو)، مجارستان، یوگسلاوی و ترکیه روی صحنه رفته است.

    شایان ذکر است که بار‌ها از عاشیق رسول در جشنواره موسیقی فجر به عنوان هنرمند برجسته موسیقی آشیقلار تجلیل شده و در سال ۱۳۸۳ آیین نکوداشتی به منظور پاسداشت یک عمر فعالیت هنری این استاد شاخص برگزار شد. همچنین نشان تبریز نیز به این هنرمند برجسته اعطا شده است.

    مراسم تشییع جنازه این هنرمند، چهارشنبه هشتم مهرماه، در تبریز و از محل مجتمع فرهنگی و هنری ۲۹ بهمن این شهر برگزار خواهد شد.

    «موسیقی ایرانیان» درگذشت عاشیق «رسول قربانی» را به جامعه هنری، خانواده و دوستداران این هنرمند موسیقی ایران تسلیت می گوید.

    * علی مرادخانی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در پی درگذشت عاشیق رسول قربانی پیام تسلیت داد.

    متن پیام به شرح زیر است:

    «هوالباقی

    هرگز نمیرد آنکه دلش زنده شد به عشق

    موسیقی عاشیقی پشتوانه معنوی و موسیقی نواحی ایران یکی از چهره‌های ماندگار خود را از دست داد. عاشیق رسول قربانی پس از عمری تلاش بی وقفه در ترویج و تعالی موسیقی عاشیقی و ارائه آثاری دلنشین با صدایی پر همینه و کم نظیر و اجرا در بسیاری از فستیوال‌های خارجی و دریافت جوایز ممتاز و عناوین افتخار آمیز برای کشور، در پی عارضه قلبی دار فانی را وداع گفت و شمع جمع عاشقان خاموش شد. همانگونه که در آیین اختتامیه جشنواره موسیقی مقامی فجر در توصیف مقام هنری ایشان نیز اشاره شد؛ (عاشیق اگر چه پشت صحنه و پیش از کنسرت صحبت نمی‌کند اما روی صحنه قیامت به پا می‌کند)

    با قلبی آکنده از تأثر و تأسف یاد اورا گرامی داشته و ضمن عرض تسلیت به جامعه هنری کشور به ویژه عاشیق‌های ایران از خداوند متعال برای بازماندگان و عموم ارادتمندان آن مرحوم سلامت و شکیبایی مسألت دارد.»

    در ادامه می توانید ویدئویی قدیمی از اجرای «رسول قربانی» را از طریق سایت «موسیقی ایرانیان» آنلاین ببینید و در صورت تمایل دانلود نمایید.

    +دانلود

    آنلاین ببینید:

    https://musiceiranian.ir/?p=88691
       

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *