×
×

مروری بر زندگی و آثار «حسین علیزاده» با فیلم «به تماشای آبها»

  • کد نوشته: 85457
  • موسیقی ایرانیان
  • یکشنبه, ۱ام شهریور ۱۳۹۴
  • ۱۶ دیدگاه
  • hot-topic-logoامروز یکم شهریور ماه، زادروز استاد «حسین علیزاده» است، آهنگ ساز، ردیف‌دان، پژوهش گر و نوازنده تار و سه تار ایرانی و نامزد دریافت ۳ جایزه گرمی که تازه ۶۴ ساله شد و پس از این نیز با قدرت تمام در صحنه برای دوستدارانش هنرنمایی خواهد کرد. سال پیش مستندی با عنوان «به تماشای آب‌ها» از طریق شبکه bbc پخش شد که مروری بر زندگی و آثار حسین علیزاده دارد، در ادامه می‌توانید از طریق سایت «موسیقی ایرانیان» نسخه کامل این ویدئو که به مناسبت زادروز استاد علیزاده بازنشر می‌شود را دانلود کنید و در صورت تمایل آنلاین ببینید.
    + تهیه کننده و کارگردان مستند «به تماشای آب‌ها» علیرضا میراسدالله است

    مروری بر زندگی و آثار «حسین علیزاده» با فیلم «به تماشای آبها»
  • استاد حسین علیزاده

    استاد حسین علیزاده

    موسیقی ایرانیان – مهرداد عشقی: امروز یکم شهریور ماه، زادروز استاد «حسین علیزاده» است، آهنگ ساز، ردیف‌دان، پژوهش گر و نوازنده تار و سه تار ایرانی و نامزد دریافت ۳ جایزه گرمی که تازه ۶۴ ساله شد و پس از این نیز با قدرت تمام در صحنه برای دوستدارانش هنرنمایی خواهد کرد.

    علیزاده از چهره‌های تحسین‌شده موسیقی فیلم در ایران به شمار می‌آید و آثاری چون دلشدگان (۱۳۷۰)، گبه (۱۳۷۴)، زشت و زیبا (۱۳۷۷)، زمانی برای مستی اسب‌ها (۱۳۷۸)، لاک‌پشت‌ها هم پرواز می‌کنند (۱۳۸۶)، آواز گنجشک‌ها (۱۳۸۷) و ملکه (۱۳۹۰) از ساخته‌های اوست. وی با کسب ۴ سیمرغ بلورین برای فیلم‌های گبه، زشت و زیبا، آواز گنجشک‌ها و ملکه، مشترکاً به همراه مجید انتظامی برنده بیشترین سیمرغ بلورین در بخش بهترین موسیقی متن از جشنواره فیلم فجر می‌باشد.

    «حسین علیزاده» سال ۱۳۳۰ در منطقه سید نصر الدین بازار تهران از پدری اهل ارومیه و مادری اهل اراک متولد شد، پس از تحصیل در هنرستان موسیقی به دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران رفت و هم‌زمان در مرکز حفظ و اشاعهٔ موسیقی به یادگیری و اجرای کنسرت پرداخت. او نزد هوشنگ ظریف، حبیب‌الله صالحی، محمود کریمی، علی اکبر شهنازی، داریوش صفوت، نورعلی برومند، سعید هرمزی، یوسف فروتن و عبدالله دوامی موسیقی آموخته‌ و در سال‌های آغازین دههٔ ۱۳۶۰ خورشیدی در دانشگاه آزاد برلین نیز تحصیل کرده‌است.، وی در سال ۱۳۴۷ عضو ارکس‌تر رودکی بود. دو کنسرت او در جشن هنر شیراز آغاز راه ایشان به عنوان یکی از وزنه‌های موسیقی ایرانی بود. او با عضویت در کانون چاووش همراه با دیگر استادان موسیقی ایران از جمله محمدرضا لطفی و پرویز مشکاتیان آثار جاودانه‌ای در موسیقی ایران به نام مجموعه آلبوم‌های چاووش اجرا کرد و نیز با آموزش به هنرجویان موسیقی تأثیر مهمی در تربیت موسیقی‌دانان و نوازندگان پس از انقلاب گذاشت. جالب است بدانید علیزاده در اوایل دههٔ هفتاد ریاست هنرستان موسیقی را بر عهده داشت.

    این استاد موسیقی ایرانی هم اکنون عضو هیأت علمی دانشگاه تهران است و تا سال ۱۳۸۴ با محمدرضا شجریان در قالب گروهی چهار نفره همراه با کیهان کلهر و همایون شجریان به برگزاری کنسرت و اجرای برنامه در کشورهای مختلف مشغول بود.

    سال پیش مستندی با عنوان «به تماشای آب‌ها» از طریق شبکه bbc پخش شد که مروری بر زندگی و آثار حسین علیزاده دارد، در ادامه می‌توانید از طریق سایت «موسیقی ایرانیان» نسخه کامل این ویدئو که به مناسبت زادروز استاد علیزاده بازنشر می‌شود را دانلود کنید و در صورت تمایل آنلاین ببینید، تهیه کننده و کارگردان این اثر علیرضا میراسدالله است و علی فراهانی نیز به عنوان تدوین کننده با ایشان همکاری کرده است.

    + دانلود «به تماشای آبها» (با کیفیت مناسب و به صورت MP4 – حجم فایل ۱۶۰ مگابایت است)

    https://musiceiranian.ir/?p=85457
       

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *