×
×

امسال صدای سازها زودتر درآمد

  • کد نوشته: 834
  • 29 فروردین 1389
  • ۱ دیدگاه
  • موسیقی ایرانیان – ندا انتظامی: برخلاف سال‌های گذشته که کنسرت‌های موسیقی در فصل تابستان آغاز می‌شد امسال نوای نخستین کنسرت‌ها از فروردین ماه به گوش می‌رسد.در روزهای پایانی فروردین ماه سال ۸۹، گروه‌های موسیقی کنسرت‌های متعددی در داخل و خارج از کشور برپا خواهند کرد. خوشبختانه برخلاف سال گذشته امسال سازها تنها آن سوی آبها کوک نمی‌شوند و سهم ایرانیان داخل کشور از موسیقی کم نخواهد بود.

  • موسیقی ایرانیان – ندا انتظامی: برخلاف سال‌های گذشته که کنسرت‌های موسیقی در فصل تابستان آغاز می‌شد امسال نوای نخستین کنسرت‌ها از فروردین ماه به گوش می‌رسد.در روزهای پایانی فروردین ماه سال ۸۹،  گروه‌های موسیقی کنسرت‌های متعددی در داخل و خارج از کشور برپا خواهند کرد. خوشبختانه برخلاف سال گذشته امسال سازها تنها آن سوی آبها کوک نمی‌شوند و سهم ایرانیان داخل کشور از موسیقی کم نخواهد بود.

    روند طولانی صدور مجوز

    برگزاری کنسرت، روندی طولانی دارد اما نکته مهم در این بین صدور مجوز برای برگزاری کنسرت است؛ روندی که روی تمرینات گروه، برنامه‌ریزی و البته تبلیغات تاثیر مستقیم دارد. گرچه پیش از این اعلام شده‌بود که صدور مجوزهای کنسرت دوروزه انجام می‌شود اما به‌نظر می‌رسد فاصله حرف تا عمل بسیار زیاد است.

    گواه این ادعا را می‌توان در کنسرت همایون شجریان و گروه همنوازان حصار به سرپرستی و آهنگسازی علی قمصری دید؛ کنسرتی که قرار بود سال گذشته برگزار شود و در نهایت هم به تاریخ ۳۰ و ۳۱ فروردین ماه موکول شد.

    تاخیر در صدور مجوز نکته‌ای بود که همایون شجریان در نشست خبری خود به آن اشاره کرد: دیر حاضر شدن مجوزها به کار لطمه می‌زند؛ زیرا همه گروه‌ها نیاز دارند که مدت زمانی را صرف آماده‌سازی گروه و برنامه‌ریزی برای آن کنند. این برنامه‌ریزی‌ها در سراسر دنیا از یکسال قبل انجام می‌شود.

    اما متأسفانه بلاتکلیفی‌ها از زمان برنامه‌ریزی برای کنسرت تا دریافت مجوز گروه را خسته می‌کند. ما هم مثل تمام گروه‌ها دوست داریم همه چیز از قبل مشخص باشد. اینها رویاهایی است که نمی‌دانم به حقیقت برسد یا خیر.

    با این حال محمد حسین توتونچیان، مدیرعامل شرکت فرهنگی و هنری ققنوس و مدیر اجرایی شرکت برگزارکننده کنسرت «دیار مهر» معتقد است که روند صدور مجوز کنسرت نسبت به سال‌های گذشته سرعت بیشتری پیدا کرده‌است.

    او در این باره گفت: در گذشته گرفتن مجوز برای برگزاری کنسرت، روندی طولانی و خسته‌کننده‌ بود و شاید یک یا ۲ ماه طول می‌کشید اما طی یک یا ۲ سال اخیر این روند به حداقل زمان خودش کاهش یافته‌است.

    تبلیغات با مجوز

    طبق قانون ارشاد هیچ گروهی تا صدور مجوز اجازه تبلیغات ندارد. در این صورت اطلاع‌رسانی، یکی از مشکلاتی است که گروه‌های موسیقی با آن روبه‌رو هستند؛ چراکه همه چیز در آخرین لحظات مشخص می‌شود.

    هرچند روند صدور مجوز برای کنسرت همچنان پیچیده است و هنرمندان  باید از هفت‌خوان رستم بگذرند؛ (از گرفتن مجوز شورای شعر گرفته تا دریافت مجوز موسیقی، اجازه حراست، اجاره سالن و… روندی که برای هنرمندان و حتی برگزار‌کنندگان فرسایشی است).

    با این حال، توتونچیان این روند پیچیده را هم نسبت به گذشته بسیار آسان‌تر می‌داند و در مورد اطلاع‌رسانی دیرهنگام کنسرت «دیار مهر» به آهنگسازی تهمورث پورناظری و خوانندگی فرشاد جمالی که از ۲ تا ۴ اردیبهشت ماه در برج میلاد برگزار می‌شود، به تعطیلات عید اشاره کرد: همه جای ایران تا ۱۵ فروردین تعطیل بود و بعد از آن با تغییر مدیریت دفتر موسیقی مواجه بودیم که باعث شد این روند کمی کند شود.

    او همچنین معتقد است که در این مدت تبلیغات خوبی برای این کنسرت صورت گرفته است. توتونچیان ادامه داد: تجربه نشان داده است که در ایران مردم برای دیدن کنسرت موسیقی در آخرین لحظات برنامه‌ریزی می‌کنند. همیشه فروش بلیت در دقایق آخر صورت می‌گیرد و به عبارت دیگر، چندان نیازی به تبلیغات از ماه‌های قبل نیست.

    فروش گیشه یا اینترنتی

    ۲ سال پیش، فروش اینترنتی بلیت کنسرت محمدرضا شجریان به یک رکورد تقریبا باورنکردنی دست یافت. طبیعتا اسم همایون شجریان هم می‌تواند باعث شود که بلیت‌های یک کنسرت ظرف کمتر از یک نیمه روز به فروش برسد؛ اتفاقی که برای کنسرت همایون شجریان و گروه همنوازان حصار افتاد.

    محمدعلی رفیعی، مسئول برگزاری این کنسرت اعلام کرده که بلیت‌های کنسرت همایون شجریان و همنوازان حصار، ۴ ساعته تمام شد. این سرعت در فروش و البته تعداد محدود ۱۶۴۰ صندلی برج میلاد، تعداد کم روزهای اجرا و از همه مهم‌تر مشکلات اینترنت باعث شد که خیلی از علاقه‌مندان نتوانند بلیت این کنسرت را تهیه کنند؛ خصوصا اینکه امسال تنها یک مرکز فرهنگی بلیت را به شکل سنتی ارائه می‌کرد.

    توتونچیان معتقد است که در این شرایط نیاز به فروش اینترنتی و سنتی همزمان احساس می‌شود. او به حسن‌ها و معایب فروش اینترنتی اشاره کرد و افزود: در فروش اینترنتی، نکته مهم این است که همه امکان دسترسی به اینترنت ندارند، دیگر آنکه سیستم کامپیوتری برای مخاطب مکان و صندلی را انتخاب می‌کند و علاوه بر ‌‌آن هنوز بانک‌های ما توانایی آن را ندارند که بتوانند از این حجم متقاضی حمایت بکنند و از همه مهم‌تر امکان پس دادن بلیت برای متقاضیان وجود ندارد.

    اما در سیستم سنتی و قدیمی فروش بلیت، این مشکلات وجود ندارد. شاید تا وقتی که دسترسی به اینترنت، همگانی نشده است و بانک‌ها توانایی کامل پوشش را پیدا نکرده‌اند، بهتر است این دو سیستم در کنار هم بلیت عرضه کنند.

    کنسرت‌هایی که در راه است

    همایون شجریان و گروه همنوازان حصار در تاریخ‌های ۳۰ و ۳۱ فروردین به اجرای قطعات آلبوم‌های «آب، نان، آواز» و «نقش خیال» به ‌آهنگسازی علی قمصری می‌پردازند. این کنسرت در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار می‌شود.

    تهمورث پور‌ناظری کنسرت «دیارمهر» را با خوانندگی فرشاد جمالی در ۲ تا ۴ اردیبهشت‌ماه، براساس آلبوم‌های دیار مهر و «سرزمین خورشید» برگزار می‌کند. این کنسرت در مرکز همایش‌های برج میلاد به صحنه می‌رود.

    گروه آوازی تهران به رهبری میلاد عمرانلو نیز ۲ و ۳ اردیبهشت ماه اجراهای قبلی خود، قطعاتی از موسیقی پاپ جهان و همچنین قطعات فولکلور ایرانی و چند قطعه ایرانی از آهنگسازان شناخته‌شده‌ای همچون روح‌الله خالقی و علی اکبر قربانی را اجرا خواهد کرد. این کنسرت در تالار وحدت اجرا می‌شود.

    گروه فلامنکو «اندلس» از ۴ تا ۶ اردیبهشت ماه طی ۳ شب به اجرای برنامه می‌پردازد. این کنسرت با حرکات فلامنکو همراه است و برای نخستین‌بار توسط یک گروه ایرانی اجرا می‌شود. گروه فلامنکو اندلس در تالار رودکی کنسرت می‌دهد.

    در بخش موسیقی پاپ هم رضا صادقی در تاریخ‌های ۳۰ فروردین در همدان و دوم و سوم اردیبهشت در شاهرود کنسرت برپا خواهد کرد.  حمید عسگری، خواننده هم دوم و سوم اردیبهشت و همچنین ۳۰ و ۳۱ اردیبهشت در ۲ شهر بندرانزلی و کرمان کنسرت خواهد داشت.

       
    برچسب ها

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *