×
×

خواننده ترانه‌های فولکلور گیلان اعلام کرد

  • کد نوشته: 814
  • 28 فروردین 1389
  • ۰
  • خواننده ترانه‌های فولکلور گیلان با بیان اینکه موسیقی فولکلور باید به صورت امانتی ارزشمند اجرا شود، گفت: در حال حاضر بیش از ۱۰۰ هزار ترانه گیلان به ثبت رسیده است. ناصر وحدتی امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در رشت با انتقاد از هنرمندانی که مدعی سبک جدیدی از فولکلور هستند، افزود: فولکلور مانند یک […]

  • خواننده ترانه‌های فولکلور گیلان با بیان اینکه موسیقی فولکلور باید به صورت امانتی ارزشمند اجرا شود، گفت: در حال حاضر بیش از ۱۰۰ هزار ترانه گیلان به ثبت رسیده است.

    ناصر وحدتی امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در رشت با انتقاد از هنرمندانی که مدعی سبک جدیدی از فولکلور هستند، افزود: فولکلور مانند یک آثار باستانی یا عتیقه نیست که ساخته یا اختراع شود.
    وی ادامه داد: سازندگان ترانه‌ها و موسیقی فولکلور مردم عوام و بی‌سواد گذشته بودند که بی‌سوادی تنها دلیل ثبت نشدن آثار به نام آنها بوده است.
    وحدتی ساخت هر نوع فلکلور را غیرقابل قبول خواند و اظهار داشت: استاد هر خواننده فولکلور همان کسی است که ابتدا آن آواز را خوانده و در موسیقی آواز فولکلور حرف نخست را می‌زند و کسی حق ندارد در ترانه‌های موسیقی فولکلور دست برده و طبق مدل فولکلور ترانه‌سرایی کند.
    وی ترانه‌های محلی را در دو بخش جلگه‌ای شادمانه‌تر و کوهپایه‌ها اندوهگین عنوان کرد و ادامه داد: ترانه‌های جلگه‌ای بیشتر در شور و دشتی خوانده می‌شود و ترانه‌های اقشاری، شوشتری و چهارگاه نیز در گیلان یافت شده است.
    این خواننده ترانه‌های محلی گیلان بیشتر راویان ترانه‌های محلی را مردان و زنان این موسیقی عنوان کرد و گفت: چندین ترانه فولکلور نیز به دلیل شجاعت و نوع نگرش و اصالت زنان به وسیله آنها ساخته شده که این امر نشانه قدرت، اقتدار و اصالت زنان گیلانی است.
    وی با اشاره به جایگاه موسیقی فولکلور در عصر حاضر افزود: مردم گیلان انسان‌هایی با ریشه و دارای فرهنگ غنی بوده که با ورود آموزش نوین، اصالت خود را از دست نداده و به دنبال احیای ارزش‌ها و میراث گذشته خود هستند.
    وحدتی موسیقی فولکلور را از فرهنگ و داده‌های پیش از آموزش دانست و تصریح کرد: وجود جذابیت و اصالت در این نوع موسیقی سبب مانگاری آن شده و این فرهنگ دیرینه مانع از تاثیر مخرب فرهنگ امپریالیستی غرب بر جوانان است.
    وی استقبال جوانان از این موسیقی را بی‌نظیر خواند و خاطرنشان کرد: امروز جوانان بیش از گذشته به دنبال احیای ارزش‌ها و ریشه‌های فرهنگی خود هستند و ایرانی‌ها در هر جای جهان که باشند، مردم را مورد تاثیر قرار می‌دهند.
    وحدتی اضافه کرد: در حال حاضر بیش از ۱۰۰ هزار ترانه گیلانی توسط روشنفکران به ثبت رسیده که این امر گویای خاستگاه و پیشینه تاریخی فرهنگ گیلان و اهتمام بیشتر نهادهای فرهنگی و هنری برای احیای این داده‌های ارزشمند است.
    وی با اشاره به تفکیک موسیقی گیلان از دیگر موسیقی‌ها افزود: زبان اصلی مردم گیلان گیلکی است و تفکیک موسیقی و آوازها در نقاط مختلف کاری نادرست محسوب می‌شود.
    خواننده فولکلور گیلان اظهار داشت: تنها موسیقی تالشی یک موسیقی جدا بوده و بقیه موسیقی‌های استان را باید گیلانی نامید.
    وی از اجرای کنسرت با گروه هنری گیل و امارت در حوزه هنری گیلان در تیر ماه امسال خبر داد.
    وحدتی اضافه کرد: یک رمان به نام «من ریحان هستم» نیز در دست چاپ است که در سال جاری منتشر می‌شود.
    وی موسیقی فولکلور را غیرقابل اختراع و ساخت دانست و افزود: این موسیقی باید به صورت امانتی ارزشمند اجرا شود.

       
    برچسب ها

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *