×
×

گزارشی از دومین شب اجرای اپرای مولوی در شیراز

  • کد نوشته: 791
  • 27 فروردین 1389
  • ۱ دیدگاه
  • استقبالی که مردم شیراز در جریان شب اول و دوم اجرای اپرای عروسکی مولوی صورت دادند حاکی از درک آنها از موسیقی فاخر و هنر مترقی است که نشان دادند استان فارس ظرفیتهایی زیادی برای میزبانی از چنین برنامه هایی دارد.

  • استقبالی که مردم شیراز در جریان شب اول و دوم اجرای اپرای عروسکی مولوی صورت دادند حاکی از درک آنها از موسیقی فاخر و هنر مترقی است که نشان دادند استان فارس ظرفیتهایی زیادی برای میزبانی از چنین برنامه هایی دارد.

    ساعت ۱۷ و ۳۰ دقیقه پنجشنبه روبروی تالار حافظ برای تماشای اجرای مولوی صفی حدود ۳۰ متر تشکیل شده تا بر این اساس دست اندرکاران حوزه فرهنگ متوجه شوند که چگونه مردم شیراز و استان فارس مشتاق دیدن برنامه های فاخری مثل اپرای مولوی هستند.

    حدود ساعت ۲۰ تمام ظرفیتهای سالن حافظ به طور کامل پر شد و دیگر مجالی برای اتلاف وقت به دست نمی داد از این رو برنامه با سخنرانی بهروز غریب پور کارگران برنامه حدود ساعت ۲۰ و ۱۵ دقیقه شروع شد.

    غریب پور در ابتدای سخنان خود از مردم خواست که تمام تلفنهای همراه خود را خاموش کنند و برای اولین بار نیز حاضرین در تالار چنین کرده و همگی نشان دادند که چگونه می توانند ثابت کنند که ساکنین پایتخت فرهنگی ایران زمین هستند.

    وی سخنان خود را در مورد اپرا و ترجمه آن شروع کرد و گفت: چندی است که دوستان قصد دارند که زبان فارسی را از هرگونه واژه غربی پاک کنند از این رو برای واژه هایی نظیر انیمیشن یا کارتون جایگزینهایی نظیر متحرک سازی و پویا نمایی را مطرح کردند و در مورد اپرا نیز وضعیت به همین ترتیب بوده و نمایش آهنگی ترجمه این واژه مطرح شده اما ترجمه در چنین واژه هایی را نمی توان قبول کرد چراکه با استفاده از واژه پویا نمایی دوباره مجبور می شویم برای توضیح آن از کارتون استفاده کنیم.

    این کارگردان اپرای عروسکی مولوی اضافه کرد: در مورد اپرا نیز ترجمه را قابل قبول نمی دانم ضمن اینکه اپرا واژه ای است که محصول تفکر بشریت بوده اما غربی نیست.

    وی پیشینه اپرا را در فرهنگ ایران به تعزیه دانست و افزود: اپرا نمایش منظوم و نمایشی که بازیگر خواننده در آن نقش ایفا کنند به صورت پایه ای اپرا نامیده می شود.

    بعد از سخنرانی غریب پور اپرا شروع به کار کرد و طی اجرای دو ساعته برنامه مردم شیراز آنچنان مشتاقانه برنامه را نظاره نشستند که به خوبی بر همگان واضح بود که مردم شیراز و استان فارس به عنوان ساکنین این شهر فرهنگی چگونه اجرای چنین برنامه هایی را مطالبه دارند.

    نمایش حوالی ساعت ۲۲ به پایان رسید و سیل تشویق بی امان تماشاچیان بود که رضایتمندی خود را از کیفیت و نحوه اجرای برنامه اعلام کردند.

    تماشاچیان با استقبال کم نظیر از این برنامه نمره قبولی خود را در کارنامه فرهنگی فارس به ثبت رساندند و از این پس باید مسئولان حوزه فرهنگ با ادامه این روند به مطالبات این تماشاچیان پاسخ دهند.

    مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در پایان دومین شب اجرای برنامه ضمن ارزیابی مثبت از اپرای مولوی گفت: به طور حتم در حد بضاعت سعی می کنیم اجرای اینگونه برنامه های فاخر را در سطح استان فارس و شهر شیراز ادامه دهیم.

    منصور طبیعی در گفتگو با خبرنگار مهر در شیراز افزود: امیدواریم با همکاری کارگردان این اپرا بتوانیم اپرای حافظ را نیز در شیراز آماده اجرا کنیم.

    در عین حال یکی از مواردی که حین اجرای برنامه مورد توجه قرار گرفت ضرورت احداث تالاری برای اجراهای مختلف از جمله اینگونه برنامه ها بود که طبیعی نیز در این رابطه گفت: در این راستا بازسازی تالار خانه آفتاب صورت گرفت که این خود برای اهالی تئاتر قدمی مفید به شمار می رود و در مرحله بعد قصد داریم بازسازی مجموعه ابوریحان را نیز در دستور کار قرار دهیم.

    بهروز غریب پور نیز در جریان اجرای این اپرا به خبرنگار مهر در شیراز گفت: استقبال فوق العاده بود و به رغم اینکه به واسطه شرایط اجرا نمی توانستیم از برخی از صندلیها استفاده کنیم به دلیل فشار درخواستهای مردم نتوانستیم مقاومت کنیم و باید گفت مردم شیراز با این استقبال چشمگیر خستگی این چند شب اجرا را از تن عوامل اپرا بیرون آوردند.

    وی در پاسخ به این مطلب که به طور حتم اینگونه استقبال، انگیزه را برای پیگیری اجرای اپرای حافظ بیشتر کرده است نیز بیان کرد: در اصل به عشق حافظ بود که به شیراز آمدم و شرایط اجرای اپرای مولوی را بررسی کردم و چندی پیش نیز برای اجرای اپرای حافظ بر سر مزار وی رفته و اجازه خواستم.

    کارگردان اپرای مولوی گفت: بدون تردید استان فارس و شهر شیراز پتانسیلهای فراوانی برای تولید محتواهایی این چنین دارد و سعی داریم در صورت پیش بینی شرایط لازم و تحقق آنها، از گروه های شیرازی برای اپرای حافظ استفاده کنم.

    وی در ادامه سخنان خود آینده اپرا در ایران را روشن توصیف کرد و گفت: هم اکنون به نقطه ای رسیده ایم که به اندازه اشباع شده ای مسئولان فرهنگی شعار توجه به فرهنک را مطرح کردند و امید واریم آستینها را بالا زده و در عمل اقدام کنند.

    غریب پور گفت: اینکه گفته می شود مردم تحت تاثیر رسانه های بیگانه و غربی قرار گرفته اند ناشی از کم کاری ماست نه تمایل آنها، مردم با اجرای اپرای مولوی در تهران و شیراز نشان دادن که تشنه چنین برنامه هایی هستند و در صورتیکه برنامه ای خوب و مناسب اجرا شود مورد استقبال فرهنگی نیز قرار می گیرد.

    به گزارش مهر، به هر حال اپرای مولوی در سطح مناسبی مورد استقبال قرار گرفت و نشان داد که فارس دارای ظرفیتهای بالقوه ای برای عرصه های هنری مختلف است که مسئولان می توانند آن را در بخشهای مختلف به بالفعل تبدیل کنند.

    اپرای مولوی تا ۲۸ فروردین ماه در تالار حافظ شیراز اجرا می شود.

       
    برچسب ها

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *