×
×

با هدف اجرای برنامه در حوزه‌های کلاسیک، سنتی و جاز

  • کد نوشته: 640
  • 18 فروردین 1389
  • ۰
  • ارکستر آکادمیا به رهبری فرید عمران با هدف اجرای برنامه‌های متنوع در ساختارهای مدرن‌تر به سه ارکستر کلاسیک، سنتی و جاز آکادمیا تبدیل شد. عمران گروه آکادمیا را با رویکرد نوین و علمی به موسیقی تاسیس کرده‌است. ارکستر آکادمیا به سرپرستی و رهبری فرید عمران که فعالیت خود را از سال ۱۳۸۴ آغاز کرده بود، […]

  • ارکستر آکادمیا به رهبری فرید عمران با هدف اجرای برنامه‌های متنوع در ساختارهای مدرن‌تر به سه ارکستر کلاسیک، سنتی و جاز آکادمیا تبدیل شد. عمران گروه آکادمیا را با رویکرد نوین و علمی به موسیقی تاسیس کرده‌است.

    ارکستر آکادمیا به سرپرستی و رهبری فرید عمران که فعالیت خود را از سال ۱۳۸۴ آغاز کرده بود، با افزایش تعداد اعضای خود؛ به سه ارکستر کلاسیک آکادمیا، سنتی آکادمیا و جاز آکادمیا تبدیل شد.
    فرید عمران در این زمینه به ایلنا گفت: هدف اصلی از این تغییر و تحولات تشکیل گروه‌هایی بود که بتوانند آثار تازه‌ای که برای آنها می‌نویسم را اجرا کنند، کارهایی که معمولا دارای ساختار متفاوت و مدرن‌تری نسبت به سایر آثاری که ارکسترها اجرا می‌کنند، هست.
    وی ادامه داد: ارکستر کلاسیک ما که بیشتر اعضای ارکستر آکادمیای قبلی آن را تشکیل می‌دهند، ۲۵ عضو دارد و با استانداردهای گروه‌های سمفونیک جهانی مطابقت دارد و براساس تعداد اعضای آن می‌توان آن‌را یک ارکستر مجلسی دانست. گروه کر کلاسیک ما نیز حدود ۳۰ عضو دارد که در مواقع مورد نیاز همراه با گروه کلاسیک به اجرا خواهد پرداخت.
    وی به گروه سنتی آکادمیا اشاره کرد و گفت: این گروه نیز همچون روال معمول گروه‌های سنتی دارای سازهای ایرانی همچون تار و کمانچه و سنتور و …. است. اما در این گروه نیز تا حدودی نگرش مدرن در آن به کار رفته است. مثلا یکی از نوازنده‌های تار این گروه؛ خانمی است که در آذربایجان دکتری گرفته‌است و روش‌ها و شیوه منحصر به فردی در نوازندگی تار دارد. گروه کلاسیک و سنتی نیز در مواقع لزوم می‌توانند در یک ترکیب به اجرای برنامه بپردازند که به این ترتیب یک ارکستر اتنو کلاسیک را تشکیل می‌دهند که هم موسیقی جهانی و هم موسیقی ملی و محلی اجرا می‌کند.
    عمران اضافه کرد: گروه جاز ما هم که ۱۰ نوازنده دارد، هرچند ترکیب سازهایی مثل: کلارینت، ساکسیون، درامز و پیانو را دارد، اما استاندارد این گروه کمی با استانداردهای جاز دنیا تفاوت دارد و برای غنی‌تر شدن ترکیب آن ممکن است گاهی یک ترکیب سازهای زهی نیز به آن اضافه شود.
    این آهنگساز افزود: من معتقدم که ما دارای نوازندگان بااستعداد و حتی نابغه‌ای هستیم که درصورتی‌که تحت هدایت و رهبری درست و علمی قرار بگیرند؛ کارهایی در حد استانداردهای جهانی اجرا می‌کنند. من برای هریک از این گروه‌ها هم سرپرست تعیین کرده‌ام که آنها تمریناتشان را زیرنظر این سرپرست ها شروع کرده و خودم هم گاهی با آنها کار می‌کنم.
    وی افزود: کارهای تازه‌ای نوشتم و امیدوارم در جشنواره بعدی موسیقی فجر بتوانم همراه این سه گروه در تهران اجرا داشته باشیم و بعد هم در شهرستان‌ها به اجرا بپردازیم.
    گفتنی است محل آموزشگاه آکادمیا از خیابان فلسطین به میرداماد نقل مکان کرده و محل بزرگ‌تری برای تمرین این گروه‌ها فراهم شده است. فرید عمران تحصیلات عالی خود را در انگلستان به اتمام رسانده است و دهه هفتاد به ایران بازگشت و موسسه آموزشی آکادمیا را با رویکرد نوین و علمی به آموزش موسیقی کلاسیک تاسیس کرد.

       
    برچسب ها

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *