×
×

یک آهنگساز تأکید کرد:

  • کد نوشته: 528
  • موسیقی ایرانیان
  • جمعه, ۱۳ام فروردین ۱۳۸۹
  • ۰
  • یکی از آهنگسازان کشورمان معتقد است: معمولاً در زمینه مداحی نوعی نگرش متعصبانه در رابطه با موسیقی وجود دارد به این معنی که نباید یک مداح به سمت فرا‌گیری موسیقی برود، در صورتی که دانستن موسیقی، لازمه مداحی است. «سعید ذهنی» آهنگساز در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا) با بیان این مطلب گفت: برخلاف […]

  • یکی از آهنگسازان کشورمان معتقد است: معمولاً در زمینه مداحی نوعی نگرش متعصبانه در رابطه با موسیقی وجود دارد به این معنی که نباید یک مداح به سمت فرا‌گیری موسیقی برود، در صورتی که دانستن موسیقی، لازمه مداحی است.

    «سعید ذهنی» آهنگساز در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا) با بیان این مطلب گفت: برخلاف تلاوت قرآن که بیشتر در آن ریشه‌های موسیقی عربی وجود دارد، مداحی جزئی از آواز مذهبی ایرانی به حساب می‌آید، بنابراین مداحان بهتر است به صورت علمی در‌ مراکزی از جمله انجمن مداحان که در هر استانی وجود دارد، به فراگیری نغمه، گوشه‌ها و آواز‌های ایرانی بپردازند.

    وی افزود: به این ترتیب مداحان به جای استفاده از تم و ملودی‌ها موسیقی‌هایی که در رابطه با مضامین مختلف بوجود آمده‌اند، می‌توانند ملودی‌های مذهبی خاص مداحی به وجود آورند.

    سعید ذهنی:
    بهتر است استفاده از ساز در مداحی، شکل آیینی و سنتی خود را که همان طبل، سنج است را حفظ کند

    ذهنی ادامه داد: ملودی‌ها روان و جذاب هستند به همین علت در ذهن شنونده بخوبی باقی می‌ماند به همین علت برخی مداحان از ملودی‌های معروفی که در جامعه جا افتاده است، استفاده می‌کنند.

    وی تصریح کرد: اولین مشکلی که در زمینه استفاده مداحان از چنین ملودی‌هایی بوجود می‌آید، لطمه خودن معنویت است به این ترتیب که این ملودی‌ها تکراری و کپی‌برداری هستند بنابراین در ذهن شنونده موسیقی ابتدایی تداعی می‌شود.

    این آهنگساز با بیان این‌که در کنار مداح معمولاً یک شاعر با او همکاری دارد درباره راهکار دیگری در رابطه با استفاده از موسیقی در مداحی گفت: همانطور که در کنار یک مداح شاعری با او همکاری می‌کند بهتر است این تیم با حضور آهنگسازی کامل شود به این ترتیب برای هر شعر مذهبی که سروده می‌شود ملودی خاص همان شعر نیز ساخته می‌شود.

    وی از مرکز موسیقی صدا و سیما، مرکز سرود و موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مرکز موسیقی حوزه هنری به عنوان سه ارگان که به سازماندهی مداحی در کشور می‌پردازند نام برد و افزود: اما به همان دلیل نگرش متعصبانه به این مسئله که یک مداح نباید با موسیقی آشنایی داشته باشد، شاهد استفاده از موسیقی‌های نا‌مناسب در مداحی هستیم.

    ذهنی با اشاره به استفاده از ساز در مداحی در پایان متذکر شد: من شخصاً استفاده از ساز را در مداحی نمی‌پسندم، در کشور‌های غربی نیز حتی برای خلق موسیقی‌های مذهبی از ساز استفاده نمی‌شود، بهتر است استفاده از ساز در مداحی، شکل آیینی و سنتی خود را که همان طبل و سنج است، حفظ کند.

    https://musiceiranian.ir/?p=528
       
    برچسب ها

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *