فینال مسابقه «۱۰۰۰ صدا» به همت آرش نصیری عصر جمعه با معرفی برگزیدههایش در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.
محمد علی بهمنی، پویا شیکپور، پدرام مرندیز و محسن رجبپور داوران این مسابقه بودند که درست در مقابل آنها آرش نصیری نشسته بود که مجری این برنامه بود.
مانی رهنما هم قرار بود در این مسابقه یکی از داوران باشد که گویا چند ساعت قبل از آغاز این برنامه بیمار میشود و توان حاضر شدن در برنامه را ندارد، قبل از اینکه داوران به روی صحنه بیایند و مسابقه آغاز شود، علیرضا قرایی منش دو قطعه را برای حاضران در تالار اندیشه خواند. قرایی منش برای اجرای نخستین قطعه خود از رضا تاجبخش دعوت کرد تا به روی صحنه بیاید و با نواختن پیانو او را همراهی کند.
هر کدام از داوران در ابتدای برنامه صحبتهایی داشتند، اما از همه جالبتر صحبتهای محسن رجبپور تهیه کننده برنامه «۱۰۰۰ صدا» بود، وی گفت: «خوانندههای برتر آکادمی «۱۰۰۰ صدا» در سال ۱۳۹۳ را به مرز سوپر استاری در موسیقی میرسانیم.»
بهمن عصار نخستین کسی بود که به روی صحنه آمد.
دیگر شرکت کنندهها به ترتیب به روی صحنه آمدند و قطعه خود را اجرا کردند. سپهر شاکری، نیما تفرشی، محمد فکار، حامد و توحید کاظمی، عرفان کیا، رامین مدانلو، محسن نعمتی، علی احمدیان و سعید هاشمی خوانندههایی بودند که به روی صحنه آمدند.
پس از هر اجرا، کارشناسان درباره بخشهای مختلف هر قطعه صحبت کرده و نقاط ضعف و قوت را به شرکت کنندهها گوشزد میکردند.
هر چهار داور این مسابقه بر نو و متفاوت بودن اجراها تاکید داشتند. آنها معتقد بودند که اجراهای تکراری گوش شنوندگان را خسته میکند و همین امر موجب علاقهمندی مخاطبان موسیقی به اجراهای خارجی میشود.
در میان اجراهایی که در فینال مسابقه «۱۰۰۰ صدا» انجام شد، یکی از اجراها بیشترِ ویژگیهای اعلام شده از سوی هیئت داوران را داشت.
علی احمدیان با چهره و صدایی متفاوت به روی صحنه آمد و قطعه را اجرا کرد که حاضران در تالار اندیشه را به وجد آورد. قدرت صدایی و حجم بالای صدای او به حدی بود که هرگاه در پردههای بالای صدایش میخواند، تماشاگرانِ ذوق زده از تشویق نکردن ناتوان بودند.
شاید بسیاری از کسانی که شاهد اجرای احمدیان بودند، تا کنون چنین حجم صدایی را در موسیقی پاپ و راک ایرانی نشنیده بودند. اما در زمان انتخاب نفرات برتر جایگاه این خواننده جوان در میان رای داوران جالب بود، پس از پایان اجراها قرار بر این بود که برگزیدگان مسابقه از دو طریق مشخص شوند. ابتدا سه نفر برتر براساس نظر داوران و پس از آن سه نفر برتر از براساس نظر تماشاگران معرفی شوند.
هیئت داوران برای مشورت کردن و انتخاب نفرات برگزیده به پشت صحنه رفتند. هم زمان نیز شماره پیامکی بر روی صحنه نقش بست تا تماشاگران حاضر در سالن کُد خواننده محبوب خود را به این شماره پیامک کنند.
در این فاصله زمانی نیز، هومن جاوید به روی صحنه آمد و قطعهای را برای تماشاگران خواند.
پس از شور و مشورت داوران و البته تماشاگران، زمان اعلام خوانندههای برتر مسابقه «۱۰۰۰ صدا» فرا رسید.
ابتدا هیئت داوران خوانندههای برتر خود را معرفی کرد:
عرفان کیا برای اجرای قطعه «سازش» نفر نخست از نظر داوران شد
سپهر شاکری برای اجریا قطعه «کریس رونالدو» نفر دوم از نظر داوران شد
علی احمدیان برای اجرای قطعه «روی خط زلزله» نفر سوم از نظر داوران شد
نظر تماشاگران اما چیز دیگری بود؛
محسن نعمتی نفر نخست از نظر تماشاگران انتخاب شد
عرفان کیا نفر دوم از نظر تماشاگران انتخاب شد
علی احمدیان نفر سوم از نظر تماشاگران انتخاب شد
جالب اینکه محسن نعمتی خوانندهای بود که پس از اجرایش از سوی داوران به شدت مورد انتقاد قرار گرفت و اجرای او را تکراری دانستند. اما شاید تماشاگران حاضر در سالن به خوبی متوجه ویژگی خاص صدای این خواننده جوان شدند.
شاید با کمی دقت میشد محسن نعمتی، فارغ از غوغاهای سالن، جزء نفرات برتر هیئت داوران هم باشد.
هنگام معرفی برگزیدهها، افشین یدالهی، محمد رضا هدایتی و هادی کاظمی به روی صحنه آمدند تا این سه نفر، برگزیدههای مسابقه را معرفی کنند. هادی کاظمی پس از این که نفرات برگزیده مشخص شدند، طاقت نیاورد و در اظهار نظری جالب علی احمدیان را به عنوان خواننده محبوب خود در میان شرکت کنندگان معرفی کرد.
به هر حال برگزاری چنین مسابقهای را باید به فال نیک گرفت و منتظر اجرای این برنامه در سال جدید ماند. امیدواریم کسانی چون آرش نصیری و محسن رجبپور بتوانند با برگزاری مستمر این مسابقه، اعتبار بیشتری برای آن کسب کنند.
در ادامه عکسهای بهاره قرلباش از این مراسم را مشاهده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید