×
×

به همت سایت «موسیقی ما» و با حضور چهره‌ها و اهالی موسیقی، جشن تولد گلپا برگزار شد

  • کد نوشته: 48671
  • موسیقی ایرانیان
  • شنبه, ۱۲ام بهمن ۱۳۹۲
  • ۰
  •  بعد از ظهر پنجشنبه ۱۰ بهمن ماه، جشن تولد ۸۰ سالگی استاد بی‌نظیر و بی‌همتای آواز ایران «اکبر گلپایگانی» (گلپا) در منزل شخصی ایشان برگزار شد تا جمعی از دوستداران ایشان گرد هم آیند و تولد این بزرگ مرد موسیقی کشور را جشن بگیرند. این مراسم در محیطی صمیمی برگزار شد و استاد که از […]

    به همت سایت «موسیقی ما» و با حضور چهره‌ها و اهالی موسیقی، جشن تولد گلپا برگزار شد
  •  بعد از ظهر پنجشنبه ۱۰ بهمن ماه، جشن تولد ۸۰ سالگی استاد بی‌نظیر و بی‌همتای آواز ایران «اکبر گلپایگانی» (گلپا) در منزل شخصی ایشان برگزار شد تا جمعی از دوستداران ایشان گرد هم آیند و تولد این بزرگ مرد موسیقی کشور را جشن بگیرند.

    این مراسم در محیطی صمیمی برگزار شد و استاد که از دیدن جمع بسیار شاد شده بود از مراسمی هم گفت که شب قبل از آن استاد انوشیروان روحانی برایش در منزل خودش گرفته بود و در آن جمع زیادی از بزرگان موسیقی حاضر بودند. قبل از شروع مراسم در حین اجرای آن علاقمندان استاد از سراسر کشور و خارج از کشور به استاد برای تبریک تولدشان تبریک می‌گفتند و استاد با خوشرویی و حوصله و مهربانی پاسخگوی آنان بود و تعدادی از ورزشکاران قدیمی از جمله حسین ملاقاسمی، قهرمان بزرگ کشتی هم برای عرض تبریک به منزل استاد آمدند و قبل از آغاز مراسم هم رفتند.

    در ابتدای این مراسم استاد گلپا که در دو طرفش سید عبدالحسین مختاباد و سیدعباس سجادی نشسته بودند و در حضور علاقمندانی که مشتاقانه به سخنانش گوش می‌دادند، ضمن خوشامدگویی به مهمانان حاضر در جمع، از حضور چهره‌های جوان در این برنامه استقبال کرد و این اتفاق را باعث خوشحالی خود دانست: «تشکر می‌کنم از بانیان این برنامه و خوشحالم از اینکه امروزه روز می بینیم که آثار اساتید موسیقی نسل های قبل، مورد توجه نسل جدید هم قرار گرفته است. خدا را شاکرم که همیشه و در همه این سال ها فقط و فقط در صدد فعالیت در صحنه هنر برای مردم بوده ام و از سیاست زدگی فاصله گرفته ام. به هر حال دغدغه مردم را داشتن، باعث می شود که شبانه روز با فکر آنها زندگی کرد وهمین بزرگترین افتخار من در همه سالهای فعالیت ام بوده است.» در ادامه «عبدالحسین مختاباد» با نوازندگی ویولن یکی از علاقمندان استاد و با کسب اجازه از استاد گلپایگانی، شروع به خواندن یکی از آثار ایشان کرد: «من تو را آسان نیاوردم به دست» و در اواسط اجرا اشک از چشمانشان جاری شد و این صحنه با تشویق همه حاضران جمع و خانواده استاد گلپایگانی رو به رو شد.

    در ادامه «عباس سجادی» دقایقی در مورد پیشینه و آثار و شخصیت اجتماعی استاد «گلپا» سخن گفت و به تجلیل خانواده ارجمند گلپایگانی مخصوصا پدر ارجمندشان مرشد گلپایگانی پرداختند و از ایشان خواستند که چند بیتی برای حاضران به صورت زنده اجرا کنند که استاد «گلپا» که بغض کرده بود، عدم آمادگی خود برای اجرای زنده در شرایط حاضر را مطرح کردند و حاضرین در جمع را به شنیدن آخرین اثر ضبط شده خود دعوت کردند. اثری که پخش شد کاری بود ساخته استاد فضل‌اله توکل و تنطیم پیام گرایلی با مطلع «آنجا که روزی خانه ی عشق و صفا بود/سقفی که بامش سایه ی لطف خدا بود/دیگر به جا نیست/ دیگر به جا نیست» که میزان تسلط و زیبایی صدای استاد در هشتاد سالگی تحسین همگان را برانگیخت. استاد عنوان کرد این کار را تحت تاثیر زلزله آدربایجان و برای همدردی با مردم آن منطقه خوانده است. جمع حاضران و مهمانان جشن تولد ۸۰ سالگی «اکبر گلپایگانی» دقایقی را غرق در شنیدن جدیدترین اثر ضبط شده ایشان گذراندند و در ادامه یکی از نوازنده های ویلن ، به اجرای برنامه و بداهه نوازی پرداخت و سپس یکی از شاگردان استاد «گلپا» به نام «فرهاد رحیمی» قطعه را با همراهی نوازنده ویلن اجرا کردند.

    یکی از دوستداران استاد که از اصفهان خود را به محل برگزاری برنامه رسانده بود، متنی را در تمجید از همه سالهای فعالیت های هنری استاد گلپایگانی خواند و پس از خواندن این متن استاد گلپا که از متن و ابراز احساسات دوستدارانش به وجد آمده بود، از آنها تشکر کرد و در حین ایراد برخی تشکرات از حاضرین در جمع به یک باره اشک در چشمانشان حلقه زد تا فضایی حسی در محل برگزاری برنامه حاکم شود و حاضرین به تشویق ایشان بپزدارند و استاد اکبر گلپایگانی شمع تولد هشتاد سالگی‌شان را فوت کردند. برنامه هنوز به پایان نرسیده بود که استاد میلاد کیایی هم به جمع پیوستند. ایشان ضمن تبریک تولد ۸۰ سالگی استاد گلپا دقایقی درباره ایشان سخن گفتند و درباره چگونگی آشنایی شان با استاد گلپا صحبت کردند. کیایی از دورانی گفتند که استاد گلپا در اوج محبوبیت و شهرت بود و او موزیسینی جوان و قرار شده بود با هم همکاری کنند: «قرار بود من ساز بزنم و ایشان آواز بخوانم. پرسیدم از کجا ساز بزنم. معمولا هر خواننده‌ای جای صدایی دارد و به نوازنده می‌گوید از کجا شروع کند تا توانایی خواندن آن را داشته باشد. وقتی از استاد پرسیدم گفت: «این چه سوالی‌ست؟ از هرجا دوست داری بزن.» من جوان بودم و به طبیعت جوانی خواستم شیطنتی بکنم بنابر این مخالف سه گاه را چپ کوک شروع به نوازندگی کردم و با نهایت تعجب دیدم که استاد با تسطل و زیبایی هرچه تمام‌تر خواند.» استاد میلادکیایی همچنین از مناسب‌خوانی استاد هم گفتند.

    نکته بعدی که در سخنان استاد بود این بود که استاد اکبر گلپایگانی اولین کسی بود آواز را آهنگین خواند و به میان اجتماع آورد و همچنین «ای وای امان امان و ..» را از آن حذف و با شعر شروع کرد و همچنین از شاعار شاعران نوپرداز هم استفاده کردند که مورد توجه مردم قرار گرفت. در این بین تندیسی که از استاد ساخته شده بود خودنمایی می‌کرد. این تندیس اخیرا و به مناسبت هشتادسالگی استاد توسط جمعی از هنرمندان داخل و خارج از کشور ساخته شده بود و به نمایندگی از سازندگان آن آقای پورجم در این جمع حضور داشت.

    عکس های یادگاری دوستداران استاد با ایشان در کنار این تندیس و فضاهای صمیمی گپ و گفت در انتهای این برنامه، حسن ختام مراسم جشن تولد ۸۰ سالگی استاد گلپا بود که با حضور صمیمی تعدادی از چهره های موسیقی و دوستداران استاد برگزار شد.

    در پایان مراسم، سید عباس سجادی که اخیرا به عنوان بهترین مجری فرهنگی هنری برگزیده شده است و اجرای این مراسم را هم به عهده داشت از همسر گرامی استاد سرکار خانم گلی گرایلی و خانواده ارجمند ایشان به خصوص برادر مرحوم‌شان، شاعر فقید فریدون گرایلی به نیکی یاد کرد و حاضران برای سالها همراهی گلی خانم با استاد دست زدند و سلامتی و طول عمر این هر دو عزیز را خواستار شدند.

    https://musiceiranian.ir/?p=48671
       
    برچسب ها

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *