×
×

آیدا محمدی: اهداف، ایده‌ها و برنامه‌های زیادی برای « واله»در سر دارم/ اجرای ویژه ۴خرداد در تالار وحدت

  • کد نوشته: 439343
  • 29 اردیبهشت 1403
  • ۰
  • محمدی می‌گوید آغاز سخن واله، نه از یک نقطه زمانی و مکانی، که از یک اتفاق درونی است که در بازه زمانی‌ای رقم خورد و تا امروز ادامه دارد.
    آیدا محمدی: اهداف، ایده‌ها و برنامه‌های زیادی برای « واله»در سر دارم/ اجرای ویژه  ۴خرداد در تالار وحدت
  • به گزارش سایت خبری-تحلیلی موسیقی ایرانیان، آیدا محمدی سرپرست و طراح حرکت گروه «واله » و  فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد است،  «  آوای شورانگیز» تالار وحدت ۱۴۰۲، «نهال» تالار وحدت  ۱۴۰۲،  طراح حرکات «شب، نور، عشق» فستیوال میمزیش در کشور پرتغال ، «تنیده در صدا» تالار رودکی تهران،  اخذ گواهی مربیگری ذهن آگاهی از هند،   اخذ گواهی از فستیوال بین المللی حرکات فولکلور از ترکیه و  اخد گواهینامه مربیگری حرکات فرم از کشور آذربایجان خلاصه‌ای از رزومه این هنرمند است.

    او پس از سالی پر کار از اجراهای هنری بانوان در تالار وحدت، از  واله و مسیر آن می‌گوید.

    برنامه کاری شما برای سال جدید چیست؟

    در حال حاضر نزدیک ترین اجرای ما روز جمعه ۴ خرداد ماه ۱۴۰۳ به همراهی گروه موسیقی نهال  در تالار وحدت تهران که اجرایی برای بانوان است  و من  طراح حرکت آن هستم، در اجرای پیش رو اعضای گروه حرکت، تماما از هنرجویانم هستند. این اجرای مفهومی و متفاوت، به نوعی بیانگر تمام سبک‌هایی است که در طی این سال ها به هنرجویانم تدریس کرده‌ام.

    -از شروع ایده «واله» بگویید.

    آغاز سخن واله، نه از یک نقطه زمانی و مکانی، که از یک اتفاق درونی است که در بازه زمانی‌ای رقم خورد و تا امروز ادامه دارد. سبک واله، سبکی است نوین و متفاوت در دنیای هنر حرکات مفهومی که از اندیشه درونی انسان ها نشات می‌گیرد. هدف این سبک همراه کردن مفاهیم عمیق به همراه فرم‌های حرکتی است. بنابرین آموزش‌ها هم بر مبنای مباحث تئوری و هم بر مبنای مباحث عملی انجام می‌شوند. همچنین با توجه به ماهیت سبک واله و توجه به معنا در این سبک، کلاس‌های خودشناسی و خودسازی، مولاناخوانی، حافظ خوانی، فلسفه و …هم در مجموعه واله برگزار می‌شود تا فرصتی باشد که علاقه‌مندان را به مسیر تاملات عمیق ذهنی نزدیک کند.  این سبک، مستقل از هرنوع پیروی از فرقه یا گروهی خاص، به هیچ مکان و زمان خاصی هم تعلق ندارد و انسان ها را به تامل و اندیشه درباره گوهر وجودی خویش که خداوند در آن ها نهاده است تشویق می‌کند تا با انتخاب‌های اگاهانه، در هماهنگی جسم و ذهن، مسیر زندگی‌شان را بپیمایند.

    – از شما به عنوان یکی از زنان کارآفرین یاد می شود. کمی در این باره برایمان توضیح دهید.

    علت این موضوع باز هم به مجموعه واله بازمی‌گردد. یکی از اتفاقاتی که در این راستا افتاده است، ایجاد «خانه واله»  است که در واقع یکی از اولین اقداماتم در این راستا بود. زیر سقف خانه واله، لباس های فرم، طراحی و دوخته می‌شود اما با هدفی فراتر و آن هدف چیزی نیست جز کارآفرینی و اشتغال زایی برای بانوان و البته که امیدوار هستم بتوانیم در آینده نزدیک از پتانسیل بانوان بیشتری در این زمینه بهره مند شویم.

    همچنین یکی از اصلی ترین اهداف و برنامه هایی که در ارتباط با مجموعه واله دارم، به گسترش و تنوع بخشی به فعالیت‌های مجموعه مربوط می‌شود. با اضافه کردن زیر مجموعه‌ها و دوره های اموزشی مرتبط مثل کلاس های یوگا، مدیتیشن، خودسازی، حافظ خوانی، سعدی خوانی، فلسفه و کلاس های موسیقی ایرانی، بستری فراهم شده تا افراد بیشتری بتوانند با مجموعه همکاری داشته باشند.

    درباره کتابی که در دست چاپ دارید شنیده ایم. آیا از این کتاب در اجرای پیش رو رونمایی خواهد شد؟

    حقیقتا امیدوار بودم که بتوانم که این کتاب را در این اجرا معرفی کنم، اما هنوز در دست ویراستاری قرار دارد.  علت این موضوع پیشینه اصیل حرکات است که تحقیقات و جستجوی فراوان برای گردآوری آن‌ها و درج مفهومشان، موجب شد که زمان بسیار زیادی برای این کتاب، صرف کنم.  در حقیقت مفهوم گذاری این حرکات نیاز به دقت بالایی داشت چرا که این مفهوم گذاری بر مبنای مفاهیم عمیق عرفانی که در فرهنگ  اصیل ایرانی بار ها توسط عارفان و شاعران زیادی بیان شده است ، انجام گرفته و همچنان هم در حال بازنگری و ویراستاری می باشد.

    نامی که برای این کتاب انتخاب کرده ام «شکرانه واله» می باشد که امیدوارم بتوانم به زودی نوید چاپ آن را به علاقه مندان این راه بدهم.

    -صحبت پایانی؟

    اهداف، ایده‌ها و برنامه‌های زیادی در جهت ارتقا و گسترش مجموعه واله در سر دارم که خوشبختانه تعدادی از آن‌ها به مرحله اجرا هم رسیده‌اند و تعدادی از آن ها در مسیر اجرا هستند. در نهایت امیدوارم که بتوانم مانند سال های گذشته در ادامه مسیر هم، با تمامیت قلبم در کنار علاقه‌مندان به سبک کلاس های آموزشی واله باشم و با کشف و پرورش استعداد های هنرجویان حرکات مفهومی، در مسیر اعتلای هنر و فرهنگ در این مرز و بوم گام بردارم.

    نویسنده: مینا آتشی
    منبع: سایت خبری تحلیلی موسیقی ایرانیان
       
    برچسب ها

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *