نشست خبری اعلام جزییات برگزاری ششمین سال نوای موسیقی ایران روز شنبه ششم بهمن ماه با حضور علی جعفری پویان نوازنده، مدرس، طراح و مدیر هنری رویداد سال نوا، محمد مهدی گورنگی مدیر اجرایی، آزاده امیری نماینده گروه اجرایی و وارطان ساهاکیان مدرس، رهبر ارکستر و آهنگ.ساز پیشکسوت کشورمان در مجموعه «شهرصدای پارسیان» برگزار شد.
رویداد موسیقایی«سال نوا » چرا برگزار می شود؟
علی جعفری پویان در ابتدای این نشست رسانه ای ضمن قدرانی ازهمراهی خبرنگاران و اهالی رسانه در انعکاس رویدادهای دوره های مختلف سال نوای ایران به ویژه دوره ششم اظهار کرد: قبل از هرچیزی باید اعلام کنم که امروز بسیار خوشحالم که قدیمیترین موزیسین ایران آقای وارطان ساهاکیان با ما همراه هستند. به هر حال این هنرمند از سال اول برگزاری در کنار رویداد سال نوا بوده که باید از حضورپربار و ارزشمندش نهایت تشکر و قدردانی خودم را داشته باشم. این در حالی است که طی هفته های اخیر که ما درگیر فعالیت های سال نوا بودیم افراد زیادی در کنارمان بودند که جا دارد از تک تک آنها به جهت این همکاری تشکر کنم.
وی گفت: این رویداد از ابتدای ایده پردازی و طراحی آن با مشارکت و همراهی فرهنگسران نیاوران با مدیریت سیدعباس سجادی برگزاری شد که جا دار د از همراهی صمیمانه این مجموعه طی ادوار گذشته سال نوا قدردانی کنم. امروز هم که در کنار شما شاهد برگزاری رویداد ششم سال نوا هستیم فضا به گونه ای رقم خورده که با فضای متفاوت و مستقل تر میزبان مخاطبان و هنرمندان ارزشمند موسیقی کشورمان باشیم. به هر ترتیب این رویداد در تداوم رویکرد و اندیشه ای است که هدف اصلی آن تقدیر شاگرد از استاد است که بتوان با این شرایط و چارچوب از بزرگان و پیشکسوتان موسیقی قدردانی کرد.
این نوازنده شناخته شده ویولن با ارائه گزارشی از روند برگزاری دوران پیشین رویداد «سال نوا» توضیح داد: برای ما باعث خرسندی و افتخار است که در رویداد سال نوا فضا را به گونه ای طراحی کرده ایم تا افرادی که کمتر دیده شده اند اما زحمات و تلاش های بسیار موثری در عرصه موسیقی انجام داده اند، فرصتی برای دیده شدن و شنیده شدن داشته باشند. باشد که در آینده این رویکرد بتواند مقدمه ای برای قدردانی ویژه تر و مناسبت تر از هنرمندان ارزنده و بزرگی باشد که قطعا محور اصلی سال نوا است. به اعتقاد من رویداد سال نوا یک جشن برای خانواده موسیقی است که هدف آن تکریم و یادآوری نکات مهمی است که می تواند در ابعاد مختلف مورد توجه قرار گیرد.
جز خودمان از نهادهای غیر خصوصی انتظاری نداریم
محمد مهدی گورنگی مدیر اجرایی ششمین سال نوای موسیقی ایران هم در ادامه این نشست خبری با معرفی و ذکر اسامی هنرمندان و گروه اجرایی رویداد سال نوا در دوره ششم گفت: سال نوای موسیقی ایران اولینبار در سال با نگاه قدردانی از استادان و پیشکسوتان ۱۳۹۴ شکل گرفت. این اقدام گامی در حد امکانات و بضاعت ما برای قدردانی استادان و بزرگان موسیقی کشور بود که به رسم ادب از آنها تجلیل کنیم و شما اهالی رسانه نیز در انعکاس آن همراه ما باشید. من بر این باورم اگر من امروز در دانشگاه تدریس می کنم، مرهون زحمات استادان من است. آنها در روزگار بی مهری به فرهنگ و هنر اهالی هنر آستین بالا زدهاند و به فکر هنرمندانان هستند پس قطعا جای چنین اتفاقاتی در جامعه امروز ما خالی است. البته در این چارچوب ما جز خودمان از نهادهای غیر خصوصی انتظاری نداریم و به نوعی داریم عادت می کنیم که هوای هم را داشته و در سال نوا این مقوله را مشق می کنیم.
وی با اشاره به اینکه رویداد ششم سال نوای موسیقی ایران از هشتم بهمن ماه امسال به دلیل حفظ سلامتی هنرمندان و مخاطبان در قالب مجازی برگزار خواهد شد، بیان کرد: هر اتفاقی باید به رشد برسد و حالا ما ششمین دوره از سال نوای موسیقی ایران را تجربه میکنیم تا فرداهای بهتری را رقم بزنیم. ما در این دوره تلاش کردیم با گسترده تر کردن وسعت دیداری و شنیداری مان فضا را به گونه ای طراحی کنیم که تعدادی از هنرمندان فعال و ارزنده کشورمان در حوزه های آواز و دیگر عرصه های آهنگسازی و نوازندگی مورد تجلیل قرار گرفته شوند. البته این را هم کاملا می دانیم که در حوزه موسیقی نواحی استادان و سازندگان ساز ارزندهای داریم که قطعا برای نکوداشت و پاسداشت آنها نیز تلاش های ویژه ای را انجام دهیم.
این آهنگساز و مدرس دانشگاه تاکید کرد: قطعا اگر تا به امروز توانسته باشیم در رویداد سال نوا به موفقیت هایی دست پیدا کنیم، این موفقیت حاصل همیاری همه اقشار موسیقی در همه بخشهاست. ما هنرمندان در کنار شما اهالی شریف رسانه باید هوای هم را داشته باشیم و این موضوع مهم ترین مولفه و نکته ای است که در سال نوا روی آن تاکید داشته و داریم. شرایطی که با راه اندازی یک سامانه اینترنتی می تواند در چارچوب ارزشمند تر و موثرتری قرار گیرد که طی ماه های آینده درباره آن اطلاع رسانی لازم را انجام خواهیم داد.
از چه هنرمندانی در «آیین نکوداشت» و «آیین یادبود» قدردانی می شود؟
مدیر اجرایی رویداد ششم سال نوای موسیقی ایران در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به جزییات این پروژه در روزهای آینده گفت: شرایط کشور و بحران کرونا و نحوه برگزاری سالنوای امسال ایجاب کرد تا از هنرمندانی تجلیل کنیم که در ایران نیستند و در خارج از کشور زندگی میکنند. ما در دوره دوم ۱۲۰ هنرمند حامی را در کنارمان داشتیم اما امروز بسیار خوشحالیم که این تعداد در دوره ششم به ۲۷۰ نفر رسیده است. این عزیزان در بخش مال مبلغی را بین صد تا ۲۵۰ هزار تومان به اتفاقات سل نوا اختصاص میدهند که جا دارد از همه آنها به جهت این همراهی ها قدردانی کنم.
گورنگی درباره جزییات آیین «نکوداشت» و «یادبود» دوره ششم هم بیان کرد: طبق برنامه ریزی های انجام گرفته در بخش نکوداشت ستاد برگزاری ششمین سال نوای موسیقی ایران از خاچیک بابایان نوازنده و سولیست ویولن، اسماعیل تهرانی آهنگساز ، نوازنده و رهبر ارکستر، فوزیه مجد پژوهشگر و مولف پیشکسوت موسیقی، محمدرضا اخوان از مدرسان باسابقه هنرستان موسیقی و خواننده آواز کلاسیک، ماریو تقدسی خواننده اپرا، سودابه شمس از هنرمندان پیشکسوت موسیقی کلاسیک و حبیب الله نصیری فر پدر شرح حال نویسی موسیقی ایران قدردانی می شود. در بخش آیین یادبود نیز افتخار قدردانی از زنده یادان حسین دهلوی آهنگساز ، رهبر ارکستر و مدرس موسیقی، حسین سرشار خواننده اپرا، هوشنگ ظریف نوازنده تار و مدرس موسیقی، حسین یوسف زمانی آهنگساز و نوازنده و حسن یوسف زمانی نوازنده و آهنگساز را داریم. در این راستا تمبرهای یادبودی به همت، دفتر اقدام منطقهای ایران نهاد بینالمللی Global Understanding به عنوان یک کرسی از سازمان یونسکو منتشر شده که جزییات آن در روزهای آینده اعلام می شود.
وی در ادامه با ذکر نام موسسات حامی سال نوا گفت: هرکدام از هنرمندان میتوانند جهت حمایتهای مالی به ما بپیوندند و البته استادانی را برای تجلیل به ما معرفی و آستین بالا بزنند کنارمان باشند. شما مطمئن باشید سال نوا متعلق به اشخاص نیست و ما دست موزیسین ها را برای همیاری و همکاری میبوسیم، حتی اگر در نقاط بسیار دور باشند.
گورنگی در پایان صحبت های خود ضمن تشکر از عوامل اجرایی ششمین سال نوای ایران، گفت: ما در این دوره چند اثر موسیقی داریم که برای اولین بار ضبط شدهاند و از آنها رونمایی میشود.
سال نوا نمادی از هنرمندانی است که روی پای خود ایستاده اند
آزاده امیری نوازنده، مدرس و نماینده گروه اجرایی ششمین رویداد سال نوای موسیقی ایران نیز در این نشست خبری با بیان اینکه هدف اولیه گروه اجرایی این رویداد فرهنگ سازی برای قدردانی مستمر از بزرگان موسیقی کشورمان است، توضیح داد: آنچه برای ما در این رویداد موسیقایی به شدت مورد توجه علی جعفری پویان به عنوان طراح و ایده پرداز و سایر گروه مورد توجه بوده و هست شناسایی موزیسین های ارزشمند و دیگر فعالان حوزه موسیقی کشورمان است که تا به امروز زحمات و تلاشهایشان کمتر به مخاطبان موسیقی معرفی شده اند.
وی افزود: آنچه در این چارچوب مورد توجه است، شناسایی موزیسین ها، استادان و فعالان عرصه موسیقی در گونه های گوناگون است که امیدوارم راه اندازی یک سامانه اینرتنتی در این زمینه بتواند در گسترش اهداف سال نوا موثر باشد. قطعا در این زمینه استادان و بزرگوارانی در حوزه موسیقی به زیست هنری خود ادامه می دهند که باید در جهت معرفی و قدردانی از زحمت آنها باید کارهای زیادی انجام داد. زیرا بسیاری از هنرمندان هستند که تلاش و کوششان در موسیقی نادیده گرفته شده که قطعا شرایط مناسبی نیست.
این نوازنده و آهنگساز موسیقی ایرانی تاکید کرد: اولویت دیگر ما تجلیل از هنرمندان در زمان حیاتشان است که مسئله با اهمیتی است. متاسفانه بسیاری از هنرمندان در اوج خود مورد توجه نیستند. پس سال نوا نمادی از دستان گره کرده موزیسینهای است که روی پای خودشان ایستاده اند. من و اعضای تیم برگزاری، به همراه هنرمندان همگی در این رویداد مهم موسیقایی، در کنار هم بودن و سپاسگذار بودن را تمرین میکنیم. کما اینکه در این زمینه کسانی را داریم که موزیسین نیستند، اما با ما همراهند و از موسیقی حمایت میکنند.
سال نوا از دوره هفتم هیات انتخاب خواهد داشت
علی جعفری پویان در بخش دوم این نشست رسانه ای بود که درباره نحوه راه اندازی سایت اینترنتی «سال نوا» گفت: طی سال های گذشته ما جور فقدان سایت را با فعالیت در فضای مجازی به دوش کشیده ایم. البته این طور هم نبوده که توانایی راه اندازی سایت اینترنتی را نداشتیم بلکه تا به امروز احساس می کردیم که زمان آن فرا نرسیده که بخواهیم در ایم زمینه سایت راه اندازی کنیم.
وی با قدردانی از هنرمندان و افرادی که طی سالهای گذشته به عنوان حامی در کنار رویداد سال نوا حضور داشتند، بیان کرد: من از همین جا برای چندمین بار از همه عزیزانی که خالصانه برای موسیقی کار می کنند می خواهم در کنار سال نوا حضور داشته باشند. درِ «سال نوا» برای افراد دغدغه مند باز است . این را هم همین جا قول می دهم تا در راستای پیشرفت و بلوغ سال نوای موسیقی ایران از دوره بعدی، هیات انتخاب داشته باشیم. البته ما در دوره های گذشته از راهنمایی و مشاوره افراد متعددی از جمله استاد حسین علیزاده بهره مند شده و با این عزیزان در تعاملات خوبی بودیم که امیدوارم در دوره های بعدی شاهد شکوفایی بیشتر چنین رویکردی در کارهایمان باشیم.
این نوازنده ویولن در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران که به سخنان چندی پیش حسین علیزاده درباره فقدان یک رویداد ملی در کشورمان برای معرفی جهانی هنرمندان ایرانی به جای نشان هایی چون «شوالیه» که در سال های گذشته به برخی از هنرمندان ایرانی اهدا می شد، توضیح داد: این آرزوی ماست که بتوانیم رویداد سال نوا را به سمتی ببریم که این جریان تبدیل به رویدادی فراگیر و تاثیر همچون دیگر رویدادهای جهانی شود. کما اینکه در این زمینه هم برنامه ریزی های لازم را داریم اما قطعا برای رسیدن به این هدف متعالی کارهای زیادی داریم که باید آنها را انجام دهیم.
مدیر هنری ششمین رویداد سال نوا در جواب سئوال یکی دیگر از خبرنگاران حاضر در نشست مبنی بر برگزار نشدن دوره قبلی «سال نوا» گفت: سال گذشته شرایط کشور ، شرایط خوبی نبود و حال همه ما از بابت اتفاقاتی که افتاد در وضعیت مطلوبی قرار نداشت به همین دلیل ما گرچه رویداد پنجم را به شکل اجرایی برگزار نکردیم اما همین «سکوت» که به اعتقاد من جزوی از موسیقی است دلیلی شد تا رویداد پنجم با موسیقی سکوت برگزار کنیم و بگوییم ما حواسمان هست و کسی را هم فراموش نکرده ایم.
جعفری پویان در بخش دیگری از صحبت های خود با قدردانی از مدیریت مجموعه «شهر صدای پارسیان» به مدیریت آیدین الفت که میزبان اجراهای مجازی دوره ششم هستند، تصریح کرد:استودیو شهر صدای پارسیان چکیده تلاش چند نسل است که برایم به دلیل حضور بسیاری از هنرمندان شریف موسیقی مکان مقدسی است. ما در این فضا موفق شدیم حدود هفتاد ساعت اثر ضبط کردهایم که بابت اینها از آیدین الفت ممنونم. البته در این چارچوب نیز برخی دوستان مانند سامانه«موسیقی ما » و موسسه «فرهنگی هنری راد نو اندیش» به مدیریت بردیا صدرنوری نیز به صورت خودجوش کنار ما حضور داشتند. من جا دارد اینجا از احمد پژمان نیز قدردانی کنم که این رویداد با صحبتهای ایشان آغاز می شود. آقای هوشنگ کامکار نیز عواید فروش اثر «هوشنگان» را که خودم نیز در آن حضور داشتم را به سال نوا تقدیم کرده که از ایشان بابت این اتفاق ممنونم.
یک ایده قدیمیِ سخت که «سال نوا» آن را اجرایی کرد
وارطان ساهاکیان مدرس و آهنگساز پیشکسوت موسیقی کشورمان هم در این نشست خبری با قدردانی از دست اندرکاران برگزاری ششمین سال نوای موسیقی ایران گفت: همیشه در ذهنم بود که باید هنرمندان پیشکسوت ارج نهاده شوند اما در این زمینه ایدهای نداشتم و نمیدانستم چگونه باید این کار را انجام دهم. تا اینکه دیدم ایده علی جعفری پویان، اتفاق خوبی است. به هر حال ششمین سال نوای موسیقی ایران، مانند مقوله آهنگسازی از یک تم کوچک شروع شد و به مرور مورد استقبال قرار گرفت. خوشبختانه دوستان به سال نوا اعتماد دارند و این نکته بسیار مهمی است که شاید بتوان ایده مشابه آن را در سینما و تئاتر و دیگر هنرها نیز رقم زد.
وی در ادامه گفت: عوامل برگزاری سال نوای موسیقی ایران که متعلق به نسل امروز هستند، به نوعی به نسلهای پیش از خود مدیونند. هنرمندانی که ریشه موسیقی ما هستند. چیزی که در آلمان میگویند موزیسینهای خوب آدمهای خوبی هستند و به نظرم واقعا همینطور است.
پس از وارطان ساهاکیان، محمد مهدی گورنگی گفت: این دوره از سالنوای ایران بخاطرشرایط کرونا وضعیت خاصتری داشت. امسال بر آن شدیم به صورت غیرحضوری در خدمتشان باشیم. در برنامههای ضبط شده نیز تعداد محدودی میهمان دعوت کردهایم.
در پایان نشست خبری نیز با حضور اهالی رسانه، آیدین الفت مدیر مجموعه شهر صدای پارسیان، نیما جوان مدیر نشر و پخش جوان، سارا هاشمی عضو گروه اجرایی از پوستر ششمین سال نوای موسیقی ایران با طراحی سوگل ضامنی رونمایی شد.
ششمین سالنوای موسیقی ایران با مدیریت هنریِ علی جعفری پویان، مدیریت اجراییِ محمدمهدی گورنگی و همراهیِ گروه اجرایی، هنری و خبری متشکل از آزاده امیری، آرش بادپا، کامبیز باقری، سینا جعفریکیا، نیما جوان، لیلا حاتمی، فرید حامدی، وحید خانه ساز، مهسا خویی، سالار زمانیان، سمیرا سلمانی لک، شقایق شهابی، علیرضا صفرنژاد، سوگل ضامنی، مهدی عزیزی، فریبرز فرهنگمهر، ساحل کریمی، شهره مهرآبادی، محمودرضا میرصیافی، سارا هاشمی، نیوشا مزیدآبادی، بهنود یخچالی، میچکا یغمایی از روز هشتم بهمن ماه برگزار می شود.
در این رویداد که با مشارکت ۲۷۰ هنرمند پیش روی مخاطبان قرار می گیرد مؤسسه فرهنگی هنری راد نو اندیش، مجموعه شهر صدای پارسیان، دفتر اقدام منطقهای ایران نهاد بینالمللی Global Understanding به عنوان یک کرسی از سازمان یونسکو، مجموعه «وودی پرکاشنز» تولیدکننده سازهای کوبهای، گروه درختکاری «بازدم» ، خانه پایور، خانه هنر خرد، مرکز نشر و پخش جوان، سایت خبری تحلیلی موسیقی ما، سایت تیوال به عنوان نهادهای مشارکت کننده حضور دارند.
رویداد «سالنَوای موسیقیِ ایران» پروژهای است که از سال ۱۳۹۴ به ابتکار و طراحی علی جعفریپویان و با یاری موسیقیدانان ایرانی، با هدف نکوداشت و قدردانی از استادان موسیقی ایران برگزار میشود.
دیدگاهتان را بنویسید