یکی از دلایل عدم ارائه آلبومهای موسیقی بالا بودن هزینه تولید آثار است. باتوجه به این مهم، بیشک افراد کمی توانایی آن را دارند که به تنهایی بار تولید چندین قطعه در قالب یک آلبوم فیزیکی یا دیجیتال را به دوش بکشند لذا حمایت حامیان خصوصی و دولتی در این میان کارگشا خواهد بود، اما نهادها و موسسات خصوصی و دولتی نیز تمایلی به حمایت از آثار موسیقایی ندارند، مگر آنکه برای آنها سود مالی داشته باشد یا دستکم اتفاق مثبتی را در جهت کسب درآمد بیشتر آنها رقم بزند. محمدحسین درابلو، اهل استان آذربایجان شرقی و ساکن شهر تبریز قصد دارد به زودی آلبومی جدید را با همراهی اعضای گروه موسیقی «شیمشک» تولید و روانه بازار کند. او در تبریز موسسهای را در جهت فعالیتهای فرهنگی و هنری تاسیس کرده و از گروههای موسیقی در سبکهای مختلف حمایت میکند و به دنبال کشف استعدادهای جدید است. او سال گذشته و پیش از بحران بیماری کرونا، ۳۵ کنسرت را در شهر تبریز روی صحنه برده و با خوانندگی رضا بهرام رکورددار ده سانس اجرا است.
وی افزود: در ادامه فعالیتهای تولیدی، پیش تولید آلبومی در سبک «جز» را آغاز کردهایم و استاد غلامرضا کریمزاده شروع به نتنویسی قطعات کردهاند و انشالله آن آثار پس از طی مراحلی با مجوز «ندای طنین» تولید خواهند شد. نام آلبوم به احتمال بسیار زیاد «شیمشک» خواهد بود، اما هنوز در اینباره تصمیم قطعی نگرفتهایم.
درابلو درباره سبک و سیاق قطعات نیز توضیح داد: تصمیم ما بر این است که چند قطعه استاندارد «جز» داشته باشیم و مابقی آنها آثاری فیوژن با موسیقی آذربایجانی باشند. تولید آثار جز و فیوژن توسط من و دیگر اعضای تولید، تقریبا برای اولینبار رخ میدهد. حداقل در منطقه شمال غرب کشور چنین است و هیچ آلبوم قبلی در این سبک و سیاق و با این وسعت منتشر نشده است. تمام قطعاتی که در آلبوم خواهید شنید به صورت دستهجمعی رکورد خواهد شد، یعنی رکوردها به صورت تکی یا انفرادی نیست. کل گروه مینشینند و قطعهای را مینوازند و همان آثار در قالب آلبوم منتشر خواهد شد.
وی در پاسخ به این سوال که با وجود بازار نابسامان موسیقی و تورم روزافزون اقتصادی، آیا تولید آلبوم ریسک محسوب میشود؟ گفت: همیشه تولید آلبوم و قطعات موسیقی در ایران به نوعی ریسک محسوب میشده و حال نیز چنین است. دوستان و همکاران در گذشته نیز چنین مشکلاتی داشتهاند و به نظرم نسلهای پس از ما نیز با همین مشکلات و دشواریها مواجه خواهند بود. به هرحال تولید آلبوم همیشه با معضلاتی همراه بوده و قاعدتا برای ما نیز ریسک محسوب میشود.
درابلو افزود: برای ضبط و تولید آثار، به استودیویی خیلی حرفه ایی با صدابرداری خیلی حرفهای نیاز داریم، اما خب در تبریز چنین استودیویی وجود ندارد و به احتمال بسیار زیاد زحمت این کار را به استودیوی «صبا» و آقای کاوه عابدین در تهران خواهیم داد. یعنی صدابرداری و میکس و مستر آلبوم در تهران انجام میشود.
وی درباره هزینه احتمالی تولید آلبوم نیز اینگونه گفت: هزینهای که برای تولید این مجموعه پیش بینی کردهایم حدود صد و پنجاه میلیون تومان است. فعلا و در حال حاضر در این زمینه اسپانسری ندادیم، اما با کمک دوستان و همکارانِ موسسه در حال پیش بردن کارها هستیم.
او با اشاره به اینکه هدف از تولید آلبوم انتشار جهانی آن است، گفت: قصدمان این است دامنه انتشار گستردهای داشته باشیم و در اینباره با چند شرکت خارجی صحبت کردهایم. آن شرکتها در اروپا و در کشور چین فعالیت میکنند، یکی از آنها در کشور لیتوانی واقع شده و دیگری در شهر گوانجوی چین است. با مسئولان مربوطه در این شرکتها صحبت تعامل کردهایم تا انشالله بتوانیم آلبوم را در پلتفرمهای جهانی خیلی خوب پخش کنیم. این دو شرکت پذیرفتهاند که امور مربوط به پخش و انتشار جهانی را به عهده بگیرند و خوشبختانه نتایج اولیهای که به دست آوردهایم بسیار خوب و امیدبخش بوده است. الان قصدمان قید قرارداد با شرکتهای مذکور است و این اتفاق پس از اتمام مرحله پیش تولید حتما رخ خواهد داد. با توجه به همه این موارد باید بگویم پخشی منحصر بفرد و عالی خواهیم داشت. باید گفت شرکتهایی که گفتم قبول زحمت کردهاند و قرار است آلبوم را به صورت رایگان در سطح دنیا انتشار دهند.
درابلو در پایان گفت: علاوه بر تولیداتمان که تعدادشان زیاد است، برگزاری کنسرتهای متعددی را در برنامههایمان داریم. چند فیلم هم هست که ما ساخت موسیقی آنها را به عهده گرفتهایم و حال در مرحله تدوین هستند. تعدادی اثر نیز داریم که قرار است در قالب چند آلبوم منتشر شوند، علاوه بر اینکه تعدادی تکآهنگ نیز داریم که توسط موسسه یک به یک پخش خواهند شد. همچنان در زمینه حمایت از هنرمندان بومی نیز فعال هستیم و حداقل چند گروه را زیر مجموعه قرار دادهایم تا تولید آثار و فعالیتهای اجرایی و کنسرتی آنها را پیش ببریم. از طرفی کلی قرارداد انجام نشده از سال قبل داریم و امیدواریم بحران کرونا پایان یابد تا آنها را نیز سر و سامان دهیم و به چرخه عادی کارمان باز گردیم.
دیدگاهتان را بنویسید