×
×

آنلاین از موسیقی ایرانیان ببینید
انتشار فایل تصویری روایت حسین علیزاده از مرحوم بهمن بوستان

  • کد نوشته: 413179
  • 08 آذر 1399
  • ۰
  • مدیریت موسیقی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران به مناسبت سالروز درگذشت بهمن بوستان پژوهشگر حوزه موسیقی فیلم سخنرانی حسین علیزاده در مراسم بزرگداشت این هنرمند فقید را منتشر کرد.

    انتشار فایل تصویری روایت حسین علیزاده از مرحوم بهمن بوستان
  • مدیریت موسیقی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران به مناسبت سالروز درگذشت بهمن بوستان پژوهشگر حوزه موسیقی فیلم سخنرانی حسین علیزاده در مراسم بزرگداشت این هنرمند فقید را منتشر کرد.

    به گزارش سایت خبری و تحلیلی موسیقی ایرانیان، به نقل از مدیریت موسیقی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، همزمان با ششمین سالروز درگذشت بهمن بوستان پژوهشگر و مورخ حوزه موسیقی فیلمی از حسین علیزاده در مراسم بزرگداشت این هنرمند فقید در دسترس مخاطبان قرار گرفت. این سخنرانی در سال ۱۳۹۴ در فرهنگسرای ارسباران ایراد شده است.

     

    بهمن بوستان پژوهشگر عرصه موسیقی ایرانی و ادبیات سه شنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۳ درگذشت.

    وی عضو سابق هیئت مدیره کانون پژوهشگران خانه موسیقی ایران و مُبدع نخستین برنامه‌های موسیقی در تلویزیون ایران بود. او فرزند مجد العلی (مهرداد) بوستان، نویسنده و محقق ادبیات فارسی و نوهٔ وحید دستگردی ادیب و شاعر دوران مشروطه بود.

    این هنرمند دوران تحصیلات اولیه را در تهران گذراند و در سال ۱۳۳۶ در رشتهٔ حقوق به دانشگاه تهران راه یافت و مطالعات دانشگاهی خود را در رشتهٔ زبان و ادبیات فارسی به پایان برد. او از آموزش‌های افرادی همچون: بدیع‌الزمان فروزانفر و جلال‌الدین همایی بهره برد.

    مرحوم بوستان در سال‌های اولیه دهه چهل، همکاری خود را به عنوان یکی از دستیاران، با محمد معین در تدوین و گردآوری فرهنگ فارسی معین و لغتنامه دهخدا آغاز کرد و سپس سال‌ها در حوزه موسیقی و ادبیات پژوهش نمود. بوستان همزمان با همکاری با محمد معین به نوشتن مقاله و یادداشت برای نشریات ادبی و فرهنگی پرداخت. نگارش یادداشت و مقاله در نشریاتی چون: آینده، کلک و ادبستان از جملهٔ فعالیت‌های او در این زمینه به‌شمار می‌رود. وی همچنین به صورت حرفه‌ای کوهنوردی می‌کرد و در دههٔ ۱۳۴۰ عضو هیئت غارشناسان ایران بود.

    او در همان سال‌ها به استخدام سازمان رادیو و تلویزیون درآمد و همکاری خود را با این نهاد آغاز کرد. وی با طرح و تهیهٔ برنامه‌هایی نظیر: «هفت شهر عشق»، «بشنو از نی» و «سلامی چو بوی خوش آشنایی»، با همراهی هنرمندانی نظیر: احمد عبادی، حسن کسایی، جلیل شهناز، علی‌اصغر بهاری، حسین قوامی، لطف‌الله مجد، منصور نریمان به گسترش موسیقی ایرانی از طریق رادیو و تلویزیون پرداخت. وی در سال‌های اولیه دههٔ هفتاد، بانی برگزاری جشنوارهٔ هفت اورنگ شد که با همکاری محمدرضا درویشی در تالار اندیشه و با حضور چهره‌های سرشناس موسیقی سنتی و نواحی ایران برگزار شد. در کنار این جشنواره او کتاب «هفت اورنگ» را با همکاری محمدرضا درویشی منتشر کرد.

    بهمن بوستان پژوهش‌های گسترده‌ای نیز در زمینه موسیقی زورخانه و ورزش‌های باستانی انجام داد و در توسعه این ورزش نقشی تعیین‌کننده داشت. وی در دهه ۱۳۸۰ به عضویت انجمن پیشکسوتان ورزش کمیته ملی المپیک درآمد. او در سال‌های اولیه دههٔ هشتاد به عنوان عضو کانون پژوهشگران خانه موسیقی ایران انتخاب و چند سالی در این سمت ادامه فعالیت داد. بهمن بوستان از حافظه‌ای قوی برخوردار بود و تبارشناسی او از اهل فرهنگ و هنر و به خصوص اهالی موسیقی زبانزد این مجموعه بود. وی سال‌ها مدیریت آرشیو موسیقی سازمان رادیو تلویزیون را عهده‌دار بود.

    فرزند بهمن بوستان، علی بوستان، گرافیست، نوازندهٔ سه‌تار و از شاگردان حسین علیزاده است که در عمده کنسرت‌های گروه هم آوایان با این موزیسین شهیر به عنوان نوازنده همکاری داشته است.

    مرحوم بهمن بوستان در سال‌های پایانی عمرش بیمار و خانه‌نشین شد و در نهایت در روز ۲۷ آبان ماه سال ۱۳۹۳ در سن ۷۹ سالگی در تهران بر اثر ایست قلبی در بیمارستان نیکان تهران درگذشت و در روز پنجشنبه ۲۹ آبان پیکر وی از مقابل تالار وحدت تشییع و در بهشت زهرا (قطعه نام آوران) به خاک سپرده شد.

    منبع: سایت خبری و تحلیلی موسیقی ایرانیان Musiceiranian.ir
       

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *