داستانهای باب دوم بوستان سعدی با شرح و توصیف محمد جعفر محجوب از سوی موسسه فرهنگی و هنری ماهور منتشر شد.
به گزارش خبرنگار مهر ، در این آلبوم که در یازده عدد سی دی ارائه شده داستانهای باب دوم بوستان سعدی با صدای زنده یاد محمد جعفر محجوب نقل و شرح داده شده است.
مطالب آلبوم نخست با سخنی در باره سبک شعری سعدی آغاز می شود و سپس داستانهای : درباب احسان،اندر نواخت ضعیفان،خکایت ابراهیم،عابد یا شوخ دیده،ممسک و فرزند خلف،در معنی رحمت برضعیفان و…انتخاب و در پنج سی دی آلبوم نخست آمده است.
در آلبوم دوم که شامل شش سی دی است دیگر داستانهای مختلف باب دوم بوستان از جمله داستانهای یکی روبهی دید بی دست و پای،یکی سیرت نیک مردان شنو،به ره بر یکی پیشم آمد جوان،شنیدم در ایام حاتم که بود،یکی را خری در گل افتاده بود،کسی دید صحرای محشر به خواب،بگفتیم در باب احسان بسی و…از باب دوم بوستان انتخاب شده است.
دکتر محمدجعفر محجوب در سال ۱۳۰۳ در تهران زاده شد و تحصیلات ابتدایى و متوسطهى خود را در همان شهر بهپایان برد. در سال ۱۳۲۶ در رشتهى علوم سیاسى و در سال ۱۳۳۳ در رشتهى زبان و ادبیات فارسى لیسانس خود را از دانشکدهى حقوق و ادبیات دانشگاه تهران دریافت کرد و در سال۱۳۴۲ موفق به دریافت درجه دکتراى زبان و ادبیات فارسى از دانشگاه تهران شد. استاد دکتر محجوب، خدمات خویش را با تندنویسى در مجلس شوراى ملى در سال ۱۳۲۳ آغاز کرد. از سال ۱۳۳۶ بهبعد با سِمتهاى مدرس، دانشیار و استاد زبان و ادبیات فارسى در دانشگاه تربیت معلم و دانشگاه تهران، به خدمات خود ادامه داد. در سالهاى ۱۳۵۰ و ۱۳۵۱ بهعنوان استاد میهمان در دانشگاه آکسفورد انگلستان و دو دوره در سالهاى۱۳۵۳ تا ۱۳۵۵ و ۱۳۶۱ تا ۱۳۶۳ در دانشگاه استراسبورگ فرانسه به آموزش زبان و ادبیات فارسى پرداخت. وى مدت ۲۳ سال عضو انجمن ایرانى فلسفه و علوم انسانى وابسته به یونسکو بود. از سال ۱۳۵۸ تا ۱۳۵۹ ریاست فرهنگستان زبان و فرهنگستان ادب و هنر ایران را بهعهده داشت و سال ۱۳۷۰ تا هنگام فوت (۱۳۷۴) بهعنوان استاد میهمان در دانشگاه کالیفرنیا در برکلى به تدریس ادب فارسى مشغول بود.
دیدگاهتان را بنویسید