آرتین ولی الهی: کنسرت «امید حاجیلی»، پنج شنبه شب در میان استقبال هوادارانش و با حضور ستارگان سینما و تلویزیون در سالن میلاد نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد. حاجیلی همراه با دوستان هنرمندش که از میان نوازنده های سرشناس انتخاب کرده بود، دو سانس پرهیجان رقم زد. این برنامه به تهیه کنندگی مؤسسه «نوای نی لبک شرقی» به مدیریت علی و ایمان آقایی نسب برگزار شد.
حاجیلی در این کنسرت قطعات مختلفی با سبک و فضاهای متنوع از جمله موسیقی آمریکای لاتین (سبک مورد علاقه حاجیلی)، بندری، افغانی، آذری و… اجرا کرد. علی رغم ریتمیک بودن اکثر قطعات حاجیلی، او با سخنانش در لا به لای اجرای قطعات، به خوبی توانست جَو سالن را مدیریت کند.
حواشی:
*حاجیلی همانطور که در آهنگهایش سبک نسبتاً متفاوتی را دنبال می کند، در کنسرتش هم این رویه را در پیش گرفت. طراحی متفاوت دکور استیج این برنامه، نظر هر بیننده ای را در نگاه اول به خود جلب می کرد.
*لباس های متحدالشکل اعضای گروه که روی آنها تصویر ساز هر نوازنده نقش بسته بود، از دیگر نکات جالب برنامه ی امید حاجیلی بود.
* پس از ورود اعضای گروه، کنسرت با دونوازی همایون نصیری و دارا دارایی شروع شد. سپس با اجرای قطعه ی «برای عاشقی دیره»، حاجیلی از بالای پلکانی که گوشه ی استیج تعبیه شده بود، روی صحنه آمد.
* پس از اجرای اولین قطعه، حاجیلی از حضار خواست هنگام پخش آهنگ بعدی انرژی خود را به صورت «کنترل شده» تخلیه کنند تا او بتواند در آینده هم در کنارشان باشد!
* حاجیلی با گفتن اینکه «من اصالتاً آذری هستم»، از آذری های حاضر در سالن خواست تا خودی نشان دهند. سپس قطعه ی محبوب «کوچه لره سو سپمیشم» با سازبندی جدید و متفاوت اجرا شد.
* در بخشی از برنامه امید حاجیلی از حضار خواست تا پدر و مادرش را تشویق کنند. او بعد از ابراز علاقه و احترام به این دو نفر، گفت: «یکی از برادرانم که در خارج از کشور سکونت دارد، پس از هفده سال به ایران آمده تا در کنسرت من شرکت کند» و اینگونه برادر وی نیز مورد تشویق گرم مردم قرار گرفت.
* حاجیلی با گفتن اینکه «آهنگ بعدی، یک آهنگ بندرعباسی است که ناصر عبداللهی آن را خیلی دوست داشت…»، آهنگ «پشت باغ مولُوی» را با لهجه ی بندری خواند و آن را به ناصر عبداللهی تقدیم کرد تا به دوست و همکار دیرینش ادای دین کرده باشد. وی همچنین اظهار داشت که این آلبوم از قطعات آلبوم جدید است.
* «التماس» عنوان قطعه ای از آلبوم «آلگرو» بود که مسعود حمیدی (نوازنده و خواننده ی افغان) در آن با حاجیلی به همخوانی پرداخته بود. به دعوت امید حاجیلی، مسعود حمیدی همراه با جاوید تاجیک (نوازنده ی طبلا) در این کنسرت حاضر شدند و در کنار امید حاجیلی قطعه ی «التماس» را اجرا کردند.
* مانند اکثر کنسرتهایی که در کشور ما برگزار می شوند، مسئله ی ضعف صدابرداری سالن در سانس اول این برنامه هم وجود داشت و در حین اجرا حاجیلی را مجبور به ارائه ی تذکراتی به صدابردار سالن کرد.
* در طول اجرای کنسرت، امید بارها ترومپت (ساز تخصصی اش) را در دست گرفت و با نوازندگی اش همه را به وجد آورد.
* قطعه ی «دلبر» از جمله آهنگهایی بود که استقبال بسیار زیادی از آن به عمل آمد. وحید اسداللهی (نوازنده ناغارا) و محمد اسداللهی (نوازنده گارمون)، فضای زیبایی برای این آهنگ ایجاد کردند که با تشویق های مکرر مردم همراه بود.
* از دیگر قطعه هایی که با استقبال روبرو شد، قطعه ی شش و هشتی بود که امید ابتدا ترجیع بند آن را خواند و از مردم خواست تا آن را چند بار تکرار کرده و هنگام اجرا با او همخوانی کنند. «دوسِت دارم رو تو به من کِی میگی، گمون کنم وقت گل نِی میگی»، بخشی از این ترانه بود که با همخوانی مردم اجرا شد.
* آرش مقدم (درامز)، همایون نصیری (پرکاشن)، دارا دارایی (گیتار باس)، نیما رمضان (گیتار الکتریک)، خشایار حیدری (پیانو)، موموریضا (کیبورد)، حسین شریفی (ترومبون)، سیامک کریم پور (ترومبون)، علی ضرابی (ترومپت)، کامیار ماندگاریان (ترومپت)، مجید ترکاشوند (ساکسفون) و سینا ذکایی (فلوت) نوازندگان چیره دستی بودند که گروه امید حاجیلی در این اجرا را تشکیل می دادند. هم چنین وحید اسدالهی (ناغارا) و محمد اسدالهی (گارمون) برای نواختن در قطعه آذری و مسعود حمیدی (خواننده و نوازنده هارمونیوم) و جاوید تاجیک (طبلا) هنرمندان افغان، نوازندگان میهمان این کنسرت بودند. علاوه بر این، مسعود عبدالرحمن، فاطمه سمنانی، سمیرا ملک، میلان فتحی، غزال پاریاب، مجید کمالی و امیر محمدی در قالب گروه کُر به همخوانی با امید حاجیلی پرداختند.
* برای عاشقی دیره، دوباره، دیگه بسه، عاشقتم، بیا بریم بوم، التماس، دیگه بسه، دلبر، کوچه لَرَه، پشت باغ مولُوی و دوسِت دارم، از جمله قطعاتی بودند که امید حاجیلی در میان شور و هیجان هوادارانش اجرا کرد.
*فواد حجازی، سیامک انصاری، غلامرضا نیکخواه، عارف لرستانی، هادی کاظمی، شهاب رمضان، نیما رییسی، شاهد صادقپور، امیر طبری، شاهین آرین، حمید آقاگلیان و شادی احدی فر، از جمله میهمانان سرشناس امید حاجیلی در این کنسرت بودند.
- از طراحی صحنه و دکوراسیون متفاوت برنامه ات شروع کنیم. ایده اش از کجا آمد و چه شد که چنین دکور متفاوتی آماده کردید؟
- چرا یک فضای ساحلی را روی صحنه پیاده کردی؟ قایق، تصویر دریا، نخل…
- استقبال مردم و انرژی آنها در طول کنسرت چطور بود؟
- با توجه به ریتمیک بودن قطعات تو، کنترل جَو سالن سخت به نظر می رسید، اما مشکلی پیش نیامد. چطور از پس این قضیه بر آمدی؟
- بسیاری از نوازندگان گروه تو، از اعضای گروه دارکوب هستند. نمی ترسیدی که فضای کنسرتت به برنامه های دارکوب نزدیک شود؟
- درباره ی حضور خواننده و نوازنده ی افغانی در کنسرتت بگو…
- قطعه ی «دلبر» از ابتدای کنسرت بارها از تو درخواست شد و پس از اجرایش مردم استقبال چشمگیری از آن کردند…
- یک قطعه ی بندری هم به یاد ناصر عبداللهی خواندی. درباره ی آن هم توضیح بده.
- برای اجرا در شهرستانها هم برنامه ریزی کرده اید؟
- نکته ی دیگری هست که بخواهی اشاره کنی؟
از مسئولینی که شرایط برگزاری این کنسرت را فراهم کردند از جمله دفتر موسیقی و حراست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره اماکن و… و همچنین از تهیه کننده های خوب برنامه، علی و ایمان آقایی نسب (شرکت نوای نی لبک شرقی) بسیار سپاسگزارم.