×
×

گرانترين و ارزانترين سازهاي موسيقي كنار هم مي‌نشينند

  • کد نوشته: 3787
  • 18 اکتبر 2010
  • 1 دیدگاه
  • نشست مطبوعاتي گروه موسيقي شرقي صبح امروز(26 مهر) با حضور سامان احتشامي(نوازنده پيانو و آهنگساز) و محسن شريفيان(نوازنده ني‌انبان) به مناسبت كنسرت دو روزه اين گروه برگزار شد. در اين كنفرانس سامان احتشامي گفت: اين كنسرت شامل دو بخش 45 دقيقه‌اي است كه در آن قطعاتي براي پيانو، قطعاتي براي دو پيانو، قطعه‌اي براي پيانو […]

  • نشست مطبوعاتي گروه موسيقي شرقي صبح امروز(26 مهر) با حضور سامان احتشامي(نوازنده پيانو و آهنگساز) و محسن شريفيان(نوازنده ني‌انبان) به مناسبت كنسرت دو روزه اين گروه برگزار شد.
    در اين كنفرانس سامان احتشامي گفت: اين كنسرت شامل دو بخش 45 دقيقه‌اي است كه در آن قطعاتي براي پيانو، قطعاتي براي دو پيانو، قطعه‌اي براي پيانو و ويلون، قطعه‌اي براي كمانچه، پيانو و سازهاي پوستي و دو قطعه به همراه پيانو، ني جفتي و ني‌انبان در آن اجرا مي‌شود.
    وي افزود: اين اولين باري است كه ني جفتي و ني‌انبان با ساز پيانو تلفيق مي‌شود.
    به گفته احتشامي در عصري كه مي‌توان با استفاده از كامپيوتر و نرم‌افزار بهترين موسيقي‌ها را نوشت و ضبط كرد، شايد فقط عنصر خلاقيت بتواند مردم را به سالن بكشاند كه ما سعي كرده‌ايم در اين كنسرت اين كار را انجام دهيم. همچنين ما خواستيم در اين كنسرت ساز پيانو كه يك ساز كلاسيك و اشرافي به نظر مي‌رسد را با ساز ني‌انبان همراه كنيم. مطمئن باشيد نغماتي كه در اين كنسرت اجرا خواهيم كرد؛ تاكنون در هيچ جا نديده‌ و نشنيده‌ايد و تاكنون در هيچ جاي دنيا اجرا نشده است.
    اين آهنگساز با تاكيد بر اين موضوع كه ساز ني‌انبان فاصله‌بندي ندارد، درباره چگونگي تلفيق نواي دو ساز ني‌انبان و پيانو گفت: من سعي كردم با استفاده از يكسري افكت‌ها و فواصل خاص در گام سي‌بمل ـ مينور و فامينور يك اجراي خوب و موفق از اين دو ساز داشته باشم. همچنين اين اجرا يك اجراي لايو و بدون دستكاري است تا بتوانيم با مخاطبان احساس واقعي خود را مطرح كنيم.
    در ادامه محسن شريفيان به عنوان نوازنده ني‌انبان گفت: ازنظر مردم‌شناسي و جامعه‌شناسي، ساز پيانو، سازي است كه آن را در خانه‌هاي اشرافي مي‌توان پيدا كرد. از طرف ديگر شاهديم كه ساز ني‌انبان مخصوص منطقه جنوب است و بيشتر با طبقه فقير سر و كار دارد. ما سعي كرده‌ايم كه از هم‌نشيني اين دو ساز؛ گفت‌وگوي تمدن‌ها و گفت‌وگوي فرهنگي را اجرا كنيم.
    شريفيان با تاكيد بر اين موضوع كه نبايد ترسيد و بايد به دنبال فضاهاي نو براي جذب مخاطبان بود، خاطرنشان كرد: ما هميشه از خلق فضاهاي جديد ترسيده‌ايم اما بايد اين تابوها را بشكنيم. همچنين اين قطعات به صورت بداهه‌نوازي اجرا خواهد شد؛ البته از قبل قالب آن كاملا مشخص است.
    شريفيان ادعاي ارائه‌ي يك كار حرفه‌اي با ساز پيانو و ني‌انبان را رد كرد و گفت: ما سعي كرده‌ايم كه به واسطه آزمون و خطا؛ يك كار جذاب با ملودي‌هاي كاملا مطبوع را به گوش مخاطباني برسانيم كه همه خيلي دقيق هستند و خيلي شسته رفته به تالار وحدت مي‌آيند.
    اين نوازنده ني‌انبان گفت: بوشهر يكي از شهرهاي گفت‌وگوي تمدن‌ها بوده است كما اينكه در اين شهر ديگر آن موسيقي صرف سنتي معني ندارد. شايد جالب باشد بدانيد كه در اين شهر هفت كنسول‌گري مهم وجود داشته و در آن فرهنگ‌هاي مختلفي نظير عرب، ترك، آفريقايي، هندي و لر زندگي مي‌كردند. اين موضوع خود بستر لازم براي گفت‌وگوي فرهنگي در اين شهر را ايجاد كرده است.
    وي درباره اين سنت‌شكني و همراهي ساز ني‌انبان با پيانو نيز گفت: اكنون زمان موسيقي سنتي صرف ديگر به سر آمده است و بسياري از آئين‌ها عوض شده است. شايد نشان دادن آئين‌هاي كار بوشهري ديگر با امكانات جديد نياز به آن زورآزمايي قديم نداشته باشد. در همين راستا موسيقي ما هم براساس نياز زمان و شرايط تغيير مي‌كند.
    اين هنرمند با تاكيد بر اين موضوع كه براي موسيقي‌هاي محلي اغلب تبليغاتي وجود ندارد، اظهار داشت: مردمي كه در مناطق مختلف زندگي مي‌كنند به صورت روتين موسيقي منطقه‌اي خود را گوش مي‌دهند و تغيير‌ها را متوجه نمي‌شوند و همچنين مسئولان اين منطقه فكر نمي‌كنند مثلا ساز ني‌انبان كه ساز منطقه بوشهر است در رديف سازها نمي‌گنجد و سنتور ساز است.
    سرپرست گروه ليان با تاكيد بر اين موضوع كه ديگر از مسئولان و متوليان فرهنگي انتقاد نخواهد كرد، خاطرنشان كرد: متاسفانه سيستم انتقادي در كشور ما كاملا برعكس است. به گونه‌اي كه يك مدير بعداز در تنگنا قرار دادن هنر موسيقي مورد تشويق قرار مي‌گيرد و به او پست‌هاي بالاتري داده مي‌شود.
    در ادامه سامان احتشامي با تاكيد بر اين موضوع كه توزيع و توليد آلبوم موسيقي پيانو و ني‌انبان با قهوه تلخ و شير و كره كه در سوپرماركت‌ها به فروش مي‌رسد كاملا فرق دارد، تاكيد كرد: متاسفانه بازار موسيقي درحال حاضر بسيار خراب است. بسياري از مغازه‌هاي فروش سي‌دي هم‌اكنون تبديل به فروش لوازم بچه شده‌اند. همچنين يك هنرمند اگر بخواهد يك كار 50 دقيقه‌اي را ضبط كند دست‌كم بايد سه ميليون بابت ضبط آن بپردازد كه اين هزينه‌ها از جيب وي هزينه مي‌شود و تحت هيچ شرايطي برنمي‌گردد.
    اين آهنگساز با اشاره به اين موضوع كه هيچ امنيت شغلي براي هنرمندان و برگزاري كنسرت‌هاي آنها وجود ندارد، تصريح كرد: تا زماني كه مجوز نگيرم حتي به اعضاي خانواده‌ام هم خبر نمي‌دهم. حتي همين الان كه در جمع خبرنگاران سخن مي‌گويم، اطمينان ندارم كه كنسرت سي‌ام مهر برگزار مي‌شود. اين همه درحالي است كه از هم‌اكنون بليط كنسرت‌هاي پينك‌فلويد در سال 2013 در اينترنت به فروش مي‌رسد.
    وي درباره قطعات اجرايي در اين برنامه گفت: در ابتدا قطعه معروف خواب‌هاي طلايي اثر استاد جواد معروفي در دهه 30 با تكنيك‌هاي بيشتري اجرا خواهد شد. در اين كنسرت قطعاتي از پرويز ياحقي، علي تجويدي، همايون خرم نيز اجرا خواهد شد. اجراي ساز دايره‌زنگي به همراه پيانو آخرين قطعه ما است و من بيشتر سعي كرده‌ام هم‌نشيني گران‌ترين ساز در دنيا را دركنار ارزان‌ترين ساز مطرح كنم.

       
    برچسب ها

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *