×
×

در نخستين روز از همايش موسيقي بزرگ علمي – فرهنگي و هنري كارآواها و آيين‌‌هاي موسيقايي كار در ايران

  • کد نوشته: 3681
  • 12 اکتبر 2010
  • 0
  • محمدرضا درويشي گفت: وقتي مسئولان هنري به موسيقي‌هاي مناطق نمي‌پردازند مردم نيز آنها را فراموش مي‌كنند. حتي در برخي موارد اجرا‌كنندگان اين موسيقي در شهرستان‌ها نيز موسيقي خود را فراموش كرده‌اند. به گزارش خبرنگار موسيقي فارس، محمدرضا درويشي پژوهشگر موسيقي در نخستين روز از همايش موسيقي بزرگ علمي – فرهنگي و هنري كارآواها و آيين‌‌هاي […]

  • محمدرضا درويشي گفت: وقتي مسئولان هنري به موسيقي‌هاي مناطق نمي‌پردازند مردم نيز آنها را فراموش مي‌كنند. حتي در برخي موارد اجرا‌كنندگان اين موسيقي در شهرستان‌ها نيز موسيقي خود را فراموش كرده‌اند.

    به گزارش خبرنگار موسيقي فارس، محمدرضا درويشي پژوهشگر موسيقي در نخستين روز از همايش موسيقي بزرگ علمي – فرهنگي و هنري كارآواها و آيين‌‌هاي موسيقايي كار در ايران گفت: قبل از انقلاب دفتري در راديو و تلويزيون تاسيس شد كه در آن دفتر او به جمع‌آوري موسيقي مناطق ايران پرداخت و توانست موسيقي بخش قابل توجهي از مناطق ايران را جمع‌آوري كند اما بعد از انقلاب اين واحد در راديو و تلويزيون منحل شد تا اين كه بعد از 35 سال بخشي از كارهاي او منتشر شد.
    وي ادامه داد: جشنواره موسيقي فجر بعد از انقلاب راه‌اندازي شد و بخشي از آن به موسيقي نواحي اختصاص يافت تا اين كه با گذشت سال‌ها اين بخش از جشنواره به صورت مجزا در كرمان برگزار اما آن هم بعد از 6 دوره تعطيل شد.
    اين پژوهشگر موسيقي با اشاره به برگزاري جشنواره‌هاي هنري توسط جاويد افزود: از سال 1370 مركز موسيقي حوزه‌ هنري با تلاش‌هاي هوشنگ جاويد جشنواره نينوازان را برگزار كرد كه فصل جديدي در شمار همايش‌هاي خارج از وزارت ارشاد بود بعد از آن در سال 71 جشنواره هفت اورنگ، سال 73 جشنواره‌ آيينه و آواز و سال 76 جشنواره موسيقي‌هاي حماسي ايران برگزار شد اما دوباره همه اينها و توجه به موسيقي نواحي ايران متوقف شد.
    وي با بيان اين كه موسيقي مناطق ايران در يك دست‌انداز بزرگ قرار گرفته، اظهار داشت: به نظر من پرداختن به اين بخش از موسيقي نيازمند صبر، حوصله، زمان، پول، برنامه و فكر است. عدم حمايت‌هاي دولتي و سرمايه‌گذاري‌نكردن دولت در اين امر به همراه وارد‌شدن افرادي براي سود‌جويي‌هاي شخصي در اين عرصه باعث شد كه چنين همايش‌هايي متوقف شود. همچنين من معتقدم كه برگزاري چنين همايش‌هايي نياز به سرمايه‌ دولتي دارد و من متأسفم كه برگزاري اين نوع همايش‌ها در كشور خوابيده است.
    درويشي در خاتمه با بيان اين كه مسئولان هنري به موسيقي نواحي نپرداخته‌اند، بيان داشت: زماني كه مسئولان هنري به چنين موسيقي‌هايي نمي‌پردازند مردم نيز آنها را فراموش مي‌كنند. حتي گاهي ديده‌ مي‌شود كه اجرا‌كنندگان اين موسيقي در شهرستان‌ها نيز موسيقي خود را فراموش كرده‌اند و اين در حالي است كه موسيقي نواحي ايران يكي از متنوع‌ترين موسيقي‌هاي منطقه است.
    همايش علمي، فرهنگي و هنري كارآواها و آيين‌هاي موسيقايي كار در ايران تا 22 مهرماه در تالار انديشه حوزه هنري برگزار مي‌شود. 

       
    برچسب ها

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *