آذر هاشمي در زمرهي معدود آهنگسازان زن است كه چند سالي است زياد در عرصه موسيقي بانوان به طور جدي وارد نشده است. او دليل اين امر را سطحي بودن كنسرتهاي اين قشر عنوان كرد.
آذر هاشمي(نوازنده سنتور و سرپرست اركستر بانوان صدا و سيما) در گفتوگو با خبرنگار ايلنا، گفت: متاسفانه هماكنون موسيقي بانوان بيشتر شبيه محافل عروسي شده است و همه به نيت اينكه ساعاتي با موسيقي شاد سرگرم باشند؛ به اين كنسرتها ميآيند.
وي افزود: درست است كه جذب مخاطب يكي از شرطهاي مهم براي برگزاري كنسرت است اما آيا به هر قيمتي بايد شان موسيقي و به ويژه بانواني كه با هزار سختي در اين راه كار ميكنند، زيرسئوال برود؟!
اين آهنگساز با تاكيد بر اين مورد كه تمايلي به اجراي موسيقي كافهاي براي بانوان ندارم، خاطرنشان كرد: در اين شرايط سعي ميكنم مانند گذشته در عرصهي تدريس موسيقي و آهنگسازي فعاليت كنم اما شان هنري خودم را پايين نياورم.
وي كه هماكنون بهعنوان مدير مدرسه هنر و ادبيات صدا و سيما هم مشغول به كار است، برخلاف ديگر همتايان خود از صدا و سيما و برخوردهاي سليقهاي اين رسانه با هنر و موسيقي ابراز رضايت ميكند و اظهار ميدارد: آيا كساني كه هميشه تيغ انتقاد را به سمت صدا و سيما نشانه ميروند، اگر خود در اين سازمان مشغول به كار بودند، بازهم انتقاد ميكردند؟!
هاشمي ادامه داد: به عنوان يك موزيسين سعي كردهام خودم را با قوانين و ضابطههاي صدا و سيما وفق بدهم تا بتوانم در حوزه موسيقي فعاليت مثمرثمري داشته باشم.
وي كه سرپرستي گروه موسيقي نغمه را نيز عهدهدار است، درباره اينكه چرا تعداد آهنگسازان خانم در موسيقي ايران محدود است، گفت: ساخت آهنگ در مقايسه با نوازندگي و خوانندگي جدا از داشتن تحصيلات آكادميك نياز به ذوق قوي دارد كه هركسي توانايي انجام آن را ندارد.
آذر هاشمي در پايان در همين زمينه گفت: بانوان هميشه به دليل قرار گرفتن در محدوديتهاي اجتماعي كمتر جسارت حضور قوي در حوزه آهنگسازي را دارند.
دیدگاهتان را بنویسید