تسنیم نوشت: شهریار از سال ۳۴ به کتابت قرآن کریم روی آورد. از جمله اوراق به یادگار مانده از او، بخشهایی از سوره مائده، بخشهایی از سوره قلم و آیتالکرسی است.
شهریار در شعر علاوه بر تأمل و مطالعه شاعران و سرآمدان ادب فارسی، از مطالعه اشعار سرایندگان آذری نیز غفلت نکرد؛ همین موضوع سبب شد تا شاعری در آذبایجان ظهور کند که نه تنها در شعر فارسی که در ادبیات ترکی نیز آغازگر سبکی جدید باشد. اولین دفتر شعر او در سال ۱۳۱۰ با مقدمه ملکالشعرای بهار و پژمان بختیاری منتشر شد. شهریار پس از آن منظومه «حیدر بابایه سلام» را در سال ۱۳۳۰ منتشر کرد و با این اثر در ادبیات آذری ماندگار شد. هرچند نام شهریار بر ملک شعر فارسی و ترکی ثبت و ماندگار است، اما محدود کردن او در این حوزه جفایی است به شاعر خوشقریحه آذربایجانی.
طبق گفته شاگردان و نزدیکان، شهریار از سال ۱۳۳۴ به بعد به کتابت قرآن کریم پرداخت و توانست در مدت حیات خود، تعدادی از سورههای قرآن کریم را کتابت کند. جمشید علیزاده، شاگرد استاد، که چند سال پیش کتابت شهریار از سوره مائده را منتشر کرده، در رابطه با این دست از فعالیتهای شهریار و آثار به یادگار مانده از او میگوید: متأسفانه اوراق به یادگار مانده از استاد پراکنده است و تعدادی از دوستان وی طی سالهای گذشته برگهایی از قرآنهای کتابت شده توسط او را به یادگار بردهاند؛ به همین دلیل جمعآوری تمامی این اوراق کار مشکلی بود.
در ادامه میتوانید کتابت بخشهایی از سوره بقره معروف به آیتالکرسی به خط زندهیاد شهریار را ببینید:
سوره مائده به کتابت شهریار
۲۴۱۲۴۱
دیدگاهتان را بنویسید