×
×

نبود ارکستر سمفونیک از مشکلات هنرمندان موسیقی در شیراز است

  • کد نوشته: 266960
  • 15 خرداد 1398
  • ۰
  • هنرمند عرصه موسیقی کلاسیک با برشمردن قابلیت های فرهنگی و هنری شیراز گفت: با وجود ظرفیت ها و استعدادهای فراوان در موسیقی کلاسیک، شیراز فاقد ساختارهای آموزشی و اجرایی همچون هنرستان عالی موسیقی و ارکستر سمفونیک برای آموزش علمی موسیقی است.

    نبود ارکستر سمفونیک از مشکلات هنرمندان موسیقی در شیراز است
  • هنرمند عرصه موسیقی کلاسیک با برشمردن قابلیت های فرهنگی و هنری شیراز گفت: با وجود ظرفیت ها و استعدادهای فراوان در موسیقی کلاسیک، شیراز فاقد ساختارهای آموزشی و اجرایی همچون هنرستان عالی موسیقی و ارکستر سمفونیک برای آموزش علمی موسیقی است.

    آرش اسماعیلی روز چهارشنبه ۱۵ خردادماه به بهانه نخستین اجرای گروه هم‌نوازی سازهای موسیقی کلاسیک شیراز با عنوان «رسیتال ویولن و پیانو» در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: شیراز از ظرفیت‌های فراوانی در حوزه موسیقی کلاسیک برخوردار است و نوازندگانی توانا در دانشگاه‌ها، موسسه‌ها و آموزشگاه‌های پرشمار پرورش می‌دهد؛ باوجود این فاقد ساختارهای آموزشی و اجرایی مستحکم و پایدار و پویایی همچون هنرستان های عالی موسیقی (کنسرواتوار) و ارکستر سمفونیک است.

    ارکستر یا سازگان به مجموعه‌ای از نوازندگان و سازهایی اطلاق می‌شود که باهم به اجرای قطعات موسیقی می‌پردازند. هر ارکستر براساس قرار گرفتن نوع و شمار سازها در آن نامگذاری می‌شود؛ با این تعریف در ارکستر سمفونیک، تقریباً همگی سازهای موسیقی کلاسیک غربی وجود دارد.

    سرپرست گروه هم‌نوازی سازهای زهی شیراز که باعنوان اختصاصی “آنسامبل زهی شیرازفیلارمونیا” شناخته می‌شود، با بیان اینکه شیراز هنرستان عالی موسیقی ندارد، عنوان کرد: افزون بر این، باوجود گستردگی آموزش موسیقی در شیراز، این شهر هنوز فاقد ارکستر سمفونیک است.

    این هنرمند شیرازی خاطرنشان کرد: از همین رو است که سهم شیرازی‌ها در جشنواره‌های موسیقی بسیار اندک است و به حوزه‌هایی معین محدود می‌شود.

    سرپرست گروه هم‌نوازی سازهای زهی شیراز این ضعف‌های بنیادی را نیازمند آسیب‌شناسی عمیق دانست و گفت: برنامه‌ریزی و سازماندهی دقیق برای رفع این نقیصه‌ها در موسیقی شیراز ضروری است.

    وی تشکیل آنسامبل زهی شیراز فیلارمونیا را گامی برای دستیابی به گروه نوازی و ارکستری پویا و باکیفیت دانست که می‌تواند در پهنه کشور حضوری درخور نام و آوازه پایتخت فرهنگی ایران داشته باشد.

    اسماعیلی با اشاره به تشکیل این گروه از زمستان سال ۱۳۹۷ ادامه داد: فرزاد خاوند مدیریت این همنوازی را بر عهده دارد. تجربه فنی وی که حاصل سال‌ها تحصیل و فعالیت در سطح اول جریان موسیقی کلاسیک جهان است، به شناخت ظرفیت‌ها و استعدادهای نوازندگان شیراز می‌انجامد.

    این پژوهشگر عرصه موسیقی در شیراز تاکید کرد: این همنوازی تنها، به شیراز تعلق دارد و با پشتیبانی اهالی موسیقی شیراز فعالیت می‌کند.

    هنرمندانی شیرازی همچون فرزاد خاوند نوازنده ویولن، علیرضا قربانی‌نژاد، نوازنده و مدرس پیانو، مهرداد مکارم و کیانوش حق‌پرست نوازندگان و مدرسان ویولن در این برنامه موسیقی حضور دارند، همچنین دانیال اکبری و امیرحسین عرب‌حنایی دو نوازنده نوجوان این گروه هستند. این اجرا در قالب ترکیب‌های مختلفی همچون دونوازی ویولن و پیانو، دونوازی ویولن، سه نوازی ویولن و تکنوازی پیانو ارائه خواهد شد.

    این کنسرت به مدیریت اجرایی محسن خباز، ۱۶ و ۱۷ خردادماه در مجموعه هنرشهر آفتاب برگزار می‌شود و امکان تهیه بلیت آن از طریق سایت ایرانتیک فراهم است.

     

       

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *