×
×

در زمینه موسیقی کلاسیک و دستگاهی

  • کد نوشته: 208427
  • 06 آذر 1397
  • ۰
  • شاهین فرهت از ساز و کار تازه دفتر موسیقی در زمینه موسیقی کلاسیک و دستگاهی استقبال و از کمبود رپرتوار موسیقی مذهبی گلایه کرد. به گزارش خبرنگار ایلنا، شاهین فرهت درباره رویکرد تازه معاونت هنری درباره استفاده از موسیقی‌های مذهبی در کنسرت‌های ارکستر ملی گفت: به نظرم اتفاق خیلی خوبی است که بتوان در کنار […]

    در زمینه موسیقی کلاسیک و دستگاهی
  • شاهین فرهت از ساز و کار تازه دفتر موسیقی در زمینه موسیقی کلاسیک و دستگاهی استقبال و از کمبود رپرتوار موسیقی مذهبی گلایه کرد.

    به گزارش خبرنگار ایلنا، شاهین فرهت درباره رویکرد تازه معاونت هنری درباره استفاده از موسیقی‌های مذهبی در کنسرت‌های ارکستر ملی گفت: به نظرم اتفاق خیلی خوبی است که بتوان در کنار دیگر ژانرهای موسیقی این بخش را نیز مورد توجه قرار داد چراکه معتقدم ما دچار کمبود موسیقی مذهبی هستیم و رپرتوارهای‌مان در این زمینه به فقر دچار هستند.

    او ادامه داد: موسیقی‌های مذهبی عموما به صورت سوگواری تولید می‌شود و تم مخصوص به خود را دارد، نکته قابل توجه درباره این موسیقی‌ها این است که فقط مختص کشور ما نیست و در کل دنیا از این آثار زیاد یافت می‌شود، مثلا در آثار باخ به وفور وجود دارد.

    این آهنگساز تاکید کرد: ویژگی خوبی که موسیقی دارد این است که به هر هنری کمک می‌کند اما از هیچ هنری کمک نمی‌گیرد. این هنر حتی به امور غیرهنری هم کمک می‌کند، مثلا وقتی می‌خواهند آگهی تجاری یک کالا را پخش کنند موسیقی روی آن می‌گذارند، چون نمی‌توانند با موسیقی بروکنر (آهنگساز و نوازنده ارگ و از آهنگ‌سازان دوره پسارمانتیک) این کار را بکنند مجبورند با یک ریتم چیپ پیش بروند و موسیقی سطح پایینی ارائه کنند که مردم رفته رفته به آن عادت می‌کنند. این موضوع را بارها تحت عنوان تجاری شدن موسیقی مطرح کرده‌اند که فکر می‌کنم بهتر باشد کارشناسان درباره این موضوع صحبت کنند.

    او یادآوری کرد: نکته مهم دیگری که در خصوص موسیقی مذهبی باید مورد توجه قرار بگیرد این است که این آثار باید ماندگار و قابل دفاع باشند به صورتی که کیفیت آن حائز درجه بالایی باشد. در کل اینکه معاونت هنری از این شکل موسیقی حمایت می‌کند اتفاق خوبی است.

    این موسیقی‌دان درباره ساز و کار جدید دفتر موسیقی مبنی بر این که افرادی که فقط دوبار در حوزه کلاسیک، سنتی و نواحی از دفتر موسیقی مجوز گرفته باشند، نیازی نیست کارشان به شورا بروند گفت: جالب است من با وجود اینکه جزو کارشناسان این حوزه هستم اما برای اولین بار است که این خبر را می‌شنوم و از شنیدن این خبر بسیار خوشحالم، این یعنی پیشرفت در موسیقی که خیلی خیلی خوب است و باید به آن ارج نهاد.

       

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *