گروه آقای سماع که تاکنون اجراهای متعددی در شهرهای مختلف داشته است، به مناسبت روز جهانی مولانا در شهر قونیه برنامه اجرا میکند.
امیرحسین حسنی خواننده و نوازنده گروه آقای سماع در مورد جزییات کنسرت بزرگداشت مولانا به هنرآنلاین گفت:طبق برنامهریزیهای انجام شده کنسرت گروه آقای سماع ۲۵ آذرماه و مناسبت روز مولانا در شهر قونیه و برای سومین بار با حضور نواده مولانا در سالن عزیزیه برگزار خواهد شد.در این کنسرت قطعات جدیدی را که همگی از اشعار مولاناست اجرا میکنیم. بهزودی نیز اپرای ملاقات شمس تبریزی و مولانا را در شهر آنکارا خواهیم داشت.
این هنرمند ادامه داد: اجراهای پیش رو تلفیقی از موسیقی ایرانی و موسیقی جز است. هر دو اجرا به زبان ترکی و فارسی خواهد بود و اپرای شمس و مولانا در ژانری کاملاً متفاوت و با حضور ۲۰ بازیگر فرم و هشت نوازنده ترک و ایرانی روی صحنه خواهد رفت.
حسنینیا همچنین گلایههایی را نیز در خصوص نبود حمایتهای لازم برای برگزاری این اجرا در داخل کشور را مطرح کرد و گفت: اپرای “شمس و مولانا” آرزوی من بوده که به کمک دوستانی از مرکز “فرهنگی مولانا” در قونیه و همینطور اپرای آنکارا و نوازندگان دو کشور اجرا خواهد شد. من به دلایل مختلف هرگز در ایران موفق به اجرای این اپرا نشدم. ما برای برگزاری این اجرا هیچگونه حمایتی طلب نکردیم، اما متأسفانه مشکلاتی در سیستم موسیقی ایران حاکم است که اجازه حرکت را از هنرمند میگیرد. من بسیار پرکار بودم اما بازهم موانع همچنان باقی است.
اوهمچنین در خصوص شیوه اجراهای گروه آقای سماع توضیح داد: پروژه “آقای سماع” پروژهای است که به همراه سماع اجرا میشود. گاهی بهاشتباه از سماع بهعنوان نوعی رقص یاد میشود، درحالیکه چنین نیست. در این پروژه ما همواره از سماع کشورهایی همچون شهر قونیه در ترکیه، مراکش، مصر و نوعی از سماع که خودم برای نخستین بار تعریف کردهام و مختص ایران است استفاده میکنیم و به لحاظ موسیقایی نیز در سبک فیوژن(تلفیقی) کار میکنیم. ما با توجه به نوع اجرا از سماع گرهای مختلفی در کنسرتها بهره میگیریم.
خواننده گروه آقای سماع با اشاره به ظرفیتهای این سبک از اجرای موسیقی گفت: با توجه به نوع فعالیتهای پروژه “آقای سماع” فکر میکنم نکته حائز اهمیت این است که با توجه به نوع نگرشی که در این پروژهها وجود دارد، شاید در نگاه مخاطب عام خواهان نداشته باشد، اما در بین اهالی هنر قطعاً صاحب شهرت و محبوبیت هستند و مخاطب خاص خود را داریم. ما به هر شهری که سفر کردیم با سالنهای مملو از جمعیت اجرا کردیم. فکر میکنم علتش این باشد که تمام اعضا از ابتدای امر سعی کردهاند کاری منحصربهفرد و بدون هیچ تقلید را ارائه کنند.
این هنرمند با اشاره به اجراهای متعدد این گروه عنوان کرد: در سالی که گذشت گروه آقای سماع در همایش مولانا در دانشگاه شهید بهشتی، رویداد هنری تهران نیز اجرا داشت که به این واسطه از یک دهه فعالیت گروه “آقای سماع” نیز تقدیر شد. سپس کنسرتهای آقای سماع در شهر شیراز، تبریز مورد استقبال واقع شد و در ادامه به مناسبت روز جهانی نلسون ماندلا به دعوت سفارت آفریقای جنوبی و انتشارات کتاب رانه و دفتر سازمان ملل در تهران به روی صحنه رفت.
دیدگاهتان را بنویسید