رویدادهایی شامل برنامه های آموزشی، کنفرانس، پژوهش و اجرای موسیقی، باحضور «نیکولا رولیو» نوازنده پیانو و آهنگساز بلژیکی، با همت و همکاری ۳ موسسه آموزشگاه موسیقی نوای شهرآشوب، عمارت روبرو و موزه موسیقی ایران در هفته اول شهریور ماه سال جاری برگزار شد.
به گزارش سایت خبری و تحلیلی «موسیقی ایرانیان»، مجموعه برنامه هایی که در راستای اقامت کوتاه رولیو در ایران ارائه شدند، شامل سه بخش مسترکلاس پیانو (سوم و چهارم شهریور- آموزشگاه موسیقی نوای شهرآشوب)، کنفرانسی در باب شرایط امروزی حرفه آهنگسازی (۶ شهریور ماه-عمارت روبرو) و اجرای پژوهشی موسیقی معاصر( ۸ و ۹ شهریور ماه-موزه موسیقی ایران) بود.
اولین بخش این رویداد هنری یعنی مستر کلاس پیانو، طی روزهای شنبه، یکشنبه ۳و۴ شهریور (ساعت ۱۱ الی ۱۴) با حضور هنرجویان منتخب از سوی اساتید و همچنین داوطلبان و هنرجویان علاقمندی که از طریق تماس با آموزشگاه برای شرکت در این کارگاه آموزشی اعلام آمادگی کردند، در سالن همایش آموزشگاه نوای شهرآشوب ، با حضور ۶ هنرجو برگزار شد.
بخشی دیگر را کنفرانس این هنرمند در باب شرایط امروز حرفه آهنگسازی تشکیل می داد که در تاریخ سه شنبه ۶ شهریور ماه از ساعت ۱۹ الی ۲۰:۳۰ در عمارت روبرو ارائه گردید و رولیو در خصوص موضوعی که در ارتباط مستقیم با فعالیت های او در این سفر و رویارویی با مسائل گوناگون حرفه آهنگسازی، در تماس با جامعه موسیقی دانان و مخاطبان و موسسات موسیقی بود صحبت کرد.
بخش سوم این مجموعه برنامه ها نیز اختصاص داشت به پژوهش و اجرای موسیقی معاصر که پنج شنبه و جمعه ۸ و ۹ شهریور ماه، ساعت ۲۰ در موزه موسیقی ایران به روی صحنه رفت. در شب اول، رپرتواری از آثار شناخته شده معاصر با همنوازی نیکولا رولیو و تریوی زروان بابک کوهستانی (ویولن)، نرگش فلاح پسن (ویولنسل) و کارن سلاجقه (پیانو) اجرا شد.
این آثار شامل سونات ویولن شماره ۱ از آلفرد اشنتیکه ،”گراو” از ویتولو لوتسلاوسکی برای ویولنسل و پیانو و چند دوئت از مجموعه “بازی ها” اثر گئورگی کورتاگ برای پیانو چهار دستی هستند که تحلیل شده و سپس به اجرا در آمدند. شب دوم برنامه نیز شامل تحلیل و بحث و سپس اجرای نخستین از دو اثر تازه نوشته شده برای تریوی پیانو، ویولن و ویولنسل ، از نیکولاس رولیو و کارن سلاجقه بود. این دو اثر در یک ماه اخیر به طور اختصاصی برای اجرای پیش رو نوشته شده اند.
نیکولا رولیو یک موسیقیدان معتبر، دارای تحصیلات از مدرسه عالی ژنو و کنسرواتوار ناحیه ای پاریس است که اولین سفر خود به ایران را به برگزاری مستر کلاس و برنامه های پژوهشی –موسیقیایی پرداخت.
دیدگاهتان را بنویسید