معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت بازآفریدن ارزشهای هنری که آمده از فرهنگ و ساختار فکری ایرانی است باید حفظ شود تا بالندگی را به دنبال داشته باشد.
سید محمد مجتبی حسینی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتگو با هنرآنلاین درباره ارزیابی خود از یازدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران گفت: بهطورقطع جشنوارههایی که توسط وزارت فرهنگ و ارشاد برگزار میشود، مشابه دوی امدادی است. برنامهها در امتداد هم و تکمیلکننده هم هستند.
وی افزود: با توجه به اینکه من در جشنواره دهم نیز شرکت کرده بودم، پیشرفت دور یازدهم را در چند مورد شاخص دیدم. نظم و دقت برگزاری برنامه بیشازپیش بود. دقت در اجراهای گروههای مختلف افزایشیافته و شاهد اجراهایی با کیفت و سازهایی کوکتر بودیم. نوآوری و نغمههای برآمده از سنت در این جشنواره شنیده میشد.
او ادامه داد: درعینحال که سنتها باید در موسیقی نواحی پاسداری شود، نباید فراموش کنیم نوآوری اصلی از اصول سنت است. همانطور که به وفاداری از سنت احترام میگذاریم باید به نوآوری که در چارچوب اصالت است، نیز احترام بگذاریم. بازآفریدن ارزشهای هنری که آمده از فرهنگ و ساختار فکری ایرانی است باید حفظ شود تا بالندگی را به دنبال داشته باشد. نباید در سنت بمانیم، البته با در نظر گرفتن اینکه پذیرفتن هر بدعتی نیز در موسیقی نواحی جایز نیست. بارقهها و رگههای این اتفاق در این دوره از جشنواره بیش از دورههای قبل به چشم میخورد.
حسینی همچنین گفت: امیدوارم با طرحریزی نشستهای پژوهشی و نمایشگاههای جانبی بیشتر در عین دقت و ظرافت، پیشرفتهای بیشتری را شاهد باشیم. اهتمام در اجراهای درستتر در عین مطالعات بیشتر و پژوهشهای دقیق ما را به موفقیتهای بیشتری نزدیک میکند.
او درباره آییننامه جشنواره موسیقی نواحی هم گفت: آییننامه این جشنواره که قرار است در آینده تدوین میشود، چندپایه دارد. یکی از پایهها تجربه یازده دوره جشنواره است. بخش دوم تجربههای گروهها و سلیقههای مختلف در حوزه موسیقی نواحى است. سومین مورد چشماندازی است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حوزههای هنری مختلف در نظر گرفته است. در این مسیر از تجربهها و مستندات یازده دوره و تدبیر افراد خبره استفاده خواهد شد و آیین نامه تدوین میشود.
معاون امور هنری درباره انتخاب دبیر بعدی جشنواره نیز گفت: چند سالی چنین چیزی را تجربه کردیم که در زمان پایان اختتامیه حکم دبیر بعدی نیز صادر میشود، اما این قانون کلی و عرف نیست. حتی در جشنوارههایی که چندین سال یک دبیر دارند، در شب اختتامیه دبیر سال آینده مشخص نشده است. شورای ارزیابی، عملکرد جشنواره را بررسی میکند، اگر عملکرد منطبق بر آییننامه بوده باشد آن دبیر را دوباره برای سال آینده انتخاب میکنند. دبیر، نحوه برگزاری و شیوه برگزاری به همین صورت با توجه به آیین نامه مشخص میشوند.
حسینی درباره جشنواره موسیقی فجر نیز گفت: آییننامه جشنواره موسیقی فجر پس از دو ماه به ویرایش سوم رسیده و متنی بسیار غنی است و نکات قابلتوجهی را دربر گرفته است. ویرایش نهایی این آیین نامه به وزیر محترم تقدیم میشود تا پس از ارزیابیهای لازم ابلاغ شود.
دیدگاهتان را بنویسید