فاطمه کاظمی: دوشنبه شب گذشته سالن ابنسینای اداره ارشاد همدان میزبان استاد صدیق تعریف بود تا این استادِ پیشکسوتِ موسیقی ایرانی کنسرت «به پیشواز بهار، با کودکان زلزله» را با همراهی گروه نوروز اجرا کند. «تعریف» خود دربارهی هدفش از اجرای این کنسرت میگوید: «نیت اصلی همراهی با زلزلهزدگان است و در ادامه کنسرتِ همدان و کرمانشاه، سال آینده این برنامه در شهرهای مختلف کشور ادامه پیدا میکند و این مجموعه کنسرتها در قالب یک تور موسیقیایی برگزار خواهد شد.»
به گزارش سایت خبری و تحلیلی «موسیقی ایرانیان»، «به پیشواز نوروز» در دو بخش موسیقی فارسی و کردی اجرا شد. در بخش نخست این برنامه، «صدیق تعریف» قطعاتی در همایون و شوشتری اجرا کرد که شامل غزلهایی از حافظ و دوبیتیهایی از سایه بود. در این بخش تصنیفهای «فریاد»، «افسانه»، «نیاز» و «نرگس مست» اجرا شد. در بخش دوم نیز مقامهای آوازی کردی در دستگاه شور اجرا شد و تصنیفهای کردی «سلطنه»، «رازیانه رازیانه»، «زارا، و «لنجه» با تنظیم استاد صدیق تعریف اجرا شد. پس از پایان برنامه به تشویق و درخواست حاضران بار دیگر صدیق تعریف همراه با گروه نوروز به روی صحنه برگشت و تصنیف خاطرهانگیز «از نگاه یاران» را برای مخاطبان اجرا کرد.
گروه نوروز متشکل از امین گلستانی نوازنده عود، صادق تعریف نوازنده دف، مازیار شاهی تار، هوشمند عبادی نی، سینا معتمد کمانچه و کامران یعقوبی نوازنده تنبک که دراین کنسرت استاد صدیق تعریف را همراهی کردند. این برنامه۷عصر ۹ اسفندماه در سالن انتظار شهر کرمانشاه اجرا خواهد شد.
کنسرت «به پیشواز بهار، با کودکان زلزله» با حمایت انجمن توان افزایی باهم، کانون تبلیغاتی اهورا و موسسه نغمههای ماندگار برگزار شده است. «حسین زندی» از برگزارکنندگان این کنسرت خیریه در این باره میگوید: «خوشبختانه قرعه فال برگزاری تور کنسرت موسیقی استاد صدیق تعریف به نام همدان خورد و برنامه خوبی اجرا شد. همه عواید این کنسرت به نفع زلزلهزدگان کرمانشاه هزینه خواهد شد. وقتی استاد صدیق تعریف پس از سالها دوری ازاجرای صحنهای در کشور کنسرتی اجرا میکند و نسلهای مختلف مخاطبان به او کارهای درخواستی پیشنهاد میدهند، بدین معنی است که مردم سلیقه موسیقایی بالایی دارند و هنرمندان طراز اول و تاثیرگذار را میشناسند، تنها باید اجازه داده شود مردم با استادان موسیقی فاخرایرانی ارتباط داشته باشند و در صحنه رودررو شوند.»
او میگوید نشاط اجتماعی از ضرورتهای جامعه امروز است و موسیقی سنتی ایران این توان را دارد که نشاط و سرور را در جامعه جاری کند به شرطی که تکلیف ما روشن باشد که به طورکلی موسیقی میخواهیم یا نمیخواهیم.
زندی با اشاره به حمایت های متولیان فرهنگی در استان گفت: «در این برنامه مدیرکل و معاون هنری فرهنگ و ارشاد همکاری خوبی داشتند اما کنسرت برگزار کردن در شهر ما بسیار دشوار است. پروسه اخذ مجوز زمانبر است، فرصت برای تبلیغات اندک است، کارکنان اداره ارشاد در همه مراحل دخالت می کنند حتی خاموش روشن کردن چراغ های سالن. در برگزاری این کنسرت نیز مشکلات زیادی داشتیم به طور مثال همزمان با تمرین و بررسی سیستم صوتی، نظافت سالن نیز انجام میشد و صدای جاروبرقی هم بلند بود و درخواستها هم بی نتیجه ماند. همین مشکلات کوچک انرژی هنرمندان را میگیرد و این شرایط باعث میشود هنرمندان مردمی رغبتی به اجرای کنسرت نداشته باشند.»
دیدگاهتان را بنویسید