×
×

خواندنی تاریخی

  • کد نوشته: 148041
  • موسیقی ایرانیان
  • شنبه, ۱۷ام تیر ۱۳۹۶
  • ۰
  • علی نقی وزیری بعد از بازگشت از آلمان در سال ۱۳۰۲ اولین مدرسه واقعی موسیقی را در ایران تأسیس کرد. در دوران قدیم شاگردان در درس‌های موسیقی دانان معروف شرکت می کردند و با رفت و آمد متوالی نه تنها ردیف را می آموختند، بلکه از روحیه و سبک استادشان نیز تاثیر می گرفتند. در […]

    خواندنی تاریخی
  • علی نقی وزیری بعد از بازگشت از آلمان در سال ۱۳۰۲ اولین مدرسه واقعی موسیقی را در ایران تأسیس کرد.

    در دوران قدیم شاگردان در درس‌های موسیقی دانان معروف شرکت می کردند و با رفت و آمد متوالی نه تنها ردیف را می آموختند، بلکه از روحیه و سبک استادشان نیز تاثیر می گرفتند.

    در ابتدا، مدارس متعددی در تهران وجود داشتند و علاوه بر پایه های سنتی، امکان فراگیری قواعد نت خوانی و موسیقی اروپایی نزد چند هنرمند از جمله «حسین هنگ آفرین» یا «ابراهیم آژنگ» که در دارالفنون تحصیل کرده بودند، وجود داشت.

    از سال ۱۲۶۱ شمسی «لومر» و کمی بعد «دووال» فرانسوی، نت خوانی و ویولون تعلیم می دادند. علی نقی وزیری بعد از بازگشت از آلمان در سال ۱۳۰۲ اولین مدرسه واقعی موسیقی را تاسیس کرد.

    نت خوانی و قواعد نت نویسی و تار و ویولون و پیانو تعلیم می داد و برای مشق موسیقی شاگردانش، گروهای کوچکی از آنان تشکیل می داد و آنان را ترغیب می کرد تا قطعاتی از آثار او را به اسلوب ایرانی بنوازند.

    منبع: ژان دورینگ، سنت و تحول در موسیقی ایرانی، ترجمه سودابه فضائلی، تهران، توس، ۱۳۸۲، ص ۳۹

    https://musiceiranian.ir/?p=148041
       
    برچسب ها علی نقی وزیری

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *