یک آهنگساز گفت: پیوند دوباره میان موسیقی مذهبی و دستگاهی ایران باعث بهوجود آمدن آثار فاخرتر در این زمینه میشود و در سلیقه و ارتقای فرهنگی تاثیر میگذارد.
محمدسعید شریفیان اظهار کرد: میتوان شرایط را به سمتی سوق داد که در این زمینه جریانسازی انجام شود. اگر جلوی این روند گرفته شود، نتیجه مطلوبی نخواهد داشت. موسیقی جزیی از بیان احساس هنرمندان و انسانها بوده و بهعنوان ابزاری برای بیان سوژههای مذهبی بهکار گرفته میشود.
او با بیان اینکه موسیقی آن چیزی نیست که صرفا روی صحنه ایجاد میشود، ادامه داد: متاسفانه آنقدر سواد اجتماعی پایین است و کمکاری در میان برخی مدیران فرهنگی وجود دارد که تا امروز نتوانستهاند متوجه شوند که اینگونه نیست موسیقی در این دوماه تعطیل شود. ایرادی ندارد که اجرای صحنهای موسیقی با وجود یکسری ملاحظات و حفظ شأنیت روزهای عزاداری ادامه داشته باشد، زیرا موسیقی بخشی از حیات انسان و اجتماع است.
وی افزود: فضای بلبشو و گسستهای در موسیقی ما وجود دارد و جریانسازی نشده است که نمونههایی ارائه شده باشند که محوریت کارهای بعدی باشند.
شریفیان گفت: موسیقی در ایام محرم و صفر تعطیل نمیشود، بلکه فرم آن تغییر میکند و موسیقی مذهبی اوج میگیرد. میتوان همه انواع موسیقی را زیر چتر موسیقی مذهبی و سنتی برد.
این آهنگساز بیان کرد: «خسوف» اولین اثر سمفونیک مذهبی من است و درونمایهای عاشورایی دارد. من کاری را که از دستش برمیآمده، ۱۵ – ۱۶ سال پیش برای عاشورا انجام دادهام که مظلوم واقع شده است.
او توضیح داد: این اثر را بین سالهای ۶۸ تا ۷۸ نوشتم و برای نخستینبار سال ۸۲ روی صحنه اجرا شد.
شریفیان با بیان اینکه اکنون شرایط اجرای خسوف وجود ندارد، افزود: بهنظر نمیرسد مدیریت هنری ما دغدغه فرهنگ و هنر را داشته باشد تا یکسری از هنرمندان را جذب کند. اجرای دوباره خسوف و برنامههایی از این قبیل نیز به برنامهریزی فرهنگی و هنری نیاز دارد.
دیدگاهتان را بنویسید