رونمایی آلبوم «اندیشههای خاموشی» اثر گروه «نی بانگ» به سرپرستی و آهنگسازی کاوه سپندار و خوانندگی «مجتبی عسگری»، ۱۴ اسفند در سالن گوشه فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.
این برنامه با نیم ساعت تاخیر در ساعت ۱۴:۳۰ در حالی که به علت استقبال مخاطبین، هیچ صندلی خالی در سالن دیده نمیشد، آغاز شد.
مزدا شاهانی مجری برنامه پس از سلام و خوش آمدگویی به حضار، مهمانان و اساتیدی که در این برنامه حضور داشتند، از کاوه سپندار تشکر کرد که چند سالی تلاش کرده و با تجربه کاری که داشته است، اثری شایسته درخور مخاطبین تولید کردهاند.
وی اضافه کرد: «باید بگویم این آلبوم راه جدیدی را در سبک موسیقی سنتی باز کرده است و این مساله بسیار ارزشمند است».
در ادامه، کاوه سپندار با حضور بر روی استیج، پس از خوش آمد گویی خدمت اساتید و حضار گفت: «امروز، روزی است که ما حاصل چند سال زحمت خود را میبینیم و از این بابت بسیار خرسندم. همگی میدانیم که در شرایط موجود تهیه و تولید اثری به این شکل و دخیل بودن مشخصه تفکر در کار و رعایت بخش تخصصی، کاملا کار دشواری ست به جهتی که ما با تحمل زمان و هزینه، کاری را انجام میدهیم و مخاطبین خاصی داریم. چون مخاطبینی که نگاه تخصصی تری به کار دارند، محدودترند».
وی درباره انتخاب عنوان «اندیشه خاموشی» برای این آلبوم توضیح داد: «منظور ما خاموش شدن اندیشه نبوده است و نام به شکوفایی و اندیشهای که در خلوت و زمانی که ما در رابطه با مسالهای فکر میکنیم، اشاره دارد و خوشبختانه آقای ادیبی، گرافیست آلبوم توانستند به بهترین شکل، این مساله را در طراحی کاور آلبوم نشان دهند».
سپندار در پایان صحبتهایش ضمن تشکر و نام بردن از تمام اعضای گروهش، افزود: «وقتی یک مجموعه همدل باشند، ماحصل کار با تفکر جمعی ارائه میگردد. این آلبوم اثری است که سالها با عشق و علاقه در تولید آن ممارست کردهایم و امیدواریم مورد پسند مخاطبین نیز قرار بگیرد».
سپس یکی از قطعات آلبوم «اندیشههای خاموشی» پخش شد و محمد نصرتی (ناشر) با حضور بر روی صحنه گفت: «خوشحالم که فارغ از هیاهوی بازار، بدون رقابت و در کنار یکدیگر آلبوم ارزشمندی را تولید کردیم. با یک بار شنیدن این اثر متوجه میشوید که برای تمام بخشهای آن برنامه ریزی شده است و با حساسیتی که کاوه سپندار روی قطعات این آلبوم داشت، در نهایت اثری شکیل و در خور تامل آماده شد».
پس از پخش قطعه «نسیم مهربان» از این آلبوم، استاد هوشنگ کامکار که به عنوان مهمان در این برنامه حضور داشت، در سخنرانی خود گفت: «افتخار بزرگی برای من است که همشهریانم آلبومی را تولید کردهاند که هر قطعهاش اثری ارزشمند محسوب میشود. به واقع «نی بانگ» تکامل یافته گروههای شیدا و عارف است و در واقع آلبومی شامل آثاری برگرفته از موسیقی سنتی امروزی با ملودیهایی زیبا ارائه کرده ست که به ذائقه شنونده خوش میآید».
وی تصریح کرد: «هنگامی که کار هنری به وجود میآید، باید هدفی داشته باشد. به نظر من، اگر هنگام تولید یک اثر، زیبایی در کار دخیل نباشد، هنرمند بیهوده وقت خود را صرف کرده است. زیبایی در هر کدام از رشتههای هنری مساله مهمی ست زیرا باعث میشود آثار ما مخاطب خود را پیدا کنند».
کامکار ادامه داد: «ارکستر بسیار حرفهای در این آلبوم هنرنمایی کردهاند و امیدوارم در آینده کارهای بهتری هم از «نی بانگ» بشنویم. همچنین مجتبی عسگری به عنوان خواننده این آلبوم، صاحب صدایی توانا با فراز و نشیبهای دلنشین و بم و اوجهای شنیدنی ست و آینده خوبی را برای ایشان میبینم و همه این فاکتورهای مثبت در کنار یکدیگر، آلبومی ارزشمند را به وجود آوردهاند».
استاد وارطان ساهاکیان نیز به عنوان یکی دیگر از مهمانان در این نشست، رو به حضار گفت: «هنگامی که کاوه سپندار درباره سختیهای آلبوم صحبت میکرد، واقعا تاسف میخوردم که چرا اسپانسرهایی نیستند تا از تولید آثار فاخر حمایت کنند تا هنرمند تمام ذهن و دلمشغولیهایش به خلق اثر معطوف باشد».
وی ادامه داد: «به نظر من موسیقی خوب، خوب است و همیشه معتقدم کسی که اثر هنری تولید میکند، میتواند هر اثری که دوست دارد را تولید کند و شنونده برای شنیدن حق انتخاب دارد. شاید بهتر است در مورد نقطه نظراتمان نسبت به نقد آثار موسیقایی تجدید نظر کنیم و با نگاه بازتری به این مقوله بنگریم و بیش از انتقاد و نظر دادن، بشنویم. به نظرم یک قطعه را باید ۱۰ الی ۲۰ بار شنید تا بتوان در رابطه با آن اثر نظر شخصی داد».
فرزاد ادیبی نیز که طراحی کاور آلبوم گروه «نی بانگ» را بر عهده داشته است، در سخنان کوتاهی در این باره توضیح داد: «بخشی از وظایف یک گرافیست، ترجمه تصویری یک فکر یا اتفاق است. موسیقی یکی از انتزاعیترین هنرهاست که به زبان تصویر برگرداندن این هنر کار دشواری ست. من اولین کسی بودم که افتخار امضا شدن این آلبوم و دریافت آن از کاوه سپندار را داشتم و خوشحالم در آلبومی حضور داشتهام که خالق آن، کیفیت را فدای کمیت نکرد و این بسیار ارزشمند است».
مجتبی عسگری که به عنوان خواننده در این آلبوم حضور داشته و در کنار «نی بانگ» به اجرای قطعات پرداخته است، با حضور بر روی صحنه گفت: «من معتقدم که یک خواننده فقط باید بخواند و تمام حرفهایش را میبایست در همان آثارش بیان کند. قبل از اینکه آلبوم را ارائه بدهیم دوستی صمیمی بین من و کاوه سپندار به وجود آمد که میتوانم از این پس، به آن افتخار کنم. زمانی که کار ضبط میشد، پدرم در بستر بیماری بود و با انرژیهایی که کاوه و خانواده به ما میدادند، کار را به خوبی پیش بردیم و خوشبختانه در این آلبوم قسمتی وجود ندارد که بعدها بگویم کاش به گونه دیگری خوانده بودم».
به عنوان حسن ختام نیز کسری سپندار طی سخنان کوتاهی گفت: «کاوه برای من نه تنها همیشه یه برادر خوب بلکه استادی بزرگوار بوده است. هنگامی که کلاس پنجم دبستان بودم، کاوه برای من سه تار خرید و گفت که باید فراگیری آن را آغاز کنم. استاد رضایی نواختن را به من آموخت و از آن پس هر روز علاقهام به موسیقی بیشتر شد تا امروز که در کنار هم فعالیت داریم و به این اتفاق میبالم».
این مراسم با امضاء آلبوم و گرفتن عکس یادگاری به پایان رسید و از امروز آلبوم «اندیشههای خاموشی» روانه بازار شده است.
لازم به یادآوری ست، این آلبوم متشکل از شش تصنیف به نامهای «جان جهان»، «خورشید»، «افسانه»، «گردون»، «دور از تو»، «نسیم مهربان»، یک قطعه بیکلام به نام «نای و نوش»، یک قطعه ساز و آواز و یک قطعه تک نوازی به خوانندگی مجتبی عسگری است و کاوه سپندار در کنار نوازندگی نی، سه تار و دف، آهنگسازی قطعات آن را نیز بر عهده داشته است.
اشعار استفاده شده در این آلبوم از بین آثار شاعران نامداری همچون هوشنگ ابتهاج، رهی معیری، مولانا، صائب تبریزی، نوذر پرنگ و کریم رجبزاده انتخاب شده است.
در گروه «نی بانگ» ارژنگ سیفیزاده (به عنوان نوازنده تار، تار باس و سه تار)، شروین مهاجر (کمانچه و کمانچه آلتو)، کسری سپندار (عود، تار، سه تار و رباب)، مسعود آرامش (سنتور)، سوده اسدپور (سنتور، تاس و دکلمه)، فریبرز نجفی تبار (تنبور)، ماهور زمانهپور (تنبک) و سهیل سان احمدی (تار باس) حضور دارند.
در ادامه عکسهای این رونمایی را از نگاه دوربین «نسترن قلیپور» ببینید.
دیدگاهتان را بنویسید