×
×

از عید فطر سال جاری

  • کد نوشته: 80619
  • 11 تیر 1394
  • ۳ دیدگاه
  • در گزارشی وضعیت برنامه «دستان» از تیر ماه ۹۱ تا تیرماه ۹۴ را بررسی کرده‌ایم و تهیه‌کننده و مجری این برنامه نیز از بازگشت آن در عید فطر خبر داده‌اند. اواخر تیر ماه ۹۱ بود که روابط عمومی شبکه آموزش سیما اعلام کرد قرار است برنامه‌ای با نام «دستان» به تهیه‌کنندگی سیدمحمد مناجاتی با حضور […]

    از عید فطر سال جاری
  • در گزارشی وضعیت برنامه «دستان» از تیر ماه ۹۱ تا تیرماه ۹۴ را بررسی کرده‌ایم و تهیه‌کننده و مجری این برنامه نیز از بازگشت آن در عید فطر خبر داده‌اند.

    اواخر تیر ماه ۹۱ بود که روابط عمومی شبکه آموزش سیما اعلام کرد قرار است برنامه‌ای با نام «دستان» به تهیه‌کنندگی سیدمحمد مناجاتی با حضور اساتید برجسته موسیقی، کارشناسان و همچنین گروه‌های شاخص به بحث و بررسی جامع حوزه موسیقی بپردازد.

    آن زمان اعلام شد در این برنامه به موسیقی در ایران و خارج از مرزها، تلفیق شعر و موسیقی، نقد و بررسی موسیقی جدی بعد از انقلاب و موضوعات این چنینی پرداخته می‌شود و با چهره‌های برتر موسیقی نیز گفتگو خواهد شد. پیش درآمد شامل معرفی و شرحی بر محور اصلی هر برنامه، روی خط حامل؛ اخبار موسیقی، یادها و بودها؛ معرفی آثار مکتوب، قاب خاطره‌ها؛ یادمان اساتید و موسیقی ایران و نقطه سر خط؛ مستند کوتاه از مراکز فرهنگی تا کارگاه‌های آواز، نشست‌های شعر و موسیقی و… از جمله بخش‌های مختلف این برنامه و فریدون شهبازیان، استاد کمال پورتراب، مجید انتظامی، مجید درخشانی، محمد سریر، محمد میرزمانی، کیوان ساکت و شاهین فرهت از جمله کارشناسان آن بودند.

    برنامه موسیقایی دستان

    اجرا و کارشناسی برنامه نیز به سید عباس سجادی سپرده شد و محمد اصفهانی، احسان خواجه امیری، نیما مسیحا، مانی رهنما، نادر گلچین، سید حسام الدین سراج، سالار عقیلی، سینا سرلک، کاوه دیلمی، محمد معتمدی و دولتمند خالف از تاجیکستان از جمله خوانندگانی معرفی شدند که در برنامه حضور دارند.

    تبدیل شدن «دستان» به برنامه مرجع حوزه موسیقی

    این برنامه طی سه سال گذشته با تغییراتی که بیشتر در سوژه‌ها یا دکور برنامه خلاصه می‌شد به فعالیت خود ادامه داد و از آنجایی که برنامه مشابه موسیقایی در رسانه ملی وجود نداشت و جای خالی چنین برنامه‌ای همواره احساس می‌شد، از اقبال عموم و البته متخصصان این حوزه نیز برخوردار بود و به برنامه‌ای مرجع در حوزه موسیقی تبدیل شد.

    برنامه موسیقایی دستان

    با این وجود روی کار آمدن مدیریت جدید در سازمان صداوسیما و تغییر و تحولاتی که در رادیو و تلویزیون رخ داد، این برنامه نیز مدتی تعلیق بود و در سال ۹۴ شاهد پخش آن از شبکه آموزش نبودیم.

    لزوم بازتعریف و بازمهندسی برنامه‌ها با رویکرد جدید

    پیرو همین خلأ بود که اخبار مختلفی درباره آماده بودن قسمت‌های مختلف «دستان» و ممانعت شبکه آموزش از پخش این برنامه‌ها منتشر می‌شد و ما نیز به جای اکتفا کردن به حرف‌های ضد و نقیض، جمعه ۲۹ خرداد سراغ حسین ساری مدیر شبکه آموزش رفتیم و از او درباره تعطیلی برنامه موسیقایی «دستان» سوال کردیم. ساری دراین زمینه به رویکرد جدید سیما و لزوم حرکت و برنامه‌سازی شبکه‌ها براساس هویت تعریف شده آنها اشاره و اعلام کرد این امر منجر به یک تنوع جدی در برنامه‌ها خواهد شد و برنامه‌های شبکه آموزش نیز که بر مبنای آموزش و مهارت بنا شده، باید در این مسیر بازتعریف و بازمهندسی شوند.

    برنامه موسیقایی دستان

    ساری از این نکته سخن گفت که آموزش ضمنی و غیر مستقیم و یا مستقیم و همچنین ارائه مهارت‌های عمومی و تخصصی در دستور کار برنامه‌های شبکه قرار خواهد گرفت و در این چارچوب به برخی تهیه‌کننده‌ها اعلام شده که این رویکرد جدید را مد نظر قرار دهند. از همین رو برخی از برنامه‌ها مدتی روی آنتن نرفته‌اند تا عوامل برنامه تلاش کنند برنامه‌ها را در راستای رویکرد جدید شبکه آموزش تولید کنند. برنامه «دستان» نیز به صورت موقت تعطیل شده است تا در فرصتی که در اختیار تهیه کننده و دیگر عوامل برنامه قرار گرفته جنبه‌های آموزشی و مهارتی برنامه بالاتر رفته و با رویکرد شبکه آموزش همسو شود.

    با گذشت ۱۱ روز از اظهار نظر رسمی مدیر شبکه آموزش درباره «دستان» سراغ مجری کارشناس و تهیه‌کننده این برنامه رفتیم تا درباره وضعیت فعلی آن مطلع شویم.

    برنامه موسیقایی دستان

    سیدعباس سجادی مجری – کارشناس «دستان» درباره سرنوشت این برنامه می‌گوید: خوشبختانه دیدار و گفتگوهاى خوبى با مدیران سازمان صداو سیما درباره «دستان» و موضوعات دیگر داشتیم، خصوصا با جناب ساری مدیر شبکه آموزش دیدار داشتیم و بنا است برنامه را با انرژی بیشتری آغاز کنیم. با توجه به رویکردهای جدید سازمان صداوسیما و شبکه آموزش، برخی از اصول مورد توجه تیم جدید مدیریت سازمان را در این برنامه پررنگ‌تر خواهیم کرد و این موضوع به تقویت بُعد آموزشی برنامه مربوط است.

    افزایش بار آموزشی «دستان» و توجه کمتر به بیوگرافی هنرمندان

    مجری کارشناس «دستان» توضیح می‌دهد: ما از این پس روی برخی از مفاهیم هنری که می‌تواند برای مخاطب بار آموزشی بیشتری داشته باشد، تأکید خواهیم کرد و توجه کمتری به بیوگرافی هنرمندان خواهیم داشت تا برنامه خروجی بهتری داشته باشد.

    برنامه موسیقایی دستان

    سجادی درباره جزئیات دیدار با مدیران ارشد سازمان نیز اظهار می‌کند: برنامه را همانطور که با مدیر محترم شبکه آموزش هماهنگ کرده بودیم، برای پس از ماه مبارک رمضان تولید کنیم. جناب ساری به ما گفته بودند از همین هفته می‌توانیم «دستان» را روی آنتن بفرستیم اما با توجه به در پیش بودن شب‌های قدر ما ترجیح دادیم «دستان» را از عید فطر روانه آنتن کنیم.

    اضافه شدن آیتم‌های جدید به برنامه

    پس از خبر خوبی که سجادی ارائه می‌کند، لازم می‌دانیم با سیدمحمد مناجاتی تهیه‌کننده نیز گفتگویی داشته باشیم و او در توضیحات تکمیلی می‌گوید: آیتم‌های جدیدی از جمله کارگاه شعر و ترانه به این برنامه اضافه شده و دیگر آیتم‌ها همچون دوربین دستان، روی خط حامل، مضراب و یاد به قوت خود باقی است.

    برنامه موسیقایی دستان

    وی از حضور ستاره‌های موسیقی ایرانی به عنوان مهمان‌های سری جدید خبر می‌دهد و تأکید می‌کند: در ادامه این مجموعه استادانی همچون داریوش طلایی، حمید متبسم، شهرداد روحانی، مجید کیانی،، علی رهبری، احمد پژمان، ناصر چشم آذر، علیرضا قربانی، صدیق تعریف، خشایار اعتمادی و… با حضوری پرمهر در استودیو، دستان ما را به گرمی می‌فشارند و به زودی و برای نخستین بار گفتگو با هنرمندی ملی و پرافتخار استاد قنبری مهر را که شهرتی جهانی دارد به علاقمندان هنردوست برنامه «دستان» تقدیم می‌کنیم.

    مناجاتی در پایان اعلام می‌کند: «دستان» با پایان ماه مبارک رمضان جمعه و شنبه هر هفته ساعت ۲۱ از شبکه آموزش سیما روی آنتن می‌رود. دستان سلامت می‌کند.

       

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *