×
×

جمعه ۱۱ اردیبهشت ماه در شهر گرگان

  • کد نوشته: 74541
  • موسیقی ایرانیان
  • سه شنبه, ۱ام اردیبهشت ۱۳۹۴
  • ۱۳ دیدگاه
  • hot-topic-logo اولین مراسم سالگرد درگذشت «محمدرضا لطفی» یکی از سرشناسترین نوازندگان تار، ردیف‌دان و موسیقی‌دان مشهور ایرانی در شبستان حضرت رسول‌الله گرگان برگزار می‌شود.
    +لطفی: با توجه به حضور خانواده در شهر گرگان، مراسمی را برای برگزاری در شهر تهران برنامه ریزی نکرده‌ایم

    جمعه ۱۱ اردیبهشت ماه در شهر گرگان
  • محمدرضا لطفی

    محمدرضا لطفی

    موسیقی ایرانیان – شروین اشرفی: اولین مراسم سالگرد درگذشت «محمدرضا لطفی» یکی از سرشناسترین نوازندگان تار، ردیف‌دان و موسیقی‌دان مشهور ایرانی در شبستان حضرت رسول‌الله گرگان برگزار می‌شود.

    «تورج لطفی» برادر استاد فقید «محمدرضا لطفی» با اعلام این خبر در گفتگو با خبرنگار «موسیقی ایرانیان» اعلام کرد: «مراسم اولین سالگرد درگذشت برادرم، طی تاریخ جمعه ۱۱ اردیبهشت ماه در شبستان حضرت رسول‌الله امام‌زاده عبدالله شهر گرگان (ساعت ۱۷ الی ۱۸:۳۰) برگزار خواهد شد، ضمن اینکه پس از برگزاری این مراسم نیز با همراهی خانواده و دوستداران استاد لطفی بر سر مزار ایشان حاضر خواهیم شد. گفتنی هست با توجه به حضور خانواده در شهر گرگان، مراسمی را برای برگزاری در شهر تهران برنامه ریزی نکرده‌ایم.»

    محمدرضا لطفی یکی از سرشناسترین نوازندگان تار، ردیف‌دان و موسیقی‌دان مشهور ایرانی بود که دوازدهم اردیبهشت ماه سال گذشته، بر اثر بیماری سرطان چشم از این جهان فروبست.

    لطفی در سال ۱۳۲۵ در شهر گرگان به دنیا آمد. وی به مدت پنج سال در هنرستان موسیقی به آموختن موسیقی پرداخت و موسیقی را نزد استادانی چون علی اکبر شهنازی، حبیب الله صالحی فرا گرفت. پس از پایان هنرستان به دانشکده موسیقی راه یافت و به تکمیل آموخته‌هایش پرداخت. در این زمان از استادانی مانند نورعلی برومند، عبدالله دوامی، سعید هرمزی نیز بهره جست. محمدرضا لطفی در سال ۱۳۴۳ جایزه نخست موسیقی‌دانان جوان را نیز کسب کرد. در جشنواره موسیقی جشن هنر ۱۳۵۴در شیراز به همراه محمدرضا شجریان و ناصر فرهنگ‌فر به اجرای راست پنجگاه پرداخت که بسیار مورد توجه قرار گرفت. در اجرای ردیف آوازی توسط عبدالله دوامی با ساز تار وی را همراهی کرد. در سال ۱۳۵۳ به عضویت گروه علمی دانشکده موسیقی درآمد و در همین سال همکاری خود را با رادیو آغاز کرد. به مدت یک سال و نیم به عنوان مدیر گروه موسیقی دانشکده موسیقی هنرهای زیبای تهران به کار مشغول شد و پس از آن از این سمت استعفا کرد. در سال ۱۳۵۴ گروه شیدا را راه‌اندازی کرد و به همراه گروه عارف به سرپرستی حسین علیزاده به بازخوانی و اجرای دوباره آثار گذشتگان پرداخت. کانون موسیقی چاووش را با همکاری هنرمندانی مثل حسین علیزاده، پرویز مشکاتیان و علی اکبر شکارچی راه‌اندازی کرد و در طی یک فعالیت چشمگیر آثاری از این گروه به جای ماند که به گفتهٔ بسیاری از اساتید از بهترین کارهای موسیقی ایران به شمار می‌روند. پس از انحلال چاووش بعد از سفرهای زیادی که برای کنسرت به ایتالیا، فرانسه و آلمان کرد، در سال ۱۳۶۵ به آمریکا رفت. علاوه بر کنسرت‌های متعدد در سراسر آمریکا، مرکز فرهنگی هنری شیدا را در واشنگتن بنیان گذاشت.

    از خوانندگانی که دراین سال‌ها با او همکاری کرده‌اند می‌توان به محمدرضا شجریان، شهرام ناظری، هنگامه اخوان، محمد معتمدی، امیر اثنی عشری و علیرضا شاه محمدی اشاره کرد.

    https://musiceiranian.ir/?p=74541
       

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *