×
×

در حراجی بونامز شهر نیویورک

  • کد نوشته: 64259
  • موسیقی ایرانیان
  • سه شنبه, ۴ام آذر ۱۳۹۳
  • ۰
  • پیانوی نارنجی‌رنگی که سام، پیانیست سیاه‌پوست (با بازی دولی ویلسن) با آن قطعه معروف “همچنان که زمان می‌گذرد” را به درخواست السا (اینگرید برگمن) عشق قدیمی ریک (همفری بوگارت) خواند و نواخت، یکی از ۲۰۰ یادگاری عصر طلایی هالیوود بود که دوشنبه در حراجی بونامز در نیویورک به فروش رسید. این پیانو حضوری بارز در […]

    در حراجی بونامز شهر نیویورک
  • pisno2پیانوی نارنجی‌رنگی که سام، پیانیست سیاه‌پوست (با بازی دولی ویلسن) با آن قطعه معروف “همچنان که زمان می‌گذرد” را به درخواست السا (اینگرید برگمن) عشق قدیمی ریک (همفری بوگارت) خواند و نواخت، یکی از ۲۰۰ یادگاری عصر طلایی هالیوود بود که دوشنبه در حراجی بونامز در نیویورک به فروش رسید.

    این پیانو حضوری بارز در درام رمانتیک “کازابلانکا” (۱۹۴۲) به کارگردانی مایکل کورتیز دارد. شخصیت ریک در فیلم از این پیانو برای مخفی کردن برگه‌های عبور استفاده می‌کند که در نهایت زمینه‌ساز خروج السا از کازابلانکا و سفر او به ایالات متحده می‌شود.

    در حراجی بونامز همچنین لباس‌هایی که گریس کلی، مریلین مونرو، جودی گارلند ریتا هیورث و باربارا استرایسند در فیلم‌ها به تن داشتند ، همین‌طور یکی از کت‌هایی که کلارک گیبل در فیلم “بربادرفته” پوشیده بود، به حراج گذاشته شد.

    حراج پیانوی فیلم “کازابلانکا” با قیمت ۱٫۶ میلیون دلار شروع شد و تنها در سه دقیقه با قیمت نهایی ۳٫۴ میلیون دلار که شامل مالیات هم هست، به فروش رسید.

    این پیانو برای فیلم به شکلی طراحی شد که شخصیت بوگارت بتواند به سرعت برگه‌های عبور را جلوی چشم مشتریان کافه ریک مخفی کند. فیلمنامه‌نویسان تصمیم گرفتند برگه‌های روی سطح پیانو قرار بگیرد، اما در نهایت برای اینکه دوربین بتواند صحنه مخفی کردن را ثبت کند به این نتیجه رسیدند در پیانو را تغییر بدهند. به گفته مسئولان بونامز، تنها کاری که می‌شد کرد این بود که در پیانو از پشت باز شود. در غیر این صورت ریک ناچار بود از پشت سام این کار را انجام بدهد که حرکت زیرکانه‌ای نبود.

    پیانوی فیلم “کازابلانکا” که احتمالا سال ۱۹۲۷ ساخته شد تنها ۵۸ کلید دارد که ۳۰ کلید کمتر از یک پیانوی عادی است. این پیانو از دهه ۱۹۸۰ متعلق به یک دندان‌پزشک در لس آنجلس بود.

    pianoبونامز گفت طراحی‌های مراکشی این پیانو حدود سه دهه پیش تحت نظارت شرکت برادران وارنر، ترمیم شد.

    پیانوی “کازابلانکا” همراه با یک عکس امضاء‌شده از دولی ویلسن و یک نسخه از فیلم، همین طور یک آدامس که زیر صفحه کلید چسبیده بود، به حراج گذاشته شد. خطی از یک اثر انگشت روی آدامس دیده می‌شود، اما صاحب آن مشخص نیست.

    فیلم “کازابلانکا” برنده سه جایزه اسکار در رشته‌های بهترین فیلم، کارگردان و فیلمنامه شد. این فیلم پس از “همشهری کین» و بالاتر از “پدرخوانده”، دومین فیلم برتر تاریخ سینما از نگاه موسسه فیلم آمریکاست.

    دیگر یادگاری‌های “کازابلانکا” نیز در حراجی بونامز به قیمت خوب فروخته شدند. یک نسخه از فیلمنامه با نام “همه به کافه ریک می‌آیند” ۱۰۶٫۲ هزار دلار فروخته شد. این در حالی است که تخمین زده شده بود بین ۴۰ تا ۶۰ هزار دلار به فروش برسد.

    درهای ورودی کافه ریک نیز به قیمت ۱۱۵ هزار دلار فروخته شدند. قیمت پیش‌بینی شده بین ۷۵ تا ۱۰۰ هزار دلار بود. خود برگه‌های عبور به قیمت ۱۱۸٫۷ هزار دلار به فروش رسیدند و یکی از صندلی‌های کافه ریک نیز پنج هزار دلار فروخته شد.

    همچنین در حراجی بونامز چند لباس که در دیگر فیلم‌ها استفاده شده بودند به قیمت خوب به فروش رسیدند. لباسی که گارلند در فیلم ” Easter Parade” پوشیده بود ۱۱٫۸ هزار دلار فروخته شد. لباس دیگری از بارابارا استرایسند در فیلم «آنطور که بودیم” به قیمت ۸٫۷ هزار دلار به فروش رسید.

    در مقابل، لباسی که گریس کلی در فیلم “موگامبو” به تن داشت و پیش‌بینی شده بود بین ۱۵ تا ۲۰ هزار دلار فروخته شود، خریدار پیدا نکرد.

    خبرگزاری فرانسه / ۲۴ نوامبر

    علی افتخاری

    https://musiceiranian.ir/?p=64259
       
    برچسب ها

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *