موسیقی ایرانیان – مصطفی امامی: مراسم انجمن مجازی حمایت از بیماران مبتلا به ام اس روز جمعه در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد. این انجمن ۴ سال است که تاسیس شده و الان تقریبا ۵۰۰۰ هزار بیمار مبتلا به ام اس به عضویت این انجمن در آمده اند، مهم ترین دلیل برگزاری این همایش را شناخت بیشتر مردم نسبت به این بیماری و حمایت از بیماران مبتلا به ام اس عنوان کرده که معمولاً به خاطر ترس از موقعیت اجتماعی شان بیماری شان را از جامعه مخفی می کنند. فریدون آسرایی که مدت هاست در سکوت خبری به فعالیت هایش ادامه می دهد، در این همایش بعد از مدت ها روی استیج حاضر شد و با اجرای ترانه «خوشگل عاشق» و «سلام» حمایت خود را از این بیماران اعلام کرد. در این مراسم به جر فریدون آسرایی، مهناز افشار، مهدی مهدوی کیا، اشکان خطیبی، مهدی رحمتی و مهدی هاشمی نسب حضور داشتند. در حاشیه این مراسم گفت و گویی با فریدون آسرایی داشتیم که در ادامه آن را با هم مرور می کنیم.
چی شد که در این مراسم به اجرای برنامه پرداختید؟
من از طریق آقای پاشا یثربی با این انجمن آشنا شدم. به من گفتند که همچین برنامه ای برای حمایت از بیماران ام اسی قرار است برگزار شود و من هم با کمال میل پذیرفتم که در این مراسم حضور داشته باشم و به اجرای برنامه بپردازم.
پیش از حضور در این مراسم نسبت به این بیماری شناخت داشتید؟
بله من سال هاست که با این بیماری آشنا هستم. این بیماری طوری نیست که به تنهایی بتوان با آن مقابله کرد. همه ما می دانیم که ام اس علاجی ندارد اما باید به این موضوع هم توجه داشته باشیم که این بیماری قابل کنترل است. من دوستانی دارم که در کشورهای اروپایی زندگی می کنند و به این بیماری مبتلا هستند اما توانسته اند بیماری خود را کنترل کنند و الان بدون مشکل درحال گذران زندگی هستند. من فکر می کنم مقابل با این بیماری، مستلزم حمایت همه جانبه دولت است. اگر به دنبال کنترل این بیماری هستیم باید از دولت بخواهیم از بیماران ام اسی حمایت کند.
فکر می کنی حضور هنرمندی مثل تو در جمع این بیماران چه اثری داشته باشد؟
این برنامه ها و همایش ها کارهایی است که باعث می شود هم حمایت مالی از این بیماران صورت بگیرد و هم به نوعی این عزیزان با حمایت معنوی مردم رو به رو شوند. این همایش ها باعث دلگرمی این عزیزان می شود. همین که حس کنند هنرمندان و ورزشکاران کشورشان برایشان اهمیت قائل هستند فکر می کنم دلگرمی خوبی برای آن هاست. من هم به دوستان اعلام کرده ام که هروقت برنامه ای داشتید، من در خدمتتان هستم و من را از خانواده بیماران ام اسی بدانید. من هر کاری که از دستم بربیاید برای این عزیزان انجام خواهم داد.
فریدون تو مدتی است که از کنسرت های تهران فاصله گرفته ای، چه خبر از اجرای تهران؟
آخرین کنسرت من در تهران بر میگردد به ۲۴ اسفند. از آنجایی که این روزها مشغول نهایی کردن کارهای آلبوم هستم، فعلاً برنامه ای برای اجرای تهران نداریم و انشالله بعد از انتشار آلبوم که احتمالاً اواخر مرداد خواهد بود، کنسرت تهران را برگزار خواهیم کرد. البته الان با گروه جدیدم که رهبری آن بر عهده آقای خراسانی است، مشغول تمرین کارهایمان هستیم تا با آمادگی خوبی در کنسرت های آینده حضور داشته باشیم. فعلاً مشغول آماده شدن برای اجرای ۲۶ اردیبهشت در کرج هستیم.
شنیده ام در این آلبوم قرار است دوباره با بهروز صفاریان همکاری داشته باشی، درسته؟
بله، همه کارهای این آلبوم زیر نظر آقای صفاریان انجام می شود البته تنظیم نیمی از آهنگ های آلبوم برعهده ایشان است ولی مدیریت ساختار کلی آلبوم برعهده ایشان است.
حواشی: بیمارانی که در این مراسم حضور داشتند، به شدت از بازتاب بیماری شان بعد از فیلم «طلا و مس» ناراحت بودند که در این فیلم این بیماری به شکل بدی نمایش داده شده بود.
مهنازافشار در این مراسم گفت:«من امروز اینجا هستم، تا اگر حضورم حتی کمک کوچکی به این انجمن باشد، این اتفاق بیفتد. خیلی خوشحالم از اینکه می بینم عزیزانی که اینجا هستند همگی سرشار از انرژی اند و من از این موضوع شگفت زده هستم. امیدوارم تلقی و تصور جامعه هم نسبت به این بیماری تغییر کند و دید درستی به این موضوع بین مردم ایجاد شود.»
مهدی مهدوی کیا وقتی رو اسیج قرار گرفت، ام اسی های حاضر در سالن از مهدی درخواست می کردند از میادین فوتبال خداحافظی نکند. مهدوی کیا تشکر کرد و گفت:« اطلاعات اولیه ای از بیماری ام اس داشتم اما می دانم که با انگیزه و روحیه بالا می شود به هر بیماری غلبه کرد. من از فوتبال خداحافظی می کنم و با این کار یک در را به روی خودم می بندم اما تصمیم گرفتم درهای زیادی را به روی خودم باز کنم و در آینده تصمیم دارم کارهای مختلفی را در مورد بچه ها انجام دهم که قطعاً کودکان ام اسی هم در این فعالیت ها جایگاه ویژه ای خواهند داشت.»
مهدی رحمتی هم با پیراهنی مشکی در این همایش حاضر شده بود، گفت:« راستش من نسبت به این بیماری هیچ شناختی نداشتم، تا اینکه دیشب فیلمی را در این ارتباط دیدم. بعد از تماشای این فیلم متوجه شدم که این بیماری با تصوری که در جامعه وجود دارد خیلی متفاوت است. همه فکر می کنند ام اس یعنی فلج شدن و یا نابینا شدن در حالی که اینطور نیست و ما در جمع بیماران ام اسی کسانی را داریم که حتی به قله دماوند صعود کرده اند.»
اشکان خطیبی هم در صحبت هایی اظهار داشت:«یکی از معلمانم این بیماری را داشت اما همیشه سرشار از انگیزه و انرژی بود. بعد از آن با آقای علیرضا کوشک جلالی آشنا شدم که یکی از شناخته شده ترین کارگردان های تاتر ایران هستند و به این بیماری مبتلایند، به جرات می توانم بگویم در طول همکاری با ایشان، بیشترین انگیزه متعلق به ایشان بود.»
دیدگاهتان را بنویسید