پيكر بهرام سارنگ خواننده موسيقي ايراني پس از سه هفته ـ صبح 10 مهرماه ـ روي دوش جمعي از هنرمندان موسيقي به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) بدرقه شد.
به گزارش خبرنگار بخش موسيقي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين مراسم كه در تالار وحدت آغاز شد حميدرضا نوربخش مدير عامل خانه موسيقي در سخناني مطرح كرد: سارنگ تمام ويژگيهاي يك خواننده تمام عيار را دارا بود. سارنگ صدايي خوشرنگ، و دانش آوازي كافي داشت.
او ادامه داد: اين هنرمند رديف را به خوبي آموخته بود و از خصوصيات بارزش اين بود كه تا پايان عمر از آموختن دست برنداشت.
نوربخش در ادامه افزود: آنچه باعث شده سارنگ خوانندهاي جاودان تلقي شود اخلاق خوشش بود و اين ويژگي است كه همه هنرمندان آن را براي زندهياد سارنگ برميشمارند.
مدير عامل خانه موسيقي ادب و آگاهي را از ويژگيهاي بارز اخلاق سارنگ برشمرد و افزود: او انساني بااخلاق و متواضع بود و تواضعاش زبانزد عام و خاص بود. در ميان هنرمندان كمتر كسي است كه بيادعا باشد اما سارنگ به راستي مردي بدون ادعا بود و هيچ وقت دنبال شهرت و آوازه نميگشت. اميدوارم روحش شاد باشد و قرين رحمت الهي قرار گيرد.
در ادامه اين مراسم سيدعباس سجادي معاون فرهنگي هنري شهرداري تهران گفت: در رسانهها خواندم آلبوم آخر زندهياد سارنگ به زبان تركي بود كه به زودي رونمايي ميشود.
سجادي ادامه داد: خانواده سارنگ كار بسيار شايستهاي كردند كه پيكرش را به وطن بازگردانند تا او در موطن خودش آرام بگيرد.
او همچنين اظهار كرد: اميدوارم شرايط براي تمام عزيزان خارج از كشور فراهم شود تا در موطن خودشان به خاك سپرده شوند.
به گزارش ايسنا، در بخش ديگري از مراسم خاكسپاري بهرام سارنگ، سهيل محمودي شاعر در سخناني مطرح كرد: از خانواده سارنگ بايد تشكر كرد كه سه هفته رنج كشيدند تا پيكر او را به وطن بازگردانند. اما بايد بگويم كساني مانند سارنگ در وطن هم غريب بودند.
او ادامه داد: انسانهايي كه انعكاس حقيقت هستي هستند و در روزمره غريب شمرده ميشوند زيادند، كه يكي از آنها سارنگ بود.
او با طرج اين پرسش كه چرا هنرمندان از موطن خود مهاجرت ميكنند اظهار كرد: هنرمندان مگر چه ميخواهند كه نميتوانند در وطن خود دوام بياورند. آنها امكانات ميخواهند. امكاناتي كه آرامش داشته باشند و بتوانند به وسيله آن هنر خود را منعكس كنند اما گاهي محدوديتها اين اجازه را نميدهد.
محمودي معتقد است: آدمهايي مانند سارنگ فقط امكانات ميخواستند تا در كشورشان بمانند اما محدوديتها او را دلتنگ كرد چرا صداي سارنگ بايد دو سال دور از وطن باشد. در حالي كه او اهل هيچ كدام از زد و بندهاي پشت پرده نبود.
اين شاعر در بخش ديگري از سخنانش گفت: ما به عنوان اصحاب فكر و انديشه بايد تلاش كنيم چرا كه ديگر از اهل سياست نااميد شدهايم. هنرمندان بايد به وسيله هنر جامعه را تصحيح كنند.
به گزارش ايسنا، در ادامه اين مراسم دختر بهرام سارنگ در سخناني گفت: سخن گفتن در اين لحظه برايم دشوار است در حالي كه بهرام سارنگ تنها پدر ما نبود. او دوست، افتخار و مظهري از عشق بود.
او افزود: عشق او به موسيقياش جان ميبخشيد و ما باور داريم هرگز نميرد آنكه دلش زنده شد به عشق.
دختر زندهياد سارنگ در پايان سخنانش گفت: هنرمند نيستم اما ميدانم هنر پدرم انسانيتش بود. او عاشقانه زيست و سبك بال پرواز كرد. هر چند كه رفتنش بسيار بيهنگام بود.
مراسم تشييع پيكر زندهياد بهرام سارنگ با حضور اهالي موسيقي، ناشران موسيقي و … همراه بود.
رضا مهدوي، پري ملكي، حسين عليشاپور، سامان احتشامي، علي مرادخاني، بابك چمنآرا، سعيد ثابت، محمد اسماعيلي، عبدالحسين مختاباد، كامران همتپور، فاضل جمشيدي،نصرالله ناصحپور و … در اين مراسم حضور داشتند.
مراسم بزرگداشت زندهياد بهرام سارنگ چهارشنبه 12 مهرماه ساعت 18 و 45 دقيقه در مسجدالرضا برگزار خواهد شد.
دیدگاهتان را بنویسید